Ramaj verbaasd door keuze Steijn: "Was boos en teleurgesteld"

Diant Ramaj voor Ajax
Diant Ramaj voor Ajax Foto: © Pro Shots

Diant Ramaj werd voor vijf miljoen euro gekocht door Ajax, maar was onder Maurice Steijn slechts derde doelman. De Duitser kon zich niet vinden in de keuze van de oefenmeester.

Ramaj was op de hoogte dat Geronimo Rulli de voorkeur als eerste doelman had. "Dus ik maakte me aanvankelijk geen illusies", begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Toen de Argentijn echter geblesseerd raakte tegen Heracles Almelo, moesten Ramaj en Jay Gorter warmlopen. "Snel en goed doen en dan zo erin, dacht ik. Sven Mislintat had mij immers verteld dat ik nummer 2 was."

Steijn koos echter voor de Nederlander, tot verbazing van Ramaj. "Van hem hoorde ik niets, dus ook niet dat hij een voorkeur had voor Jay", legt hij uit. "Tijdens het warmlopen hoorde ik ineens ‘Jay’. Ik was verrast, ging boos en teleurgesteld op de bank zitten. Wat gebeurt hier, dacht ik." Gorter zou volgens de oefenmeester meer ervaring hebben met de groep. "Ik zei: oké, jouw keuze, maar laten we dan over een paar weken de balans opnieuw opmaken. Ik begreep veel dingen niet, maar ben juist bikkelhard gaan werken."

Lees meer:
0 reacties