Nieuws - AjaxFanatics https://www.ajaxfanatics.nl/rss/nieuws AjaxFanatics ''We moeten alles winnen en zien wel wat er gebeurt, dit is pas de eerste stap'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153684/we-moeten-alles-winnen-en-zien-wel-wat-er-gebeurt-dit-is-pas-de-eerste-stap https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153684/we-moeten-alles-winnen-en-zien-wel-wat-er-gebeurt-dit-is-pas-de-eerste-stap Klaas-Jan Huntelaar was gistermiddag belangrijk door de winnende goal te maken bij Ajax. De ploeg kwam hierdoor iets dichterbij PSV, dat twee punten verloor tegen SC Heerenveen. 

Door het puntverlies van de koploper kwam er wel extra druk te staan op de wedstrijd van de Amsterdammers zelf. De spits was daarom blij dat zijn ploeg wist te winnen.''Het is lekker dat we onder druk deze prestatie eruit hebben weten te persen en de druk op PSV hebben opgevoerd. We moeten alles winnen en zien wel wat er dan gebeurt. Dit is pas de eerste stap'', vertelt hij in de Telegraaf. 

Volgens de doelpuntenmaker wordt dit weekend ook weer cruciaal in de strijd om de titel. ''Zondag moeten we tegen ADO weer een signaal afgeven en daarna lekker Feyenoord-PSV kijken.'' Huntelaar is blij dat de titelstrijd nu weer wat spannender is, maar er had nog meer ingezeten voor Heerenveen tegen de Eindhovenaren. ''Het was jammer dat Heerenveen er niet nog eentje bijschoot of gewoon die penalty had gekregen.''

]]>
Tue, 20 Feb 2018 08:03:00 +0100
Van Marwijk ziet 'echte afmaker' bij Ajax: ''Onderschat dat niet'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153766/van-marwijk-ziet-echte-afmaker-bij-ajax-onderschat-dat-niet https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153766/van-marwijk-ziet-echte-afmaker-bij-ajax-onderschat-dat-niet Bert van Marwijk is tevreden over de prestaties van Klaas-Jan Huntelaar. De spits van Ajax speelt niet altijd goed, maar kan de wedstrijd wel openbreken met een doelpunt. 

"Hij is een echte afmaker", vertelt Van Marwijk bij Peptalk van Ziggo Sport. "Zijn kwaliteit ligt in de zestien. Dat laat hij iedere keer zien en heeft hij nog steeds. Hij is nog behoorlijk fit, onderschat dat niet."

Of Huntelaar en Robin van Persie samen in een elftal zouden kunnen spelen, kan Van Marwijk niet zo zeggen. "Dat ligt aan de rest. Het moet altijd passen. Het is wel heel makkelijk om te zeggen dat je twee spelers naast elkaar kunt zetten, maar als dat niet past..Het is niet zo makkelijk om te doen. Datzelfde geldt in de discussie Sneijder-Van der Vaart. Er zijn teams waarin dat zou kunnen, maar de kwaliteit van het elftal moet daarbij passen."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 22:27:00 +0100
De Wit schiet Jong Ajax hoogstpersoonlijk naar overwinning op FC Oss https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153764/de-wit-schiet-jong-ajax-hoogstpersoonlijk-naar-overwinning-op-fc-oss https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153764/de-wit-schiet-jong-ajax-hoogstpersoonlijk-naar-overwinning-op-fc-oss Jong Ajax heeft ook in speelronde 25 geen fout gemaakt. In eigen huis werd FC Oss met 2-0 verslagen.

Na 40 minuten was het Dani de Wit die zorgde voor de openingstreffer. Twintig minuten voor tijd verdubbelde hij de score op aangeven van Mateo Cassierra. Jong Ajax staat door de zege weer drie punten los van nummer twee NEC.

Opstelling Jong Ajax: Lamprou; Kristensen, Doekhi, Bergsma, Bakker; De Wit, Mazraoui, Bijleveld (67. Nunnely); Lang (77. Sierhuis), Cassierra en Johnsen.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 21:51:11 +0100
''Als we onze schaatsen hadden meegenomen, hadden we kans op een medaille gehad'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153692/als-we-onze-schaatsen-hadden-meegenomen-hadden-we-kans-op-een-medaille-gehad https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153692/als-we-onze-schaatsen-hadden-meegenomen-hadden-we-kans-op-een-medaille-gehad Klaas-Jan Huntelaar was de gevierde man bij Ajax door de winnende goal te scoren tegen PEC Zwolle. De aanvaller baalde echter dat de ploeg maar een doelpunt wist te maken. 

De spits vertelt in de Telegraaf dat de ploeg goed voetbal speelde. ''Ik denk dat we heel goed hebben gespeeld en weinig kansen weggaven door PEC Zwolle gelijk onder druk te zetten. We hadden er nog minimaal twee moeten scoren.'' Huntelaar was kritisch op de ploeg, maar ook op zichzelf. ''We creëren veel kansen en het rendement mag – ook bij mij – wel omhoog. Het is echter veel gevaarlijker als we niet meer tot kansen komen.''

Dat de Amsterdammers niet veel doelpunten wisten te maken, had volgens de doelpuntenmaker ook met het veld te maken. ''De eerste helft was het heel lastig. Zeker op het stuk vlak voor de goal was het een ijsbaan.'' Dat niet alleen de aanvallers daar last van hadden, was wel te zien volgens Huntelaar. '

'Je zag aan de uittrappen van André Onana en Diederik Boer ook dat het heel moeilijk was om je voet goed neer te zetten. Als je afremde, lag je op de grond en het was heel lastig om te schieten en te draaien. Als we onze schaatsen hadden meegenomen, hadden we een goede kans op een olympische medaille gehad.''

]]>
Mon, 19 Feb 2018 21:18:00 +0100
''Bij Ajax was het een elleboogstoot, dus Huntelaar is de dans ontsprongen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153753/bij-ajax-was-het-een-elleboogstoot-dus-huntelaar-is-de-dans-ontsprongen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153753/bij-ajax-was-het-een-elleboogstoot-dus-huntelaar-is-de-dans-ontsprongen Mario van der Ende zet vraagtekens achter de beslissingen van de KNVB over de situaties rond Hirving Lozano en Klaas-Jan Huntelaar. De PSV-aanvaller kreeg rood, Huntelaar niet. 

"Ik vind de een een slaande beweging en de ander een elleboogstoot", zegt Van den Ende tegen FOX Sports. "Lozano was een slaande beweging en die van Huntelaar vond ik ook een rode kaart. Bij Ajax was het een elleboogstoot, dus Huntelaar is de dans ontsprongen."

Huntelaar kan echter niet meer geschorst worden aangezien zijn situatie beoordeeld is door scheidsrechter Kevin Blom. "Als je het beeld stilzet zie je dat Blom naar de situatie kijkt, maar dat het zicht beperkt wordt door een aantal spelers. Dan is het de vraag of je safety first neemt: ik loop weg en praat er niet meer over?"

"Dat is niet waar een scheidsrechter voor op het veld staat staat. Dit zijn situaties die je moet bespreken. Als je met vier man rond het veld staat hoort een iemand het te zien. Het is de taak van een bond om transparant naar de volgers te zijn en het duidelijk te maken. Je hebt ook de taak om die ruis weg te nemen", vervolgt Van den Einde, die niet begrijpt dat de KNVB zich opvallend stil houdt. "De KNVB zit vol met voorlichters en mensen met kennis. Er kan heus wel iemand voor de camera verschijnen. Ik denk dat ze niet voor de camera willen komen omdat ze dan toe moeten geven dat ze fout zaten."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 20:53:18 +0100
Lovende woorden voor 'specialist': ''Je moet je eigen kracht uitbuiten'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153744/lovende-woorden-voor-specialist-je-moet-je-eigen-kracht-uitbuiten https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153744/lovende-woorden-voor-specialist-je-moet-je-eigen-kracht-uitbuiten Erik ten Hag is tevreden over de ontwikkeling van Carel Eiting. De middenvelder van Ajax mocht zondag tegen PEC Zwolle na rust de geblesseerde Lasse Schöne vervangen.

"Wat ik vooral goed vind is hoe hij zich de afgelopen weken gemanifesteerd heeft", aldus de oefenmeester tegen Ajax TV. "Hij heeft deze kans verdiend en diende zich aan. Die kans heeft hij gepakt. Nu is het zaak voor hem om stabiel te worden en het iedere keer te bewijzen. Zo werkt de business. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Gisteren (zondag, red.) was het goed, dat is mooi. Nu is het zaak om verder te bouwen."

"Hij heeft veel potentie. Het is Ajax, dus dat is nodig. Ajax is een club die meerdere duels in een week moet kunnen spelen. In deze fase van competitie kun je met schorsingen te maken krijgen. Dat moet je op kunnen vangen. Je moet soms je eigen kracht uitbuiten. Hij heeft laten zien dat hij heel goed mee kan doen en iets kan toevoegen aan Ajax", vervolgt Ten Hag.

Eiting is ook inzetbaar als centrale verdediger, maar Ten Hag ziet hem het liefst op het middenveld voetballen. "Ik denk toch wel het middenveld, maar het is altijd goed dat ze op meerdere posities uit de voeten kunnen en functioneel zijn. Dat vraagt het voetbal. Ik denk dat hij meer een specialist is."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 20:06:06 +0100
''Van de tien moet je er acht of negen winnen en daar moet PSV bij zitten'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153740/van-de-tien-moet-je-er-acht-of-negen-winnen-en-daar-moet-psv-bij-zitten https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153740/van-de-tien-moet-je-er-acht-of-negen-winnen-en-daar-moet-psv-bij-zitten Door de remise van PSV ligt de Eredivisie weer helemaal open. Ajax won zondag met minimale cijfers, maar volgens Sjaak Swart had Ajax met een groter verschil moeten winnen in Zwolle.

Volgens de clubicoon kan het doelgemiddelde bepalend zijn aan het eind van het seizoen. "Je weet het nooit. PSV verliest twee punten en doelgemiddelde kan heel belangrijk zijn. Als je de kans hebt om ze te maken, en dat was gisteren tegen PEC Zwolle, dan had je vijf, zes goals moeten maken. We zijn goed op weg en de conditie vond ik ook goed. Wat dat betreft ben ik tevreden", aldus Swart tegenover VoetbalPrimeur.

"Ik vond dat er goed gespeeld werd. Zo houden, een wedstrijdje of tien, dan ben je kampioen", vervolgt Swart, die denkt dat Ajax nauwelijks problemen krijgt tegen ADO Den Haag. "Die moet je gewoon winnen. Van de tien moet je er acht of negen winnen en daar moet PSV bij zitten. De eerste vijf wedstrijden mag je geen punten verspelen."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 19:40:00 +0100
Matchday: Jong Ajax treedt tegen FC Oss aan met Kristensen en Lamprou https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/153733/matchday-jong-ajax-treedt-tegen-fc-oss-aan-met-kristensen-en-lamprou https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/153733/matchday-jong-ajax-treedt-tegen-fc-oss-aan-met-kristensen-en-lamprou Jong Ajax speelt maandagavond een thuiswedstrijd tegen FC Oss. De wedstrijd vangt aan om 20:00 uur.

Trainer Michael Reiziger heeft basisplaatsen ingeruimd voor Kostas Lamprou en Rasmus Kristensen. In de aanval speelt onder meer Dennis Johnsen.

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Kristensen, Doekhi, Bergsma, Bakker, Mazraoui, Lang, Bijleveld, Cassierra, D. de Wit, Johnsen.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 19:09:00 +0100
Frank de Boer adviseert De Jong: ''Een speler moet om de drie dagen spelen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153703/frank-de-boer-adviseert-de-jong-een-speler-moet-om-de-drie-dagen-spelen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153703/frank-de-boer-adviseert-de-jong-een-speler-moet-om-de-drie-dagen-spelen Frank de Boer is fan van Frenkie de Jong, maar hij ziet het talent wel liever op het middenveld spelen. Voor de verdediging komt hij simpelweg te kort volgens de voormalig Ajax-trainer.

"Ik vind het echt een fantastische speler, alleen je moet je wel afvragen of deze positie goed is voor zijn carrière. Hij is normaal gesproken een middenvelder", zegt De Boer tijdens het programma Rondo van Ziggo Sport. "Manchester United en FC Barcelona halen niet zo'n speler voor zo'n positie."

De middenvelder kan volgens De Boer de Europese top halen als middenvelder, maar daarvoor moet hij eerst nog een aantal jaar bij de Amsterdamse club blijven. "Een speler tussen de 17 en 22 moet het liefst om de drie dagen spelen.''

Volgens de oefenmeester zijn er genoeg voorbeelden die te vroeg zijn vertrokken uit Nederland. ''Je ziet heel vaak dat jongens die een half jaar goed presteren, zoals Drenthe, weggaan omdat ze niet aan spelen toekomen. Dan gaat het bergafwaarts en komen ze uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht."

 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 18:08:00 +0100
Kluivert moet bij Ajax blijven: ''Over vier of vijf jaar 160 miljoen euro'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153626/kluivert-moet-bij-ajax-blijven-over-vier-of-vijf-jaar-160-miljoen-euro https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153626/kluivert-moet-bij-ajax-blijven-over-vier-of-vijf-jaar-160-miljoen-euro Ajax won zondagmiddag met 0-1 op bezoek bij PEC Zwolle en Hugo Borst genoot van het optreden van Justin Kluivert. De verslaggever is benieuwd waar het plafond ligt van de behendige vleugelaanvaller. 

"Het is de bedoeling dat hij over een jaar of vier, vijf voor 160 miljoen euro wordt getransfereerd", schrijft hij in zijn column. "Naar Spanje, daar heeft hij meer mee dan met Engeland. Dat zei de 18-jarige aanvaller deze week. Het is geen bluf hè, Justin weet het allemaal zeker. Van zijn beroemde zaakwaarnemer zal hij geen tegengas krijgen. Dat is Mino Raiola, een man die louter groot denkt", aldus Borst. 

"Ik heb gisteren op die kleine Kluivert gelet. Heerlijke voetballer. Wel echt een tiener nog", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "De bal sprong lelijk van zijn voeten, over de zijlijn. Maar kort daarvoor had hij een Jezus-aanname. Zwevend door de lucht dresseerde hij de bal op zijn wreef, draaide naar binnen en schoot keihard op de lat", aldus Borst, die hoopt dat Kluivert nog lang in de Eredivisie blijft spelen. 

"Het contract van Justin Kluivert loopt nog anderhalf jaar door", weet hij. "Ajax wil dat openbreken. Die jongen zou tot de zomer van 2020 bij Ajax moeten spelen. De kinderziekten moeten er in de eredivisie uit.  Gisteren tegen PEC had hij twee keer moeten scoren. Zijn rendement moet flink omhoog. Met 1 goal in vijf wedstrijden word je natuurlijk nooit 160 miljoen waard. Maar dat weet Justin zelf heus ook wel." 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 17:07:00 +0100
''Dit Ajax is de beste ploeg van Nederland, daar kan PSV niet aan tippen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153707/dit-ajax-is-de-beste-ploeg-van-nederland-daar-kan-psv-niet-aan-tippen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153707/dit-ajax-is-de-beste-ploeg-van-nederland-daar-kan-psv-niet-aan-tippen Personen die gisteren alleen de uitslagen van het voetbal hebben gezien, kunnen denken dat Ajax erg veel moeite had met PEC Zwolle. Hiervan was echter geen sprake, zo weet ook Bram van Polen. 

De aanvoerder van de Zwollenaren was na afloop lyrisch over de Amsterdammers. ''Bij vlagen zijn we ondersteboven gevoetbald. Het verschil in kwaliteit tussen de top van Nederland en de clubs daaronder werd hier wel even heel duidelijk gemaakt'', vertelt hij in de Stentor. ''We wilden er een echte wedstrijd van maken, maar daar zijn we geen minuut in geslaagd. Ajax was zó veel sterker dan wij."

De ploeg van John van 't Schip was tegen PSV veel sterker dan tegen Ajax, maar dit had volgens de verdediger te maken met het sterke Ajax. ''Tegen PSV hadden we het gevoel dat er veel meer in had gezeten, vandaag niet. Dit Ajax is echt de beste ploeg van Nederland. Daar kan PSV niet aan tippen'', vertelde hij gister. 

Dat PEC het nog spannend hield, kwam vooral door de huidige nummer twee van de eredivisie. ''We hadden geluk dat Ajax ons in leven hield door de 0-2 niet te maken, anders was de score misschien nog wel veel hoger opgelopen. We kregen er geen grip op.''

]]>
Mon, 19 Feb 2018 16:06:00 +0100
FC Barcelona op de tribune: vijf (!) Ajacieden spelen zich in de kijker' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153672/fc-barcelona-op-de-tribune-vijf-ajacieden-spelen-zich-in-de-kijker https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153672/fc-barcelona-op-de-tribune-vijf-ajacieden-spelen-zich-in-de-kijker Ajax staat wereldwijd bekend om de goede jeugdopleiding. De eerste selectie van de Amsterdammers heeft op dit moment ook een paar grote talenten in het veld staan, zo weet ook FC Barcelona. De Catalanen zaten op de tribune tegen PEC Zwolle. 

De Telegraaf meldt dat jeugdcoördinator José Mari Bakero op de tribune zat tegen de Zwollenaren. Naar verluidt wilde de Catalaan Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Donny van de Beek en Frenkie de Jong eens live bekijken.

Bakero zag Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt een goede wedstrijd spelen, terwijl Donny van de Beek en Justin Kluivert op bepaalde momenten lieten zien wat ze in hun mars hebben. Daarnaast kwam Carel Eiting in het veld, die mogelijk ook op de lijstjes van de topclub verschijnt na zijn sterke invalbeurt. 

 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 15:05:00 +0100
''Dat zulke zaken twintig keer per wedstrijd voorkomen, sloeg nergens op'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153664/dat-zulke-zaken-twintig-keer-per-wedstrijd-voorkomen-sloeg-nergens-op https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153664/dat-zulke-zaken-twintig-keer-per-wedstrijd-voorkomen-sloeg-nergens-op Ajax kwam afgelopen speelronde weer iets dichter bij koploper PSV. De Eindhovenaren speelden gelijk tegen SC Heerenveen, terwijl de Amsterdammers zelf wonnen van PEC Zwolle. 

De wedstrijden werden vooral met elkaar vergeleken door de ellebogen van Hirving Lozano en Klaas-jan Huntelaar. De Mexicaan kreeg een rode kaart door een klap in het gezicht van Heerenveen-verdediger Lucas Woudenberg, terwijl Huntelaar geen kaart kreeg op zijn elleboogstoot op Bram van Polen.

Volgens Valentijn Driessen van de Telegraaf was de overtreding van Huntelaar een duidelijke rode kaart. ''Scheidsrechter Kevin Blom constateerde de elleboogstoot, maar beoordeelde de actie totaal verkeerd door te volstaan met een vrije trap voor PEC zonder Huntelaar rood te geven.'' Daarnaast was de journalist ook niet te spreken over de verklaringen van de spits en de PEC-verdediger. ''Dat zulke zaken twintig keer per wedstrijd voorkomen zoals Huntelaar en Van Polen samen verklaarden, sloeg nergens op.''

]]>
Mon, 19 Feb 2018 14:04:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: Ajax boekt nipte zege en loopt in op PSV https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153546/video-samenvatting-ajax-boekt-nipte-zege-en-loopt-in-op-psv https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153546/video-samenvatting-ajax-boekt-nipte-zege-en-loopt-in-op-psv Ajax heeft zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle een belangrijke overwinning geboekt. Door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar pakten de Amsterdammers drie punten en loopt het twee punten in op koploper PSV.

Tien minuten na rust kwam Ajax op voorsprong in het Mac3Park Stadion. David Neres legde de bal klaar voor Klaas-Jan Huntelaar, die de bal door de benen van Diederik Boer schoot. Enkele minuten later schoot Justin Kluivert op de lat namens Ajax.

Vijf minuten voor tijd had Huntelaar de wedstrijd in het slot moeten gooien. De aanvaller van Ajax kreeg twee grote kansen, maar wist deze beide niet te benutten. Door de overwinning van Ajax in Zwolle staat de ploeg nog vijf punten achter op koploper PSV. De Eindhovenaren speelden zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen SC Heerenveen.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 13:03:00 +0100
Huntelaar ontsnapt: ''Hij krijgt geen zaak aan zijn broek'' (update) https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153570/huntelaar-ontsnapt-hij-krijgt-geen-zaak-aan-zijn-broek-update https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153570/huntelaar-ontsnapt-hij-krijgt-geen-zaak-aan-zijn-broek-update Klaas-Jan Huntelaar moest het zondag na de wedstrijd van Ajax van PEC Zwolle ontgelden. De aanvaller van Ajax werd beschuldigd van een elleboogstoot aan het adres van PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen. Huntelaar ontkent echter.

"Nee, ik realiseer me niet dat ik ontsnapt ben aan een rode kaart. Want? Want ik denk dat ik word vastgehouden en ik me los probeer te rukken. Als hij me vasthoudt, moet ik hem wel wegduwen anders ben ik niet vrij", zegt de Ajax-spits in gesprek met FOX Sports. 

"Vraag maar aan Bram (van Polen, red.) zelf wat hij ervan vindt. Als ze me vasthouden, zorg ik wel dat ik los kom. Anders moet de scheidsrechter fluiten. Dit soort situaties heb je denk ik wel twintig keer in een wedstrijd", besluit Huntelaar.

Update: Klaas-Jan Huntelaar gaat vrijuit na zijn elleboogstoot in het duel tegen PEC Zwolle, zo laat Daniel Dwarswaard weten via Twitter. ''Omdat Blom de overtreding beoordeelde'', legt hij uit. 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 12:02:00 +0100
''Jaloers op Matthijs, Justin en ook Frenkie de Jong ben ik zeker niet'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153696/jaloers-op-matthijs-justin-en-ook-frenkie-de-jong-ben-ik-zeker-niet https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153696/jaloers-op-matthijs-justin-en-ook-frenkie-de-jong-ben-ik-zeker-niet Het middenveld van Ajax is overbezet met Hakim Ziyech, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Lasse Schöne en Siem de Jong. Daar komt na dit weekend Carel Eiting ook bij. Gistermiddag maakte hij indruk tegen PEC Zwolle.

Het talent was blij dat hij gister een groot deel van de wedstrijd mocht spelen doordat Schöne geblesseerd was. ''Als je een helft mee kunt doen, is dat toch speciaal en ben je echt onderdeel van het team'', zei de middenvelder tegenover de Telegraaf. Eiting had al gerekend op speeltijd, want hij deed al mee tijdens de warming-up door de rugklachten van de Deen. ''Ik wist dat ik klaar moest zijn, maar Lasse kon toch spelen.''

De controleur vindt het mooi dat er al een paar generatiegenoten in het eerste elftal zitten. ''Het is leuk dat er een paar jonge gasten opstaan, met een paar echte toppers erbij. Ik probeer ze achterna te gaan.'' Hij maakt zich echter niet druk over zijn speeltijd tot nu toe. ''Ajax heeft een plan met me, spreekt dat uit en ik heb dat vertrouwen ook. Jaloers op Matthijs, Justin en ook Frenkie de Jong ben ik zeker niet. Ik ben trots op ze en zie hun prestaties juist als motivatie.''

]]>
Mon, 19 Feb 2018 11:01:00 +0100
Van Hanegem: ''Dan is de kans minder groot dat Ajax kampioen wordt'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153619/van-hanegem-dan-is-de-kans-minder-groot-dat-ajax-kampioen-wordt https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153619/van-hanegem-dan-is-de-kans-minder-groot-dat-ajax-kampioen-wordt Feyenoord neemt het aankomende zondag in eigen huis op tegen PSV, de koploper van de Eredivisie. Willem van Hanegem beseft welke belangen er op het spel staan in de Kuip. 

"We zullen het deze week ongetwijfeld horen. Dat er volop supporters zijn van Feyenoord die hopen dat PSV zondag in de Kuip wint. Want dan is de kans minder groot dat rivaal Ajax kampioen wordt", schrijft hij in het algemeen Dagblad. "Bij mij moet je niet aankomen met die onzin, ik heb helemaal niets met dergelijke sentimenten", aldus Van Hanegem.

"Ik wil nu juist zien hoe PSV reageert na het gelijkspel tegen Heerenveen", legt hij uit. "Dat het een keer fout zou gaan, daar kon je op wachten", vervolgt De Kromme, die begrip toont voor het feit dat Hirving Lozano van het veld werd gestuurd. "Laten we nou gewoon blijven benoemen hoe het zit. Dat Hirving Lozano best een rode kaart kon krijgen van Dennis Higler."

"Maar waarom kreeg Klaas-Jan Huntelaar dan niets toen hij Bram van Polen een tik gaf? Niet uit te leggen", vervolgt hij kritisch. "Steeds meer mensen doen er vrolijk aan mee. Commentator Evert ten Napel die dolenthousiast gilt dat we dáár dus allemaal voor naar het stadion komen als een Robin van Persie een no look-passje geeft. Zeg gewoon dat Heracles de betere ploeg is in de Kuip en dat die constatering eigenlijk een schande is", besluit Van Hanegem. 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 10:00:00 +0100
Van de Kerkhof kritisch: ''Huntelaar had ook van het veld gemoeten'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153613/van-de-kerkhof-kritisch-huntelaar-had-ook-van-het-veld-gemoeten https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153613/van-de-kerkhof-kritisch-huntelaar-had-ook-van-het-veld-gemoeten Ajax won zondagmiddag met 0-1 op bezoek bij PEC Zwolle en daardoor bedraagt de achterstand op PSV nog 'slechts' vijf punten. De koploper gaf zaterdagavond tegen SC Heerenveen namelijk een 2-0 voorsprong uit handen na de rode kaart van Hirving Lozano.

De Friezen namen uiteindelijk een puntje mee uit Eindhoven en dat zorgt voor teleurstelling bij de gebroeders van De Kerkhof, die hun vraagtekens zetten bij het optreden van scheidsrechter Higler. Willy vindt het opvallend dat Lucas Woudenberg vrijuit ging na het 'incident' met Lozano. 

"Dat is frappant", vertelt hij op de website van Omroep Brabant. "Meteen de rode kaart trekken en dan niet meer kijken naar de hoofddader... Als die niet trekt aan Lozano, zal die ook geen slaande beweging maken", aldus Van de Kerkhof, die zondagmiddag een vergelijkbare situatie zag bij Ajax. "Dan had Huntelaar ook van het veld gemoeten. Maar ja, de een ziet het niet en de ander wel..."

Het PSV-icoon maakt zich nog geen zorgen over het duel van volgende week. "Dit PSV moet bij machte zijn om Feyenoord te verslaan", legt hij uit. "Het puntenverlies tegen Heerenveen is een incident geweest. Ik denk dat PSV, als het - afgezien van Lozano - op volle sterkte aantreedt tegen Feyenoord, in staat moet zijn te winnen. Ik ben nog hoopvol gestemd voor het verdere verloop van de competitie. Hoewel het heel moeilijk wordt zonder de twee punten die we zaterdag weggaven..."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 09:09:00 +0100
Kritiek op Huntelaar: ''Heb hem nog nooit zo veel kansen zien missen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153611/kritiek-op-huntelaar-heb-hem-nog-nooit-zo-veel-kansen-zien-missen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153611/kritiek-op-huntelaar-heb-hem-nog-nooit-zo-veel-kansen-zien-missen Ajax boekte zondagmiddag een overtuigende zege op bezoek bij PEC Zwolle: 0-1. Volgens Pierre van Hooijdonk is de ploeg van trainer Erik ten Hag op dit moment echter niet de club die het meeste indruk maakt in de Eredivisie. 

"Op dit moment is AZ de best voetballende ploeg van Nederland", sprak hij bij Studio Voetbal. "Feyenoord komt daar niet aan. PSV en Ajax ook niet", aldus Van Hooijdonk, die zondagavond kritisch was over het optreden van doelpuntenmaker Klaas-Jan Huntelaar. 

"Ik geniet van zijn torinstinct, maar ik moet zeggen ik hem nog nooit zo veel kansen heb zien missen als dit seizoen", legt hij uit. "De Huntelaar die we kennen, is dodelijk. Hij heeft dit seizoen, en dat zal hij zelf beamen, voor zijn doen veel meer kansen gemist."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 08:08:00 +0100
Hagebeuk trots op contract bij Ajax: ''Je wilt bij de beste club van Nederland spelen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153373/hagebeuk-trots-op-contract-bij-ajax-je-wilt-bij-de-beste-club-van-nederland-spelen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/153373/hagebeuk-trots-op-contract-bij-ajax-je-wilt-bij-de-beste-club-van-nederland-spelen De e-sporters worden steeds bekender in Nederland en zo ook Dani Hagebeuk. De gamer staat onder contract bij Ajax en geniet nog altijd van het spel FIFA. 

Hagebeuk speelde zich via toernooien door het hele land in de kijker bij sponsoren. ''Ik kreeg veel aanbiedingen van sponsors die mijn toernooigeld, reis en spullen wilden bekostigen. Ik won zoveel, zelfs wedstrijden in Duitsland en België en ineens kreeg ik hét telefoontje van Ajax. Ik geloofde het niet'', vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Dat hij het niet geloofde, had er vooral mee te maken dat de Amsterdammers al een e-sporter hadden. ''Koen Weijland was de eerste ePlayer die in Nederland werd aangenomen, door Ajax. Ik weet nog dat ik teleurgesteld was, want ik won alles en dacht: nu is de plek bij Ajax gevuld. Er is namelijk maar één club waarvoor ik wil spelen en dat is Ajax.''

Ajax is voor hem niet alleen de beste club, maar ook echt zijn club. ''Het is mijn club. Ik heb sinds 2010 een seizoenskaart. Ik ga voor de top, voor de Nederlandse kampioen; als je nummer één wilt zijn en een winnaarsmentaliteit hebt, dan wil je bij de beste club van Nederland spelen."

 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 07:07:00 +0100
Eiting krijgt kans bij Ajax: ''Ik kon niet wachten om in te vallen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153578/eiting-krijgt-kans-bij-ajax-ik-kon-niet-wachten-om-in-te-vallen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153578/eiting-krijgt-kans-bij-ajax-ik-kon-niet-wachten-om-in-te-vallen Carel Eiting heeft zondag indruk gemaakt bij Ajax tegen PEC Zwolle. De jonge middenvelder moest invallen voor Lasse Schone, die geblesseerd raakte. Eiting is blij met zijn kans en hoopt in de komende weken op meer.

“Ik moest vanaf vanochtend al klaar zijn voor een eventuele invalbeurt. Lasse had wat last. Ik weet wat de taken zijn in één. Wat de trainer me mee gaf was dat ik mezelf moest zijn, dominant en de bal vragen”, laat hij weten aan AT5. “Ik zit nu een halfjaar vast bij het eerste. Ik kon niet wachten om in te vallen. Ik had heel veel zin om deel te zijn van het team. Ik vond het fantastisch om er te staan. Er staan natuurlijk twee vrienden achter me, dus dat was wel heel leuk. De drie punten zijn natuurlijk het belangrijkst, dus het is een mooie middag.”

Ajax vergat de wedstrijd eerder te beslissen. “Over de hele wedstrijd heb ik niet echt het gevoel gehad dat we iets zouden gaan weggeven. Misschien heel even op het einde bij die corner. In de eerste helft hadden we twee of drie goede kansen die erin hadden gekund. Dan sta je zo 0-2 of 0-3 voor en dan doe je prima zaken voor rust. In de tweede helft was dat eigenlijk hetzelfde. We waren dominant en goed aan het voetballen.”

]]>
Sun, 18 Feb 2018 21:09:10 +0100
Van de Beek tevreden: ''Ik denk toch dat dit niet lekker voelt voor PSV'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153576/van-de-beek-tevreden-ik-denk-toch-dat-dit-niet-lekker-voelt-voor-psv https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153576/van-de-beek-tevreden-ik-denk-toch-dat-dit-niet-lekker-voelt-voor-psv Ajax kreeg tegen PEC Zwolle kans op kans om de score hoog op te laten lopen. De Amsterdammers scoorden echter maar één keer, dit was echter genoeg om de drie punten mee te nemen naar de Johan Cruijff ArenA.

"Zelf had ik ook een paar kansen in de eerste helft. Die gingen er net niet in. Tweede helft schoot ik nog op de paal. Ik zag Diederik Boer iets naar links trekken, dus ik dacht ‘m rustig in de rechterhoek te schieten, maar hij kwam op de paal. Ja, die had er in gemoeten natuurlijk. Gelukkig scoort Klaas Jan dan, maar ook daarna kregen we nog een aantal grote kansen. Die moeten er gewoon in, dan is het veel eerder klaar. Nu bleef het spannend tot het einde", begint Van de Beek tegenover Ajax Life.

Van de Beek zag zaterdag hoe PSV punten verspeelde tegen SC Heerenveen. "Je weet dat ze een keer punten zouden gaan verspelen, dat gebeurde en dan moeten wij natuurlijk zelf wel winnen en dat deden we gelukkig. Ik denk toch dat dit niet lekker voelt voor ze. Het gat is nu nog maar vijf punten. Wij spelen volgende week thuis tegen ADO die we moeten winnen en PSV heeft een moeilijke uitwedstrijd bij Feyenoord. Het ligt echt wel weer helemaal open en er kan volgens mij nog van alles gebeuren.”

]]>
Sun, 18 Feb 2018 20:24:00 +0100
''Ik denk dat Ajax op dit moment de best voetballende ploeg van Nederland is'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153575/ik-denk-dat-ajax-op-dit-moment-de-best-voetballende-ploeg-van-nederland-is https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153575/ik-denk-dat-ajax-op-dit-moment-de-best-voetballende-ploeg-van-nederland-is Ajax won zondag met 0-1 van PEC Zwolle. Hoewel de score mogelijk anders vermoed, was Ajax heer en meester in Amsterdam. De Amsterdammers zijn volgens PEC Zwolle-verdediger de beste ploeg van Nederland op dit moment.

"Of het de verdienste van Ajax was dat we er niet aan te pas kwamen? Ja, dat denk ik wel. We hebben het nog wel geprobeerd door opportunistisch te spelen, maar ik vond Ajax in alle facetten beter", vertelt Van Polen aan Voetbal Inside. "Als je ziet wat voor voetballend vermogen ze hebben, dan mag je best de complimenten aan Ajax geven."

Van Polen weet niet of Ajax nog kampioen kan worden. "Ze hebben nog wat puntjes om in te halen. Maar ik denk wel dat het op dit moment de best voetballende ploeg van Nederland is. Hier zit van achteruit zo veel voetballend vermogen in. Wij hebben er totaal geen grip op gehad. Toen wij thuis tegen PSV speelden, waren wij de betere. Maar Ajax heeft ons in leven gehouden vandaag. Dan mag je blij zijn dat het bij 0-1 blijft."

]]>
Sun, 18 Feb 2018 20:13:51 +0100
Ten Hag over incident met Huntelaar: ''Hij moet daar een penalty geven'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153573/ten-hag-over-incident-met-huntelaar-hij-moet-daar-een-penalty-geven https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153573/ten-hag-over-incident-met-huntelaar-hij-moet-daar-een-penalty-geven Na de wedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle ging het vooral over de rode kaart die Klaas-Jan Huntelaar niet kreeg na een elleboog tegen Bram van Polen. Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag had Ajx echter een strafschop moeten krijgen.

"Je kunt ook zeggen dat het een penalty is, want hij wordt vastgehouden bij een cornerbal. Ook met Donny van de Beek was een penalty, dus eigenlijk horen we twee penalty's te krijgen", oordeelde Ten Hag tegenover FOX Sports.

Een strafschop had Ten Hag willen zien. "Hij moet daar een penalty geven, omdat hij wordt vast gehouden. Net zoals Donny van de Beek wordt vast gehouden. In die situatie loopt Klaas-Jan goed vrij, maar wordt hij vast gehouden. Hij probeert los te komen, maar de scheidsrechter moet daar een penalty geven."

]]>
Sun, 18 Feb 2018 20:03:43 +0100
Kluivert geeft toe: ''Natuurlijk word je er dan een beetje gek van'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153571/kluivert-geeft-toe-natuurlijk-word-je-er-dan-een-beetje-gek-van https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/153571/kluivert-geeft-toe-natuurlijk-word-je-er-dan-een-beetje-gek-van Ajax heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt. Op bezoek bij PEC Zwolle wonnen de Amsterdammers met 0-1. Justin Kluivert, aanvaller van Ajax is tevreden met de driepunter. Hij keek zaterdag al met een schuin ook naar PSV.

"Als je zo met 0-1 wint is het goed. PEC-uit is altijd lastig. We hebben veel op goal geschoten, veel kansen gehad. Ikzelf ook. Natuurlijk word je er dan een beetje gek van dat die bal er niet in gaat. In de eerste helft komt de bal op de buitenkant van de paal. Dan denk je wel: 'Ga dan binnenkant paal'. In de tweede helft op de kruising en op de lat. Als zulke ballen erin gaan zou dat wel lekker zijn", aldus Kluivert op de website van Ajax.

Ajax hield PEC Zwolle lang in de wedstrijd. "Als het maar 0-1 staat, blijft het altijd spannend, tegen wie je ook speelt. Het werd onnodig spannend voor iedereen, gelukkig hebben we de winst over de streep getrokken. Dat is voor iedereen lekker", vervolgt Kluivert, die zag hoe PSV zaterdag al punten verspilde. "En je gaat toch wel anders de wedstrijd in. Je wilt en moet natuurlijk altijd winnen, maar nu helemaal. Dat hadden we echt nodig. Dat was een extra motivatie."

]]>
Sun, 18 Feb 2018 19:59:00 +0100