Derksen: "Hij stak zijn middelvinger op naar de maatschappij"

Quincy Promes werd op verzoek van de Nederlandse autoriteiten afgelopen woensdag uitgeleverd door Dubai. Ook een woordvoerder van het OM heeft dit bevestigd. Johan Derksen vindt de uitlevering terecht, vertelde hij in Vandaag Inside.

Presentator Wilfred Genee snijdt het onderwerp Promes aan, waarna Johan inhaakt. De analist vindt het gerechtigheid dat de voetballer is uitgeleverd. “Hij stak zijn middelvinger op naar de maatschappij, hij hoort gewoon in de gevangenis voor een paar jaar. En hij dacht dat hij boven alle partijen stond, omdat hij een paar centen had. Als je je in zijn situatie verkeert mag je geen foutjes begaan en dan moet je niet naar Dubai gaan. Hij heeft zich doorlopend, in de hele zaak, arrogant opgesteld. Ik vind het volledig terecht dat hij uitgeleverd wordt.”

De oud-international leek lange tijd zijn straf te kunnen ontlopen omdat hij onder contract stond bij Spartak Moskou. Nederland heeft namelijk geen uitleveringsverdrag met de Russen. Echter, Promes was met zijn team op trainingskamp in Dubai. Daar was hij betrokken bij een verkeersongeluk en was daarna doorgereden. Hierdoor kon hij niet mee met zijn team terug naar Rusland omdat hij op de vlucht werd geweigerd. De Nederlandse autoriteiten hebben in die periode hard hun best gedaan om Promes naar Nederland te halen en dat lijkt nu gelukt te zijn.

De oud-voetballer van onder andere Ajax en FC Twente werd in Nederland veroordeeld voor de betrokkenheid bij het invoeren van een grote lading cocaïne. Daarvoor heeft hij een celstraf van zes jaar gekregen. Ook kreeg hij eerder al een gevangenisstraf van 1,5 jaar voor een steekpartij.

Lees meer:
0 reacties