Rijkhoff keerde terug bij Ajax: "Altijd in de gaten gehouden"

Ajax slaagde er deze winter in om Julian Rijkhoff terug te halen. Kelvin de Lang is blij met de terugkeer van de 19-jarige talentvolle spits.

De afgelopen drie jaar speelde hij bij Borussia Dortmund, maar op Deadline Day zette Rijkhoff zijn handtekening onder een contract bij Ajax. "We hebben hem altijd in de gaten gehouden, ik ook toen ik voor Manchester City werkzaam was", zegt Kelvin de Lang, hoofdscout bij Ajax, voor de camera's van het clubkanaal.

"Wat ik belangrijk vond, is dat hij te kennen gaf: ik zie dat jonge spelers de kans krijgen bij Ajax als je hem verdient", aldus De Lang, die benadrukt dat er bij Ajax altijd kansen liggen voor talenten. "We willen eigen jeugd vooropstellen en tegelijkertijd de boodschap meegeven dat je voor Ajax moet willen spelen."

Hij gaat verder: "Dan komen die kansen. Dat zie je aan dat we soms met acht jongens uit de eigen opleiding op het veld staan. Wij zijn als Ajax de beste club, dat wijzen de statistieken ook uit, voor jongere spelers in de middencategorie, om zich te ontwikkelen", besluit de hoofdscout.

Lees meer:
0 reacties