Ramaj baalt van tegendoelpunten: "Moet the bigger picture zien"

Diant Ramaj voor Ajax
Diant Ramaj voor Ajax Foto: © Pro Shots

Voor Diant Ramaj zijn het drukke dagen. Ajax heeft het achterin nog steeds niet helemaal op een rijtje en de doelman probeert de schade zo beperkt mogelijk te houden, toch baalt hij ervan dat hij weinig clean sheets heeft, zo maakt hij kenbaar in gesprek met Voetbal International.

Ramaj legt de schuld niet alleen bij de defensie maar kijkt ook zelf wat hij beter kan doen. "Ik analyseer iedere tegengoal, in iedere wedstrijd, tot in den treure. Natuurlijk zijn er ook goede momenten, dat ziet iedereen, maar ik kijk echt naar de details. Dingen die vrijwel niemand ziet, alleen de keeperexperts. En daar probeer ik dan beter in te worden. Dat doe ik samen met onze keeperstrainer. Samen kijken we beelden en analyseren we situaties."

De perfectionistische doelman geeft toe dat soms zijn nachtrust eronder lijdt. "Maar ik doe het ook zelf thuis. Bijvoorbeeld voordat ik ga slapen, dan denk ik terug aan specifieke momenten en wat ik daar beter had kunnen doen. Hoe ik me beter kan positioneren, hoe ik mijn voetenwerk kan verbeteren, dat soort dingen. Soms gaat het om tien of twintig centimeter, maar dat kan wel het verschil maken of je een bal tegenhoudt of niet. Ik hou ervan om aan die details te werken, ook al kost het me dan soms wat nachtrust."

Terugkeren op het clean sheet aspect vertelt de doelman: "Dat is het mooiste wat een doelman kan gebeuren: dat je de nul houdt. Maar we zitten nu in een moeilijke situatie. Natuurlijk is dat frustrerend als dat zo weinig gebeurt. Maar je moet the bigger picture zien: als je elke wedstrijd ten minste vier of vijf kansen weggeeft aan de tegenstander, dan moet je dát eerst veranderen. Als het er één of twee zijn, dan kun je het over clean sheets hebben", aldus Ramaj.

Lees meer:
0 reacties