Proper: "Ajax en Feyenoord hebben twee keer contact opgenomen"

Dirk Proper (NEC) in de Goffert
Dirk Proper (NEC) in de Goffert Foto: © Pro Shots

Op zeventienjarige leeftijd maakte Dirk Proper zijn debuut bij NEC als groot talent. Ruim drie jaar later staat de middenvelder regelmatig in de schijnwerpers bij de Nijmeegse club. In zijn jongere jaren stonden de drie topclubs van Nederland al in de rij voor hem, maar hij bleef NEC trouw.

Onlangs heeft hij zijn contract verlengd tot medio 2025. Naast het voetbal bestudeert hij ook de hersenen van de mens, en op het veld wordt hij steeds meer het brein van NEC. "Misschien wel, maar dat heb ik bewust afgehouden. Mijn zaakwaarnemer wist wat ik wilde, en dat was verlengen bij NEC. De eerste optie was om hier door te gaan, dus ik ben helemaal niet bezig geweest met eventuele interesse van andere clubs."

"PSV was er het vroegst bij, volgens mij in de E'tjes al. Ajax en Feyenoord kwamen later pas. Ik ben bij alle drie op bezoek geweest en ik heb een gesprek gehad. Ze hebben hun kant van het verhaal verteld, legden uit wat ze van mij hadden gezien en waarom ik een toevoeging zou zijn voor hun opleiding.

"Het waren prima gesprekken", vertelde Proper. "Maar ik koos voor NEC. Ajax en Feyenoord hebben twee keer contact opgenomen, terwijl PSV vaker contact heeft opgenomen. Het is altijd leuk om te horen dat die clubs interesse hebben. Inmiddels heb ik dat afgesloten. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze", aldus Proper in gesprek met Voetbal International.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 29 1 37
Bekijk de hele stand