Ronald de Boer lyrisch over talent: "Dat dicht ik hem zeker toe"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Orange Pictures

Kristian Hlynsson beleeft dit seizoen zijn echte doorbraak in het eerste van Ajax. Ronald de Boer is in gesprek met Voetbal International lyrisch over de IJslander.

De Boer kreeg in de jeugd van Ajax met de middenvelder te maken en zag meteen diens kwaliteiten. "Kristian had wat Dennis Bergkamp vroeger ook had: in de één-tegen-één was hij niet geweldig, maar zijn aannames waren zó goed, dat hij op die manier vaak al spelers uitspeelde."

Hij ziet gelijkenissen met een internationale topspeler als hij naar Hlynsson kijkt. "Het niveau dat De Bruyne haalt, is maar voor héél weinig spelers weggelegd. Maar qua type lijken ze op elkaar. Kristian is een echte moderne middenvelder met scorend vermogen en oog voor zijn medespelers. Hij heeft een geweldig loopvermogen en verzaakt nooit, hij denkt ook in balverlies en doet geen gekke dingen, ook niet buiten het veld. De trainer waardeert zijn manier van spelen, dat had ik ook in de jeugd, maar ik raakte hem al snel kwijt omdat hij werd doorgeschoven. De betrouwbaarheid is gewoon hoog bij Kristian."

De Boer is van mening dat Hlynsson zich nog wat meer mag laten gelden in het veld. "Uiteindelijk denk ik wel dat hij een soort Jari Litmanen kan worden bij dit Ajax: de ploeg beter laten spelen door sneller te denken dan de rest en de simpele dingen simpel te houden.Dit seizoen is voor hem nog een kennismaking, volgend jaar moet hij er echt staan. Maar dat hij een heel belangrijke spil kan worden bij Ajax, dat dicht ik hem zeker toe."

Lees meer:
0 reacties