Ronald de Boer ziet dissonant: "Alsof hij op schaatsen speelde"

Ronald de Boer in de Johan Cruijff Arena
Ronald de Boer in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Ronald de Boer maakt zich zorgen om Ajax. Tegen FC Twente zag de oud-speler één speler in het bijzonder opzichtig falen, zo vertelt hij bij Ziggo Sport.

De analist was geschrokken van het niveau van de Amsterdammers. "De manier van spelen zoals Ajax gewend is, het vooruit verdedigen en durven initiatief te nemen, maar iedereen liep achteruit. Hele slechte communicatie en dat verander je niet binnen één week. Iedereen moet daar Engels spreken. Afgelopen donderdag zag de training er best goed uit. Als je dan getest wordt, dan zie je dat het niveau nog niet goed genoeg is. Of dat nog omhoog gaat dat weet ik niet, maar bij Ajax heb je daar geen tijd voor."

De Boer zag één speler een zeer ongelukkige middag beleven. "Die Josip Sutalo. In het Kroatische elftal ziet het er heel goed uit, daarvoor speelde hij best wel een puike partij tegen Fortuna Sittard. Maar als je hem nu zag, leek wel alsof hij op schaatsen speelde. Hij was verantwoordelijk voor die eerste goal en stapte niet goed in. Maar die jongen kan natuurlijk wel voetballen."

Lees meer:
0 reacties