Pools talent verlengt contract bij Ajax: "Snel naar het eerste"

De Toekomst van Ajax
De Toekomst van Ajax Foto: © Pro Shots

Jan Faberski is verheugd over zijn contractverlenging bij Ajax en hoopt zo snel mogelijk het eerste elftal te bereiken. De Poolse speler tekende dinsdag een contract tot medio 2028 en sprak zijn blijdschap hierover uit tegenover Ajax TV.

'Het is supermooi voor mij en mijn familie', begint Faberski . "Het eerste seizoen was een beetje aanpassen aan het team en alles. Ik moest ook Nederlands leren. Het tweede jaar was voetballend soms moeilijk, maar dat komt wel goed."

"Ik heb veel broertjes, dus het is altijd mooi als zij met mij zijn. We hebben heel veel gevoetbald, ook thuis. Soms mocht dat niet, maar we hebben toch veel gevoetbald, gesport en gelachen. Mijn ouders hebben alles gedaan voor mij. Ik ben trots op mezelf, maar ook op de familie. Dit is een samenwerking."

De linkspoot is desondanks gelukkig in Nederland, hoewel hij aangeeft dat nog niet alles meezit. "Ik houd niet van het weer hier, maar wel van de mensen", lacht hij. "Ze zijn vaak blij en glimlachen veel. "Ik houd van het Nederlandse spel en van Ajax. Een beetje tiki-taka en veel aan de bal zijn. In Polen is het meer fysiek, maar hier is dat anders.'

Het achttienjarige talent hoopt zo snel mogelijk zijn kwaliteit aan het grote publiek te kunnen zien. "Ik ben een hele creatieve speler. Goed aan de bal en snel. Ik houd van het spel met de bal aan de voet en ik dribbel veel. Ik moet fysiek nog sterker worden en soms moet ik sneller spelen, maar dat komt wel. Ik ben wel sterker geworden – en sneller."

"Ik hoop dat ik basisspeler word in Jong Ajax en dan gaan we het zien. Ik hoop zo snel mogelijk naar het eerste te gaan. Dat komt wel, maar het heeft een beetje tijd nodig. Ik moet gewoon plezier maken met het voetballen. Nu nog even vakantie, rust, maar dan gas geven."

Lees meer:
0 reacties