Ron Jans onder de indruk van Ajacied: "Had liever Sutalo gehad"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans is erg onder de indruk van Ahmetcan Kaplan. De oefenmeester van FC Utrecht verloor vorige week nog met 2-0 in Amsterdam.

Jans krijgt bij ESPN de vraag in hoeverre het nieuwe systeem bijdraagt aan de betere prestaties van Ajax. "Misschien zit het verschil wel heel ergens anders. Kaplan, Mannsverk en Henderson doet het op het moment echt goed", merkt de hoofdtrainer van FC Utrecht op. Ook Kaplan valt Jans positief op. "Die Kaplan had ik ook al gezien in Jong Ajax. Hij is aan de bal heel goed, maar zonder bal ook. Elk duel kleunt hij erin. Ik had liever Sutalo gehad..." De Kroaat was geblesseerd tegen Utrecht.

Ajax ziet er volgens Jans een stuk beter uit dan enkele weken geleden. "Nu zie je weer de tactische discipline en met Henderson en Mannsverk hebben ze de controle op het middenveld.", legt hij uit. "Tegen Aston Villa hebben ze heel weinig weggegeven en wij hebben ook heel weinig richting de goal van Ajax kunnen laten zien, dus het staat wel goed. Je mist wel iets van Steven Berghuis en Steven Bergwijn." Het aanvallende duo is al even uit de roulatie.

Lees meer:
0 reacties