Perez: "Zou Bergwijn en Berghuis niet opstellen als ze terug zijn"

Als het aan ESPN-analist Kenneth Perez ligt zijn Ajacieden Steven Berghuis en Steven Bergwijn hun basisplaats kwijt. Volgens hem moet John van 't Schip gaan voor harde werkers en betrouwbaarheid, zo vertelt hij in Dit Was Het Weekend.

Ajax won afgelopen zondag, zonder Bergwijn en Berghuis, met 2-0 van FC Utrecht. Perez stelt na afloop dat hij hoopt dat Van 't Schip conclusies trekt. "Ik zou Bergwijn en Berghuis niet opstellen als ze weer terug zijn. Je bent nu een traject ingegaan op basis van betrouwbaarheid."

"Hlynsson en Taylor willen hard werken voor het team. En ik weet het: het is niet wat je graag ziet bij Ajax. Daar wil je spelers met een fluwelen techniek. Maar daar is het nu niet de tijd voor. Je zag het tegen AZ (2-0 verlies, red.). Ze waren echt kansloos en dat was doordat ze te veel voetballers hadden opgesteld."

"Die jongens kun je dan gebruiken in een wedstrijd om iets open te breken. Het wordt niet makkelijk om die jongens op de bank te houden, maar je bent wel aangesteld om resultaat te halen", besluit de Deen.

Lees meer:
0 reacties