President-commissaris Ajax geeft PSV compliment: "Doen ze heel goed"

Pier Eringa met Hans van Breukelen
Pier Eringa met Hans van Breukelen Foto: © Pro Shots

Pier Eringa, de nieuwe president-commisaris van Ajax, geeft complimenten aan de handelswijze van PSV rondom supporters die zich misdragen.

Eringa was woensdagavond te gast bij Op1 en gaf het volgende aan: "Je wil het niet laten verzieken door een kleine groep die er een potje van maakt. Je hebt de verantwoordelijkheid als club, KNVB en overheid om daaraan te werken. Als het goed is, doe je dat samen. Ik vind dat je hele sterke maatregelen mag nemen tegen een kleine groep die het verziekt voor een grote groep."

PSV deelde kortgeleden een stadionverbod uit van 40 jaar aan een man die de keeper van Sevilla aanviel. Eringa prijst PSV en zegt hierover het volgende: "PSV pakt hier zelf de verantwoordelijkheid en wacht niet op de KNVB en het OM. Normaal gesproken komt zo'n man dan niet meer in een stadion. Als je ziet wat hij heeft gedaan, verdien je het niet om in een stadion te komen. Ik vind dat PSV het uitstekend doet. We hopen op de ranglijst hoger te eindigen dan PSV, maar op dit vlak doen ze het heel goed. Je wil niet dat de randzaken dominant worden", besluit Eringa.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand