Ron Jans wilde zich niet aanpassen: "Deden we eerder ook niet"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans was niet verrast door de wijze waarop Ajax speelde. Ook geeft de trainer van FC Utrecht aan dat het een verdiende nederlaag was.

De oefenmeester geeft tegenover RTV Utrecht aan dat zijn ploeg in balbezit te weinig heeft afgedwongen. “We wilden heel graag druk zetten. Dan kan je ook zeggen dat Ajax dat heel goed en heel rustig deed. Wij kregen de bal niet snel. Op het moment dat we het in de eerste helft beter hadden staan, dan valt de 1-0.”

Daarnaast zegt de trainer dat Ajax niet zo slecht is als iedereen beweert. “Ajax krijgt zoveel over zich heen. Ik vind dat je vandaag ook hebt gezien dat Ajax gewoon een goede ploeg blijft. Ik denk dat heel veel andere ploegen onder de druk snel balverlies lijden en dat gebeurde nu niet.”

Ondanks dat Jans wist dat de Amsterdammers op deze wijze zouden spelen, heeft hij er niet over nagedacht om zich daarop aan te passen. “Wij hebben al een paar keer gespeeld tegen ploegen die met vijf verdedigers spelen. Dan passen wij ons niet aan. We gingen eigenlijk met drie spelers achterin spelen. De vleugelspelers worden dan de wingbacks. Dan ligt er wel heel veel ruimte aan de zijkanten zoals je zag bij de tweede goal. Dat kost dus ook weer wat”, besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties