Ramaj speelt zich in de kijker: "Zie ik als feedback voor mijn werk"

Diant Ramaj
Diant Ramaj Foto: © Pro Shots

Diant Ramaj maakt een bijzondere ontwikkeling door bij Ajax. Een halfjaar geleden was hij nog derde keeper in Amsterdam, inmiddels is hij een vaste waarde onder de lat. Dat is niet onopgemerkt gebleven in andere landen, want er is interesse uit de Premier League voor de doelman.

Ook Ramaj is op de hoogte van die interesse. "Dat soort dingen zie ik als feedback voor mijn werk hier. Dat grote clubs belangstelling tonen, zie ik als een compliment: Ga zo door. Dat zal ik doen, ik zal overal aan blijven werken, zoals ik nu ook doe. Ik laat me niet gek maken, ik blijf gewoon rustig en details verbeteren", geeft de Duitser aan in Voetbal International.

Hij vervolgt: "Dat zit in mijn hoofd, met andere dingen ben ik niet te veel bezig. Dat is werk voor mijn zaakwaarnemers." Of Ramaj er klaar voor is om komende zomer al een stap te maken? "Als ik bang was geweest, was ik nu niet bij Ajax geweest. Die vraag was er ook toen de interesse van Ajax kwam. “Is het niet een te grote stap?” Ik ben nergens bang voor, want ik weet wat ik kan, en ik weet ook wat anderen kunnen."

"Ik wil gewoon mijn best doen hier, laten we zien wat de toekomst brengt", maakt Ramaj duidelijk. Ajax is een goede leerschool, zo geeft de goalie aan. "Want de druk hier is heel erg hoog. Een beetje zoals bij Bayern München in Duitsland, het is de beste club van Nederland met de grootste historie. Als het dan niet goed gaat, komt er druk van buitenaf. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om, ik ben blij dat ik die problemen niet binnenlaat, om het zo te zeggen."

"Ik kan me hier ontwikkelen en kom in veel situaties waar ik mezelf kan laten zien. Als ik over twee of drie jaar terugkijk, zal ik misschien zeggen dat dit voor mij juist het perfecte moment was om bij Ajax te zijn", besluit Ramaj.

Lees meer:
0 reacties