Ronald de Boer over aanstelling: "Het lijkt mij een hele goede zet"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Orange Pictures

Micheal van Praag wordt in Amsterdam de opvolger van de vertrokken Pier Eringa als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Ronald de Boer snapt die keuze wel, zo vertelt hij ESPN.

Volgens De Boer is het aanstellen van Van Praag een goede keus. "Het lijkt mij een hele goede zet, waar ik wel vrolijk van word. Ik ken Michael natuurlijk uit de meest succesvolle periode uit mijn carrière. Ik vond het altijd een hele bekwame, kundige man. Iemand met uitstraling en charisma. Iemand écht met een Ajax hart. Het lijkt mij een hele goede zet, ik word er wel vrolijk van."

De huidige situatie bij Ajax doet hem pijn. "Als Ajax-liefhebber vind ik het natuurlijk heel triest dat de club na zoveel mooie jaren, zo in verval kan raken. Ik weet uit ervaring dat er altijd een terugval komt na succes en dat moeten ze nu tegen zien te gaan."

De Boer ziet wel een mogelijke oorzaak. "Ik kende van al die nieuwe spelers alleen Branco van den Boomen. We hebben natuurlijk genoeg voorbeelden van onbekende spelers die alsnog doorbraken. Alvarez, Kudus, Neres,Tagliafico en vroeger spelers als Litmanen had ook nog nooit iemand van gehoord. Misschien is die nieuwe linksback Avila wel de nieuwe Tagliafico, maar nu zijn het er ineens zó veel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand