Pierre Van Hooijdonk verrast: "Ajax voor de eerste keer saai"

Pierre van Hooijdonk op de tribune
Pierre van Hooijdonk op de tribune Foto: © BSR Agency

Pierre van Hooijdonk is positief verrast door het spel van Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-0). Dat vertelde de analist bij NOS Studio Voetbal.


Voor het eerst in lange tijd gaven de Amsterdammers bijna geen kansen weg. Daardoor was de amusementswaarde van de wedstrijd laag. “Ik vond Ajax voor de eerste keer sinds lange tijd heel erg saai.” Ondanks dat Van Hooijdonk zich niet vermaakte, is hij positief over het spel van de Ajacieden. “Als je naar Ajax zat te kijken, gebeurde er elke keer van alles. Nu gaven ze helemaal niks weg. Ze hadden het goed op orde. Ik denk dat Utrecht de eerste club is, sinds lange tijd geleden, die zo weinig kansen heeft weten te creëren.”

Ajax speelt sinds kort in een systeem met vijf verdedigers en dat gebeurde ook zondagmiddag. Volgens Van Hooijdonk doet dit systeem de Ajacieden goed. “Verdedigend zat het goed in elkaar, aanvallend hebben ze ook niet veel gecreëerd, maar we weten nu eenmaal: als Steven Berghuis en Steven Bergwijn er niet bij zijn, dan lever je qua creativiteit ontzettend veel in.” Daarnaast hebben de 21-jarige verdediger Ahmetcan Kaplan en de 21-jarige Sivert Mannsverk een goede indruk achtergelaten op de oud-voetballer. “Zij hebben me echt wel kunnen bekoren. Het ziet er allemaal best aardig uit,” besluit hij.

Lees meer:
0 reacties