PSV huurt voormalig Ajax-talent: "Koopoptie was onbespreekbaar"

Ki Jana Hoever
Ki Jana Hoever Foto: © Pro Shots

PSV heeft zich voor komend seizoen versterkt met oud-Ajacied Ki-Jan Hoever. De twintigjarige verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

PSV had graag een koopoptie bedongen, maar is daar niet in geslaagd. "We huren Ki-Jana omdat we overtuigd zijn van zijn kwaliteiten en het van doorslaggevend belang vinden dat hij al vroeg in de voorbereiding aansluit", legt directeur voetbalzaken John de Jong uit op de officiële website van PSV.

"Een huur met koopoptie was voor Wolverhampton op dit moment onbespreekbaar", geeft De Jong aan. "Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld."

Hoever werd door Wolverhampton overgenomen van Liverpool, dat hem eerder wegplukte uit de jeugdopleiding van Ajax. "Ki-Jana is toe aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Hij heeft ontzettend veel talent en niet voor niets op jonge leeftijd al tientallen wedstrijden in de Premier League gespeeld", vervolgt De Jong. "Hij krijgt de kans om zich bij PSV als rechtervleugelverdediger door te ontwikkelen. Dat is in onze ogen zijn sterkste positie."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand