Regeer: "Ajax blijft Ajax, ze zullen er wel weer bovenop komen"

Youri Regeer in actie tegen Ajax
Youri Regeer in actie tegen Ajax Foto: © Orange Pictures

Ajax ging zondag onderuit op bezoek bij FC Twente. Het was een speciaal duel voor Youri Regeer, die Amsterdam deze zomer verruilde voor Enschede. Hij spreekt van een 'fantastische middag'.

"Een uitverkochte Grolsch Veste en een 3-1 overwinning met goed spel. Het kan niet beter. Ik denk dat we heel goed uit de startblokken komen. In de eerste minuut krijgen we al een levensgrote kans. Je merkt vanaf moment één al dat het publiek er helemaal achter gaat staan", reageert Regeer na afloop bij RTV Oost.

De middenvelder gaat verder: "We wisten dat er wat te halen viel, ik denk dat we dat zeker in de eerste helft hebben laten zien. Na de rust kun je eigenlijk gelijk de 3-1 maken. Dat doe je niet, dan krijg je het een fase wat lastiger. Uiteindelijk valt de 3-1 wel en dan heb je wel het idee dat het in de pocket is."

Regeer geniet volop bij FC Twente. "Met Vlap, Sadílek en Pröpper achter me, dat is heerlijk spelen. Als je de ruimte krijgt, is dat heerlijk", zegt hij. Of Regeer nog bang was dat zijn club het weg zou geven? "Ik heb eigenlijk niet in de rats gezeten dat het mis zou kunnen gaan. We hebben bijna geen kans tegen gehad. Dat is ook een heel groot compliment naar de ploeg toe."

Of zijn oude werkgever nog verder is dan FC Twente is lastig om te zeggen, zo vindt Regeer. "Ze hebben een drukke transferperiode achter de rug. Daar hebben ze voor gekozen. Je ziet dat ze het lastig hebben. Ajax blijft altijd Ajax, ze zullen er heus wel weer bovenop komen", denkt hij.

Lees meer:
0 reacties