Peter Bosz gebruikte oud-Ajacied voor PSV'er: "Het beste voorbeeld"

Peter Bosz tegen Ajax
Peter Bosz tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Peter Bosz kent een overtuigende eerste seizoenshelft bij PSV. De Eindhovenaren wonnen tot dusver alles in de Eredivisie en ook individueel blinken de nodige spelers uit. Bijvoorbeeld Johan Bakayoko.

Zo ziet de hoofdtrainer van PSV in Bakayoko één van de sleutelspelers, maar ook een speler die latere in een topcompetitie kan spelen. "Dat denk ik, maar er zijn er nog meer die dat kunnen", vertelt Bosz in een interview met The Athletic. Afgelopen zomer kon Bakayoko al vertrekken, maar hij bleef bij PSV. "En daar had hij gelijk in. Dit is zijn eerste jaar als basisspeler en het moeilijkste voor hem is consistentie. Tegen Arsenal was hij fantastisch, maar ik wil dat hij dat elk weekend is."

Bosz hoopt daarom ook dat Bakayoko niet te vroeg vertrekt uit Nederland. "Justin Kluivert is het beste voorbeeld. Hij was zeventien toen hij bij mij bij Ajax zat en om een vertrek vroeg. Soms is het beter om wat geduld te hebben. Dat heb ik ook tegen Johan gezegd. Als je nu gaat, dat word je gezien als kleine speler. Als je bij ons titels wint, presteert in de Champions League en bij de Belgische ploeg zit, dan wordt dat heel anders", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties