Nieuws - AjaxFanatics.nl - Ajax Nieuws https://www.ajaxfanatics.nl/rss/nieuws AjaxFanatics ''Zou mij niet verbazen als Marin De Jong gaat overvleugelen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225352/zou-mij-niet-verbazen-als-marin-de-jong-gaat-overvleugelen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225352/zou-mij-niet-verbazen-als-marin-de-jong-gaat-overvleugelen Frenkie de Jong vertrekt komende zomer naar FC Barcelona en Ajax heeft in Razvan Marin zijn opvolger al binnengehaald. De middenvelder is wel een heel ander type dan de huidige Ajacied.

"Als je puur naar goals en assists gaat kijken, zou het mij niet verbazen als Marin De Jong gaat overvleugelen. Maar het oogstrelende van Frenkie, het gemak van ergens uitdraaien en een oplossing vinden, dat heeft Marin minder'', vertelt Belgisch voetbalcommentator Filip Joos tegenover de NOS

De Jong is volgens hem meer de dirigent van de ploeg die elke aanval opzet, maar dat heeft Marin minder in zijn spel. De middenvelder staat vaak aan het einde van een aanval met een doelpunt of een assist. "Marin heeft duidelijk meer scorend vermogen. En wat Frenkie onlangs in de eerste helft bij Nederland-Duitsland overkwam, dat hij volledig overspeeld werd, door die ondergrens zal Marin niet zakken. Maar hij zal de bovengrens van Frenkie ook niet halen.''

]]>
Fri, 19 Apr 2019 12:33:00 +0200
Slop erkent: ''We hebben het salarisplafond losgelaten'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/225147/slop-erkent-we-hebben-het-salarisplafond-losgelaten https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/225147/slop-erkent-we-hebben-het-salarisplafond-losgelaten Jeroen Slop is financieel directeur bij de Amsterdammers en mocht afgelopen week weer een aantal miljoen euro bijschrijven, nadat zijn club de halve finales van de Champions League bereikte. Slop is lovend over zijn mede-directeur Marc Overmars.

"Marc Overmars heeft laten zien dat hij een goede bestuurder is die het walletje bij het schuurtje weet te houden", zegt Slop in een interview met de NOS. "We hebben een stap gezet door de selectie in de zomer te versterken. Dat betekent dat we het salarisplafond ook hebben losgelaten. Een goede investering blijkt renderend te zijn. Daarmee zijn we op een bepaald niveau gekomen, passend bij de prestaties van nu."

Hoewel Ajax veel betaalde voor spelers als Dusan Tadic en Daley Blind, heeft het wel resultaat. "Er wordt meer aan de selectie uitgegeven dan in vroegere dagen. Dat houdt niet op bij dit seizoen, maar dat zal volgend seizoen ook het geval zijn. Alleen maar meer? Dat denk ik zeker, ja", is de voorspelling van de financiële directeur, die al negentig miljoen heeft bijgeschreven door de Champions League.

"We hebben voor de groepsfase ook de kwalificaties gehad. Dat is sportief altijd lastig, maar financieel aantrekkelijk. Dat brengt premies met zich mee. Nu 9,5, tien en twaalf miljoen voor de rondjes na de winter. Dat heeft het totaal op negentig miljoen gebracht."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 11:38:00 +0200
Marin maakt indruk: ''Het is meer een type-Edgar Davids'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225353/marin-maakt-indruk-het-is-meer-een-type-edgar-davids https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225353/marin-maakt-indruk-het-is-meer-een-type-edgar-davids Razvan Marin is volgend seizoen voetballer van Ajax. Belgisch voetbalverslaggever Filip Joos is onder de indruk van de middenvelder. 

"De drang en drive spat er vanaf bij hem. Marin is echt een motor voor een ploeg. Dat maakt hem opwindend om naar te kijken. Wat dat betreft is het meer een type-Edgar Davids. Niet een man van veel hoogstandjes, maar zijn functionele techniek is meer dan behoorlijk'', vertelt hij aan de NOS

De speler komt voor miljoenen over van Standard Luik en dat zorgt ervoor dat het verwachtingspatroon hoog is. ''Ik vind wel dat Marin er bij Ajax direct moet staan voor die prijs. En dat verwacht ik ook wel." Hij is niet alleen voetballend goed, maar zijn persoonlijkheid is volgens Joos ook positief. 

"Hij is geen mannetje met maniertjes. Hij zal niet in de media verschijnen omdat hij zes vriendinnen heeft gedumpt of 25 nieuwe tattoos heeft laten zetten. Hij heeft wat dat betreft een soort soberheid over zich. Echt een trouwe soldaat voor je club. Supporters zullen zich ook makkelijk met hem kunnen identificeren. Daarom begrijp ik de aankoop van Ajax absoluut. Ik zou er wel vertrouwen in hebben als ik fan was.''

]]>
Fri, 19 Apr 2019 10:42:00 +0200
'FC Barcelona hengelt ook naar De Ligt en ligt op pole-position' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225055/fc-barcelona-hengelt-ook-naar-de-ligt-en-ligt-op-pole-position https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225055/fc-barcelona-hengelt-ook-naar-de-ligt-en-ligt-op-pole-position FC Barcelona zal binnenkort Matthijs de Ligt presenteerde als tweede Ajax-aanwinst, meldt ESPN. Niemand bij de Catalanen zou er nog aan twijfelen dat na Frenkie de Jong ook de aanvoerder van de Amsterdammers naar Camp Nou zal vertrekken.

Verschillende bronnen binnen de Spaanse topclub zouden tegenover ESPN hebben aangegeven dat Barça de situatie rond De Ligt 'onder controle' heeft. Ook Juventus, Bayern München en Manchester City azen op De Ligt, maar de verdediger van Ajax lijkt een voorkeur te hebben voor Barça.

Barcelona is naar verluidt bereid om voor De Ligt hetzelfde bedrag te betalen als eerder dit seizoen voor De Jong. De 21-jarige middenvelder kostte 75 miljoen euro, welke door bonussen kan oplopen naar 86 miljoen euro.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 09:47:00 +0200
''Als je een spits wilt halen bij Ajax, zou ik eerder aan Isak denken'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225090/als-je-een-spits-wilt-halen-bij-ajax-zou-ik-eerder-aan-isak-denken https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225090/als-je-een-spits-wilt-halen-bij-ajax-zou-ik-eerder-aan-isak-denken Alexander Isak maakt in de tweede seizoenshelft indruk bij Willem II. De huurling van Borussia Dortmund scoort aan de lopende band en wordt in de wandelgangen al in verband gebracht met een vervolgstap.

"Als je een spits wilt halen bij Ajax, zou ik eerder aan Isak denken", zo begint Milan van Dongen van FOX Sports bij FC Groundhop. "Je ziet echt dat hij talent heeft en hij is nog jong, dus daar zit nog een marktwaarde in die je kunt creëren. Ik weet ook niet voor hoeveel je die op zou kunnen halen. Dat hangt er ook vanaf of Dortmund nog iets in hem ziet. Stel dat hij 20 miljoen zou kosten, dan zou ik dat wel doen als ik Ajax was."

Van Dongen is overtuigd van de kwaliteiten van Isak. "Ik zou hem wel bij Ajax willen zien, of bij PSV. Maar ik weet niet of die hem kunnen betalen gezien de financieel situatie. Feyenoord is natuurlijk kansloos. Als het zover komt moet Ajax wel afscheid nemen van Dolberg, maar dat is aan Marc Overmars."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 08:55:00 +0200
''KNVB is de hoofd- en enige schuldige van dit competitieverraad'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225341/knvb-is-de-hoofd-en-enige-schuldige-van-dit-competitieverraad https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225341/knvb-is-de-hoofd-en-enige-schuldige-van-dit-competitieverraad De Nederlandse voetbalbond heeft de 33e speelronde verplaatst zodat Ajax zich beter voor kan bereiden op de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Valentijn Driessen vindt het belachelijk. 

Volgens de journalist is Eric Gudde de schuldige aan het verplaatsen van de gehele speelronde. "Waarom maakt Gudde van één probleem - De Graafschap-Ajax - het probleem van zestien andere Eredivisie-clubs en in het bijzonder van de acht thuisspelende clubs? Terwijl Gudde als competitieverantwoordelijke het recht heeft De Graafschap-Ajax op ieder ander tijdstip vast te stellen'', schrijft hij in De Telegraaf.

"De KNVB is de hoofd- en enige schuldige van dit competitieverraad. Maar in plaats van de hand in eigen boezem te steken of de eigen KNVB-bekerfinale te verplaatsen zodat de 33e speelronde op 5 mei gespeeld kan worden, gooit Gudde zijn narigheid over de schutting op het bordje van de clubs en houdt ze ten onrechte medeverantwoordelijk voor de competitieplanning. Schandelijk."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 07:59:00 +0200
'Ajax en Scherpen al akkoord; meerjarig contract ligt klaar' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225336/ajax-en-scherpen-al-akkoord-meerjarig-contract-ligt-klaar https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225336/ajax-en-scherpen-al-akkoord-meerjarig-contract-ligt-klaar Ajax is dit seizoen al druk bezig met de volgende jaargang. De club heeft al twee spelers gepresenteerd voor het nieuwe seizoen en daar komt Kjell Scherpen nog bij. 

De Telegraaf meldt vandaag dat de doelman een meerjarig contract gaat tekenen in de hoofdstad. Hij was tegelijkertijd met Kik Pierie op de Toekomst te vinden, maar de doelman is nog niet gepresenteerd en de verdediger wel. Dat heeft meerdere redenen.

Scherpen is met zijn club verwikkeld in een spannende degradatiestrijd en daarnaast zijn de supporters uit Amsterdam niet blij met de nieuwe doelman. Als elfjarige sprak hij namelijk zijn voorkeur uit voor Feyenoord via sociale media en dat vinden sommige fans uit de hoofdstad onacceptabel. 

Mike Verweij en Robin Jongmans weten te melden dat de transfer na dit seizoen bekend wordt gemaakt, maar de deal is volgens hen wel rond. Binnen Ajax zijn namelijk meerdere mensen die de transfer van de boomlange tiener bevestigen. 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 07:06:00 +0200
Complimenten voor Pierie: ''Dat gaat hij bij Ajax ook doen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225284/complimenten-voor-pierie-dat-gaat-hij-bij-ajax-ook-doen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225284/complimenten-voor-pierie-dat-gaat-hij-bij-ajax-ook-doen Ajax plaatste zich dinsdag voor de halve finales van de Champions League. Oud-voetballer Jeffrey Talan werkte in de jeugdopleiding van SC Heerenveen samen met Daley Sinkgraven en Hakim Ziyech.
 
"Daley stond tegenover Ronaldo. Hij viel goed in, heeft het naar behoren gedaan en heeft aan de bal goede dingen laten zien", begint Talan, die denkt dat Kik Pierie kan slagen bij Ajax tegenover Omrop Fryslan. "Hij is dichterbij de Champions League. Waar je hem ook neerzet, hij pakt gelijk het niveau. Dat gaat hij bij Ajax ook doen. Dat betekent ook dat je dan in de Champions league terecht komt."

Talan volgt de transfergeruchten rondom Ziyech op de voet. "Je hebt te maken met opleidingsvergoedingen. Dus als hij verkocht zou worden dan zou dat ook mooi zijn voor ons", vervolgt Talan. "Ik lees wel de dingen die rondom hem spelen."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 22:40:00 +0200
De Jong op huurbasis in Australië: ''Vergelijkbaar met de Eredivisie'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225255/de-jong-op-huurbasis-in-australie-vergelijkbaar-met-de-eredivisie https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225255/de-jong-op-huurbasis-in-australie-vergelijkbaar-met-de-eredivisie Siem de Jong heeft het goed naar zijn zin bij Sydney FC. De middenvelder speelt sinds afgelopen zomer op huurbasis van Ajax bij de Australische club.

"De Eredivisie is qua niveau vergelijkbaar met de A-League", zegt de Ajax-huurling op de website van de Australische competitie. "In Nederland spelen er wel meer jonge spelers, maar dat komt omdat de grotere Europese competities alle goede spelers snel weghalen."

De 30-jarige De Jong was bij Ajax overbodig geraakt. "Je speelt competitieve wedstrijden hier, het is echt een moeilijke competitie om in te spelen", vervolgt De Jong. "Heel erg fysiek en heel erg direct, het spel gaat op en neer. Voor mij is dat goed. Dat soort wedstrijden spelen helpen mij om beter te worden en hopelijk kan ik nog een paar jaar mee op dit niveau."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 21:45:00 +0200
Zeefuik: ''Ik voelde me ook niet meer gewaardeerd bij Ajax'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225248/zeefuik-ik-voelde-me-ook-niet-meer-gewaardeerd-bij-ajax https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225248/zeefuik-ik-voelde-me-ook-niet-meer-gewaardeerd-bij-ajax Deyovaisio Zeefuik neemt het dit weekend op tegen zijn oude club Ajax. De verdediger heeft het goed naar zijn zin bij FC Groningen, waar hij onbetwiste basisspeler is.

"Als Amsterdammer is voetballen bij Ajax natuurlijk je droom. Maar het ging niet lekker meer en ik voelde me ook niet meer gewaardeerd. Ik moest gewoon naar een andere club om te laten zien wat ik kan. Me ergens anders weer bewijzen", begint Zeefuik in Voetbal International.

De vleugelverdediger speelt nu ruim een jaar bij FC Groningen. "Ik voel me nu weer gewaardeerd. Ik hoorde dat ik een publiekslieveling ben hier. Dat vind ik echt mooi. Daardoor ga je beter spelen en krijg je ook meer zelfvertrouwen. Het begint allemaal bij het publiek. Ik denk ook dat ik goed pas bij FC Groningen. De felheid in mijn spel zien ze hier graag. Ik voel me op mijn plekje."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 20:49:00 +0200
Frank de Boer looft Onana: ''Hij gaat bijna in het midden staan'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/224935/frank-de-boer-looft-onana-hij-gaat-bijna-in-het-midden-staan https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/224935/frank-de-boer-looft-onana-hij-gaat-bijna-in-het-midden-staan Frank de Boer is onder de indruk van de stormachtige ontwikkeling die Andre Onana onder de lat bij Ajax heeft doorgemaakt. De 22-jarige sluitpost kwam in 2015 op voorspraak van De Boer over naar Amsterdam.  

"Als Onana een vrije trap tegen krijgt, zet hij een muur neer om één hoek af te schermen, maar hij gaat zelf bijna in het midden van zijn doel staan - omdat hij zo'n groot bereik heeft en zo explosief is dat hij beide hoeken op tijd kan bereiken", vertelt Atalanta-trainer De Boer in gesprek met Het Parool.

Naast De Boer is ook Carlo L'Ami, keeperstrainer van Ajax, fan van Andre Onana. "Andre heeft een geweldig sterk lijf. Is snel, springt hoog, een echte atleet. Als hij uit zijn doel komt, denkt een aanvaller wel twee keer na voordat hij het duel met hem aangaat", aldus L'Ami. 

]]>
Thu, 18 Apr 2019 19:49:00 +0200
Blind: ''Waar dit eindigt? Hopelijk met een nog grotere stunt'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225256/blind-waar-dit-eindigt-hopelijk-met-een-nog-grotere-stunt https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225256/blind-waar-dit-eindigt-hopelijk-met-een-nog-grotere-stunt Ajax plaatste zich dinsdag voor de halve finales van de Champions League. Daley Blind, verdediger van Ajax, denkt dat Ajax dit jaar de finale van het miljardenbal kan bereiken.

"Waar dit eindigt?", vraagt Blind zich af in het Algemeen Dagblad. "Hopelijk met een nog grotere stunt. Over Real werd nog gezegd dat die ploeg niet in goede doen was. Dat kun je over Juventus niet zeggen. De manier waaróp we het doen, dat is genieten in het veld. Zo mooi om deel uit te maken van het team."

Ajax begon in de Champions League tegen Sturm Graz. "Toen was álles er op gericht om überhaupt de groepsfase te halen. Heel maf als je kijkt waar we nu staan. De ontwikkeling is enorm geweest. Het team is naar elkaar gegroeid. We zijn tot zóveel in staat."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 18:35:00 +0200
Pierie eerlijk: ''Ajax en Barcelona voor mij altijd dé clubs geweest'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225277/pierie-eerlijk-ajax-en-barcelona-voor-mij-altijd-de-clubs-geweest https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225277/pierie-eerlijk-ajax-en-barcelona-voor-mij-altijd-de-clubs-geweest Kik Pierie vertrekt na het lopende seizoen van SC Heerenveen naar Ajax. De mandekker trainde dit seizoen onder Jan Olde Riekerink, die begin vorige week op straat werd gezet door SC Heerenveen.

"Hoewel ik het over die positie niet met hem eens was, vond ik Jan Olde Riekerink een goede trainer", begint Pierie over zijn periode als linksback in Voetbal International. "Hij zei nooit: Doe dit of doe dat, maar triggerde me om over dingen na te denken. Als een trainer mij dingen leert, is hij voor mij een goede trainer. Alleen heb je in voetbal natuurlijk met een team te maken. De club vond dat het voor het team beter was dat hij vertrok."

Pierie wil in het komende jaar verdedigend stabieler worden. "Daar is voor mij de meeste winst te behalen. Ik moet meer duels winnen, een spits het idee geven dat er niets te halen valt, iets meer zoals Sergio Ramos worden", vervolgt hij. "Ajax en Barcelona zijn voor mij altijd dé clubs geweest. Heerenveen is het nest waarin ik al meer dan tien jaar leef, daar heb ik veel waardering en respect voor."

"Ik heb veel aan de club te danken, heb er veel geleerd. Dat ik op het punt sta te vertrekken bij een club die als thuis aanvoelt, is een gekke gedachte, maar het brengt ook weer nieuwe uitdagingen en doelen met zich mee. Daar heb ik ontzettend veel zin in", besluit hij.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 17:57:00 +0200
'Interesse in Ziyech neemt toe; Spaanse club doet nieuwe poging' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225259/interesse-in-ziyech-neemt-toe-spaanse-club-doet-nieuwe-poging https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225259/interesse-in-ziyech-neemt-toe-spaanse-club-doet-nieuwe-poging Hakim Ziyech lijkt Ajax komende zomer te gaan verlaten. De middenvelder gooit dit seizoen hoge ogen in de Champions League en heeft zich in de kijker gespeeld bij tal van buitenlandse clubs.

Sevilla is volgens het Spaanse medium El Desmarque geïnteresseerd in de komst van Ziyech. Eerder werd de international van Marokko in verband gebracht met onder meer Bayern Munchen en Borussia Dortmund.

Ziyech wilde afgelopen zomer al vertrekken bij Ajax, maar koos alsnog voor een langer verblijf in Amsterdam. Naar verluidt moet Ziyech 35 miljoen euro kosten. Dinsdag plaatse Ziyech zich met Ajax voor de halve finale van de Champions League.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 17:20:00 +0200
Vertrouwen bij Tadic: ''Kunnen iedereen in Europa verslaan'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225258/vertrouwen-bij-tadic-kunnen-iedereen-in-europa-verslaan https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225258/vertrouwen-bij-tadic-kunnen-iedereen-in-europa-verslaan Ajax speelt in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Dusan Tadic, aanvaller van Ajax, heeft vertrouwen in een goede afloop en het bereiken van de finale.

"Voor ons geldt hetzelfde, alhoewel Ajax altijd en overal van de eigen kracht uitgaat", begint Tadic in De Telegraaf. "Dat is onze kracht. En zo kunnen wij ook tegen een Engelse ploeg het verschil maken."
 
Tadic verwacht een gretig Tottenham Hotspur. "Hoewel die Engelsen ook dominant willen zijn en durven te pressen. Details zullen dan beslissend zijn, want in deze fase heb je geen zwakke ploegen meer in het toernooi zitten. Met onze geweldige Europese reeks bestaat het geloof dat we iedereen in Europa kunnen verslaan. Dat gevoel moeten we vasthouden."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 16:51:00 +0200
OVERZICHT | Het nieuwe resterende speelschema van Ajax https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225295/overzicht-het-nieuwe-resterende-speelschema-van-ajax https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225295/overzicht-het-nieuwe-resterende-speelschema-van-ajax Ajax speelt in de laatste weken van het seizoen nog zeven wedstrijden en mogelijk komt daar met de Champions League-finale nog een achtste bij. Dit weekend begint de ploeg van Erik ten Hag uit bij FC Groningen.

Eerder vandaag werd bekend dat Ajax in de laatste speelronde tegen De Graafschap speelt. Die wedstrijd wordt gespeeld op 15 mei om 19.30 in Doetinchem.

Wedstrijden van Ajax:

  • 20 april: FC Groningen (uit)
  • 23 april: Vitesse (thuis)
  • 30 april: Tottenham Hotspur (uit)
  • 5 mei: Willem II (Bekerfinale)
  • 8 mei: Tottenham Hotspur (thuis)
  • 12 mei: FC Utrecht (thuis)
  • 15 mei: De Graafschap (uit)
]]>
Thu, 18 Apr 2019 16:20:00 +0200
KNVB verplaatst speelronde 33: De Graafschap - Ajax in mei https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/225289/knvb-verplaatst-speelronde-33-de-graafschap-ajax-in-mei https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/225289/knvb-verplaatst-speelronde-33-de-graafschap-ajax-in-mei De KNVB komt Ajax tegemoet voor het drukke speelschema vanwege plaatsing voor de halve finales van de Champions League. De complete 33ste speelronde is verplaatst naar woensdag 15 mei om 19.30 uur.

Dat betekent dat Ajax het seizoen eindigt met een uitwedstrijd tegen De Graafschap op woensdag 15 mei. Dat duel stond aanvankelijk gepland op zondag 28 april, maar is te kort op de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax (dinsdag 30 april).

"Er blijkt aan het eind van het seizoen geen ruimte meer is om eenvoudig met eredivisiewedstrijden uit te kunnen wijken naar alternatieve data", zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde op de officiële website van de KNVB. "Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario's vandaag voorgelegd aan de clubs. Dit omdat alle clubs aan de basis stonden van het competitieprogramma en nu ook allemaal te maken krijgen met speeldata die hoe dan ook veranderen."

De KNVB wil dat de laatste twee speelrondes in de Eredivisie tegelijkertijd worden afgewerkt. Daarom is ervoor gekozen om de complete 33ste speelronde te verplaatsen naar 15 mei. Speelronde 34 (Ajax - FC Utrecht) blijft gewoon op zondag 12 mei staan.

Foto: Orange Pictures

]]>
Thu, 18 Apr 2019 16:04:00 +0200
Complimenten voor Ajax-directie: ''Ze zijn goed in hun functie gegroeid'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/225286/complimenten-voor-ajax-directie-ze-zijn-goed-in-hun-functie-gegroeid https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/225286/complimenten-voor-ajax-directie-ze-zijn-goed-in-hun-functie-gegroeid Johan Cruijff pleitte altijd voor mensen met verstand van voetbal in het bestuur van Ajax. Met Edwin van der Sar en Marc Overmars heeft hij gelijk gekregen, ziet ook Ronald de Boer.

"Het was de filosofie van Johan Cruijff", zegt De Boer bij TalkSPORT. "Hij wilde meer oud-spelers met voetbalverstand in de directie. Er zijn mensen die verstand hebben van zaken en commercie, maar voetbal is het belangrijkste ding. Als dat niet goed is, dan doet de club het niet goed."

De Boer is complimenteus. "Dat was voor Johan Cruijff de reden om die mensen daar neer te zetten", vervolgt De Boer. "Ze zijn goed in hun functie gegroeid. Als je naar de Edwin van der Sar van drie á vier jaar geleden kijkt en naar de Van der Sar van nu.. Het is mooi voor de club dat er nu ex-legendes zijn die de club runnen."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 15:59:00 +0200
''Ik vroeg hem of hij dinsdag in een Ajax-pyjama had geslapen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/225253/ik-vroeg-hem-of-hij-dinsdag-in-een-ajax-pyjama-had-geslapen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/225253/ik-vroeg-hem-of-hij-dinsdag-in-een-ajax-pyjama-had-geslapen Danny Buijs, trainer van FC Groningen hoopt dat Ajax-huurling Kaj Sierhuis dit weekend alles gaat geven tegen zijn werkgever. De spits kan voor Ajax een sta in de weg worden in de strijd om het kampioenschap.

"Ik vroeg hem of hij dinsdag in een Ajax-pyjama had geslapen en zei dat hij deze zaterdag wel weer moet uitdoen", knipoogt Buijs in gesprek met De Telegraaf. "Die jongens staan met elkaar op het veld om een wedstrijd te winnen en bij Kaj heb ik daar natuurlijk geen enkele twijfel bij."

Buijs geniet van de huidige successen van Ajax in Europa. "We hadden het in Nederland nog niet zo lang geleden over een crisis. Het gaat goed met Oranje en nu dit", besluit hij.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 15:34:00 +0200
''In de eerste zeven, acht minuten was De Jong elke bal kwijt'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225261/in-de-eerste-zeven-acht-minuten-was-de-jong-elke-bal-kwijt https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225261/in-de-eerste-zeven-acht-minuten-was-de-jong-elke-bal-kwijt Danny Blind kijkt vol trots naar de prestaties van zoon Daley bij Ajax. De Amsterdammers plaatsten zich dinsdag voor de halve finale van de Champions League.

"In de eerste zeven, acht minuten was Frenkie de Jong elke bal kwijt", zo begint vader Danny in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daley zet hem dan aan tot herstel."

"In de tweede helft attendeerde hij de staf erop dat Daley Sinkgraven er doorheen zat", gaat Blind verder. "'Het gaat niet meer, kom op met je wissel, trainer'. Als je dat tijdig kunt aangeven, heeft iedereen daar baat bij. In dat soort dingen zie ik hem nog steeds groeien. Het tekent zijn volwassenheid."

Blind ziet steeds meer van zichzelf terug in zijn zoon. "Ik moet zeggen: ik zie de gelijkenissen steeds meer. Het spel lezen, situaties goed inschatten, dat zat er altijd al wel in. Maar in zo'n wedstrijd tegen Juventus zie ik hem echt een steunpilaar zijn voor anderen."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 15:05:00 +0200
Alderweireld op bezoek bij Ajax: ''De ontvangst in de Arena zal mooi zijn'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225254/alderweireld-op-bezoek-bij-ajax-de-ontvangst-in-de-arena-zal-mooi-zijn https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225254/alderweireld-op-bezoek-bij-ajax-de-ontvangst-in-de-arena-zal-mooi-zijn Ajax treft Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Bij de Londense club speelt voormalig Ajacied Toby Alderweireld, die zin heeft in het duel.

"Voor beide ploegen is het wel oké, snap je? We kunnen vrij voetballen, hebben niets meer te verliezen. Natuurlijk zullen we teleurgesteld zijn als we de finale niet halen, net als Ajax, maar we kunnen terugkijken op een mooi parcours", aldus Alderweireld in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Alderweireld vertrok uiteindelijk van Ajax naar Atletico Madrid. "Ik vertrok via de voordeur. Dat is heel belangrijk. De ontvangst in de Arena zal mooi zijn", besluit de international van België.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 14:32:00 +0200
Supporters PSV en Feyenoord tegen verplaatsing laatste speelrondes https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/sfeer-supporters/225237/supporters-psv-en-feyenoord-tegen-verplaatsing-laatste-speelrondes https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/sfeer-supporters/225237/supporters-psv-en-feyenoord-tegen-verplaatsing-laatste-speelrondes Supporters van Feyenoord gaan niet akkoord met verplaatsing van de laatste twee competitiewedstrijden om zo Ajax meer rust te gunnen voor de Champions League-duels.

Remco Ravenhorst, voorzitter van FSV De Feijenoorder, is zeer duidelijk. "Er gaan geluiden op over het verplaatsen van wedstrijden", schrijft Ravenhorst op Twitter. "In meest ongelukkige geval betreft het ook de laatste wedstrijd, met afscheid van onder anderen Van Persie. Wij hebben de club gevraagd zich daar tegen te verzetten, mocht het concreet worden. Houd rekening met de supporters."

John de Jonge, voorzitter van SV FC Groningen, laat weten de club hetzelfde te hebben gevraagd. "Bij Supportersvereniging PSV hebben ze zich ook duidelijk uitgesproken. Dat gaat goed", reageert Ravenhorst. "Ik hoop dat de clubs het overnemen. Ik begrijp de belangen echt wel, maar een verplaatsing bij andere clubs is in mijn ogen echt buiten proporties. Kun je niet maken naar de achterban."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 13:59:00 +0200
''Ajax kan natuurlijk een beetje met hagel schieten'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225205/ajax-kan-natuurlijk-een-beetje-met-hagel-schieten https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/225205/ajax-kan-natuurlijk-een-beetje-met-hagel-schieten Met het aantrekken van Kik Pierie heeft Ajax zich verzekerd van een van de grootste talenten van Nederland. Of de 18-jarige verdediger kan aanhaken bij het niveau van de Amsterdammers moet nog blijken, maar is gezien de financiële staat van Ajax het risico wel waard.

"Ajax kan natuurlijk een beetje met hagel schieten", begint Leo Driessen bij Voetbalpraat op FOX Sports. De voetbalcommentator weet dat Ajax alleen al voor het bereiken van de halve finale van de Champions League twaalf miljoen euro incasseert van de UEFA, terwijl Pierie 'slechts' vijf miljoen euro kost.

Ook collega-tafelgast Kees Kwakman denkt dat het risico voor Ajax niet heel groot is bij Pierie: "Ja, precies. Ze kunnen dit gewoon doen, zo is het ook. Als hij over twee jaar niet in het eerste staat, kun je hem voor drie miljoen wel weer aan een andere club verkopen. Dat kunnen ze nu doen."

"Ik vind hem na de winter wel wat minder, maar het is moeilijk beoordelen omdat Heerenveen natuurlijk zo ontzettend veel goals tegen krijgt", vervolgt Kwakman. "Om hem heen staat het natuurlijk allemaal niet, maar het is een jonge jongen. Vrijdag tegen Heracles zal ik weer even op hem gaan letten."

Hedwiges Maduro, oud-speler van onder meer Ajax en Valencia, denkt dat Pierie wel eens kan verrassen. "Ik vind het een goede speler die de potentie heeft om te groeien. Dat gaat ook wel gebeuren denk ik, zeker bij Ajax. Het niveau gaat omhoog en van hemzelf ook."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 13:21:00 +0200
Sierhuis wil Ajax pijn doen: ''Dat kunnen zij mij niet verwijten'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225188/sierhuis-wil-ajax-pijn-doen-dat-kunnen-zij-mij-niet-verwijten https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225188/sierhuis-wil-ajax-pijn-doen-dat-kunnen-zij-mij-niet-verwijten Kaj Sierhuis heeft een bijzondere week. De huurling van Ajax zag zijn werkgever de halve finales van de Champions League bereiken en staat zaterdag met FC Groningen tegenover Ajax.

"Ik bereid me voor zoals altijd, al is het natuurlijk een speciaal affiche voor mij", vertelt Sierhuis in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat het voor Ajax één van de lastigste wedstrijden nog is, maar wij spelen nog voor play-offs om Europees voetbal."

Sierhuis zal zich niet inhouden tegen Ajax. "Ik speel nu bij FC Groningen, dat is het enige wat nu telt. Het zou zuur zijn voor Ajax als ze het bij ons laten liggen, maar dat kunnen ze mij niet verwijten. Ik ga keihard mijn best doen voor FC Groningen en dan moeten zij maar laten zien dat ze beter zijn dan wij. Zo simpel is het", aldus de spits, die wel genoot van de zege van Ajax op Juventus.

"Of ik als supporter keek? Natuurlijk", geeft hij aan. "Ik was wel wat nerveus. Mijn vrienden die uit bij Juventus zo’n wedstrijd spelen, dat is prachtig. Kippenvel. Ik was vol ongeloof dat ze dit nog wisten te flikken ook. In de groepsapp heb ik ze gefeliciteerd. Alle jongens die er niet bij waren gaven aan dat het fantastisch was. Het is bizar eigenlijk."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 12:53:00 +0200
Van Gaal vol vertrouwen: ''Ajax kan de finale halen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225137/van-gaal-vol-vertrouwen-ajax-kan-de-finale-halen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/225137/van-gaal-vol-vertrouwen-ajax-kan-de-finale-halen Ajax plaatste zich dinsdagavond op indrukwekkende wijze voor de halve finale van de Champions League. Juventus werd in Turijn met 1-2 verslagen en er waren veel complimenten voor het spel. Ook voormalig Ajax-trainer Louis van Gaal heeft genoten. 

"De tweede helft was uitstekend", vertelt Van Gaal op de website van de FIFA. "Het is de kunst om een goede balans te vinden tussen aanval een verdediging. Met zoveel creatieve spelers liet Ajax dat zien. Ik zei het na de wedstrijden tegen Bayern München al: Ajax kan de finale halen. Al zijn de beste teams nog in de race."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 12:20:00 +0200