Rafael van der Vaart verdedigt Ajacied: "Heeft geen moord gepleegd"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Het is enorm rumoerig bij Ajax. Op het veld presteren de Amsterdammers niet naar behoren, terwijl het ook bestuurlijk een flinke chaos is. Het schorsen van Alex Kroes was het volgende negatieve dieptepunt, al denkt Jeroen Stekelenburg dat de club niet anders kon.

"Als je erachter komt dat de algemeen directeur, die twee weken in dienst is, de wet heeft overtreden", begint Stekelenburg bij NOS Studio Voetbal. "Hij kan er zelfs voor vervolgd worden, dan kan je niet anders dan hem aan de kant schuiven. Je hebt ook een moreel kompas bij een club. De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Van Praag, kon niet anders dan deze beslissing te nemen."

Rafael van der Vaart hoopt dat Kroes terugkeert bij de Amsterdamse club als algemeen directeur. "Volgens mij heeft hij geen moord gepleegd en is het allemaal niet zo erg zoals Jeroen zegt. Moreel kompas, dat woord haat ik bijna."

"Ik wil dat mijn club uit de problemen komt en ik denk dat hij daar nog steeds de juiste persoon voor is. Als het niet kan, kan het niet. Maar ik hoop dat het allemaal meevalt, maar nogmaals: ik heb er geen verstand van. Ik hoop dat hij terugkomt, want het is een man met een hele duidelijke visie", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties