Perr Schuurs: "Als hij hem mist, heeft niemand het er meer over"

Perr Schuurs
Perr Schuurs Foto: © Pro Shots

Perr Schuurs zag Ajax dinsdagavond het laatste groepsduel in de Champions League winnen. Sporting Portugal werd met 4-2 verslagen waardoor de Amsterdammers alle groepswedstrijden winnend hebben afgesloten.

"Zes uit zes, dat is wat we wilden uiteindelijk. Dat hebben we vandaag compleet gemaakt en daar ben ik erg blij mee", vertelt Schuurs in gesprek met Ziggo Sport. "Volgens mij speelde ik een goede wedstrijd en ik ben natuurlijk blij met mijn assist bij de 3-1. Natuurlijk ben ik ook kritisch op mezelf en moeten we kijken naar de tegengoals en naar andere duels. Maar met de wedstrijd die ik heb gehad kan ik wel tevreden terugkijken."

De verdediger legt uit wat er misging bij de 1-1. "We verloren volgens mij de bal op het middenveld. Daarna gaf hun rechtsbuiten een voorzet en die werd aangeraakt, zodat deze tussen mijn en Noussair inviel. Daarna tikt hij hem gelukkig binnen", zo gaf hij aan. "Bij voorzetten moet je natuurlijk altijd je tegenstander voelen, maar omdat die bal wordt aangeraakt valt hij net tussen ons in. Soms moet je zeggen dat het een goede assist is, maar ik kijk vooral naar mezelf."

Schuurs was bij de 3-1 verantwoordelijk voor de assists. "Mijn tegenstander wordt ingespeeld over de grond en dan kom ik er tussen. Hij valt dan en dan dribbel ik een beetje. Sébastien wilde de bal graag hebben, maar zijn tegenstander kwam naar hem toe. Daardoor zag ik David vrij staan en ik was blij dat hij hem afmaakte. Als hij hem mist, heeft niemand het er over, maar nu wordt het toch gezien. Dat was voor mij persoonlijk fijn."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand