René Hake realistisch: "Bij rust konden we kansloos achter staan"

Rene Hake in de Johan Cruijff Arena
Rene Hake in de Johan Cruijff Arena Foto: © BSR Agency

René Hake was na afloop van het duel tussen Ajax en Go Ahead Eagles blij met het 1-1 gelijkspel. De hoofdtrainer zag dat de Deventenaren een moeizame eerste helft kenden, maar toch een punt uit het vuur sleepten.

"Als we naar voren gingen, kregen we bijna een goal tegen", analyseert Hake na afloop van het duel in de Johan Cruijff Arena bij ESPN. "Dat was niet best, want in de rust kun je al kansloos achter staan. Drie keer uit een eigen corner en twee keer een schakelmoment staan we niet goed."

"Met dat gegeven ga je de tweede helft in, pas je het iets aan en komen we iets beter in ons spel", gaat de oefenmeester verder. "We hebben ons middenveld ietwat versterkt door met een man minder druk te zetten, want daar speelde Ajax steeds tussendoor. Maar dat werkte ook niet en toen zijn we één-op-één gaan dekken. Dan krijg je een paar mogelijkheden en moet je een beetje geluk hebben."

"Als je ziet wat we de tweede helft doen, dan is het wel zo dat we voor het punt zijn gegaan. Dat is wel een belangrijk gegeven voor ons. We zijn nog altijd in de race voor de vijfde plek en dat was bij verlies wel klaar geweest. Nu is die afstand overbrugbaar, zeker als je zelf nog een paar wedstrijden wint", aldus Hake.

Lees meer:
0 reacties