'Pierie terug naar SC Heerenveen? Dat je moet je echt niet willen''

Het eerste jaar van Kik Pierie bij Ajax is niet helemaal geworden wat beide partijen ervan verwacht hadden. De 19-jarige verdediger speelde vooral zijn wedstrijden bij Jong Ajax, maar het is de vraag of nog zo'n seizoen wel zo goed is voor zijn ontwikkeling.

Een tijdelijke terugkeer naar SC Heerenveen behoort wellicht tot de mogelijkheden, maar in Friesland lijken ze dat niet echt zien zitten. "Ik zal eerlijk zijn: ik heb zijn overstap naar Ajax nooit begrepen, omdat hij eigenlijk kwaliteiten tekort komt. Hij had beter naar Ajax kunnen gaan en dan bij Heerenveen blijven voetballen. Maar je moet hem nu niet terughalen", vertelt Maarten de Jong bij Radio Camataru.

De Jong speelde in het verleden 353 wedstrijden in het pompeblêdenshirt en wordt niet voor niets 'Mister Heerenveen' genoemd. "Kijk, je haalt een Gerald Sibon terug als pinchitter, maar zo'n jongen als Pierie moet ook spelen en dat past niet meer. Weet je wat het grootste probleem is? Hij is nu in een hele andere cultuur geweest, die jongens gaan daar heel anders met elkaar om, die leven daar heel anders."

"Als je dan nu weer terugkomt, is het weer heel anders. Je hoort veel jongens zeggen dat het hier zo rustig is, dat hier niets te beleven is. Die overstap terug, dat moet je echt niet willen", besluit De Jong stellig. Met de transfer van Pierie was in de zomer nog een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand