Rijsdijk: "Feyenoordfans zijn veel gepassioneerder dan Ajax-fans"

Ajax-fans in De Kuip tijdens de bekerfinale
Ajax-fans in De Kuip tijdens de bekerfinale Foto: © Pro Shots

Feyenoord Vrouwen speelt zaterdagmiddag de Klassieker tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Dertigduizend supporters zullen aanwezig zijn bij die wedstrijd. Pia Rijsdijk vindt het een mooie ontwikkeling.

"Vorig jaar mochten we voor het eerst in De Kuip spelen. Dat was al een mijlpaal, dit is er weer een. De prestaties van het Nederlands team op het EK van 2017 en het WK van 2019 hebben laten zien dat Nederlands vrouwenvoetbal op internationaal niveau echt wat voorstelt", vertelt de aanvoerster van Feyenoord in Het Parool.

"Het zou geweldig zijn om ooit in een uitverkocht stadion te spelen en dan het liefst met alle sfeerelementen erbij, zoals vuurwerk, spandoeken en vlaggen. Ik was recent bij de mannenklassieker in De Kuip en dat was behoorlijk indrukwekkend, zo hoort het ook", aldus Rijsdijk, die stelt dat de onderlinge ontmoeting meer leeft in Rotterdam.

"De allereerste Klassieker speelden we op ons eigen trainingscomplex Varkenoord. Daar kwamen zoveel mensen op af, er was zoveel sfeer, dat is me altijd bijgebleven. Los daarvan zijn Feyenoordfans in het algemeen veel gepassioneerder", stelt de voetbalster, die kansen ziet in Amsterdammers. "Wij kunnen verrassen in de Arena."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand