Pierie moet het ontgelden na interview: "Hij doet een Weghorstje"

Kik Pierie voor de camera van ESPN
Kik Pierie voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Kik Pierie werd zondagmiddag emotioneel na de 3-0 overwinning van Excelsior op Fortuna Sittard. De oud-speler van Ajax verscheen aangeslagen voor de camera van ESPN nadat Excelsior zich wist te handhaven in de Eredivisie.

"Ik weet het even niet... Ik heb zo lang op dit moment gewacht", zegt Pierie tegenover ESPN. "Ik heb de laatste jaren zó veel pech gehad met blessures. Ik heb zó hard gewerkt om naar dit soort momenten toe te leven. Het heeft zó lang geduurd. En nu is het eindelijk gelukt. Ik ben zo blij, zo blij! Dit was een kampioenswedstrijd en ik ga hier heel erg van genieten. Meer kan ik er nu eigenlijk niet over zeggen."

"Dit is waar je het voor doet en dit is waarvoor ik al die revalidaties door ben blijven gaan", vervolgt Pierie desondanks. "Dit is waarom ik niet heb opgegeven. Ik heb hier heel erg van gedroomd. Ik heb gehoopt dat het zou lopen zoals vandaag, en bovendien maakte ik ook nog de bevrijdende 1-0. Het gevoel dat door me heen ging is zo ontzettend mooi. Dit is geweldig; we gaan dit echt volle bak vieren. Ik ben nu gewoon weer voetballer."

Marciano Vink stoorde zich aan het interview. "Pierie doet een Weghorstje. Het gevoel bij hem... net een beetje too much. Je hebt gewoon een half seizoen bij Jong alle wedstrijden gespeeld? Zeg maar een beetje jonge talenten tegenhouden? Zodat hij daar zijn wedstrijden kon spelen. En dan kom je bij Excelsior en raak je heel lullig geblesseerd. Ik snap dat je revalideert... Maar haal hier gewoon Redouan El Yaakoubi voor de camera. Maar goed, iedereen wil zijn momentje en Kik Pierie wilde ook zijn momentje denk ik. Ik vond het vrij overdreven hier", aldus de analist.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand