Nieuws - AjaxFanatics.nl - Ajax Nieuws https://www.ajaxfanatics.nl/rss/nieuws AjaxFanatics ''Je denkt gelijk het ergste, zeker na wat er met Nouri is gebeurd'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174203/je-denkt-gelijk-het-ergste-zeker-na-wat-er-met-nouri-is-gebeurd https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174203/je-denkt-gelijk-het-ergste-zeker-na-wat-er-met-nouri-is-gebeurd Sofyan Amrabat schrok vrijdag toen zijn broer Nordin Amrabat buiten bewustzijn was. Tijdens de wedstrijd tussen Marokko en Egypte klapte de vleugelspeler tegen de krant.

"Het is een harde klap geweest. Het was schrikken. Je denkt gelijk het ergste, zeker na wat er met Abdelhak Nouri is gebeurd", zegt de Feyenoord-middenvelder in gesprek met de NOS.

De wedstrijd van woensdag om 14.00 uur, als Marokko speelt tegen Portugal kan Amrabat nog niet meespelen. Mogelijk wel in de laatste wedstrijd tegen Spanje.

]]>
Sun, 17 Jun 2018 20:18:10 +0200
''Een week daarna hebben we gelijk het contract van Ajax geaccepteerd'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174199/een-week-daarna-hebben-we-gelijk-het-contract-van-ajax-geaccepteerd https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174199/een-week-daarna-hebben-we-gelijk-het-contract-van-ajax-geaccepteerd Rafael van der Vaart sprak voordat hij tekende nog met Fortuna Sittard. Mark van Bommel, die doorbrak bij Fortuna Sittard en later bij PSV speelde sprak juist met Ajax, maar zag niks in een transfer naar de Limburgers.

"Rafael kon bij Fortuna veel meer verdienen dan bij Ajax. Maar het was wel een eindje rijden, hè. Een week na het bod van Fortuna kreeg Rafael bij Ajax een contract voor vijf jaar voorgeschoteld. Dat hebben we geaccepteerd", herinnert zijn vader zich in gesprek met Helden.

Een gesprek tussen de familie Van Bommel en Arie van Os, Ajax-penningmeester verliep niet goed. "Hij bood nog minder dan Mark bij Fortuna kreeg. Het moest vooral een eer zijn als Limburger om voor Ajax te mogen spelen. Ik liet hem duidelijk merken niet onder de indruk te zijn. Daarna gingen we met PSV praten en dat voelde direct warm en goed."

]]>
Sun, 17 Jun 2018 19:21:46 +0200
'FC Barcelona schakelt richting oude bekende en probeert Ajax over te halen' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174193/fc-barcelona-schakelt-richting-oude-bekende-en-probeert-ajax-over-te-halen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174193/fc-barcelona-schakelt-richting-oude-bekende-en-probeert-ajax-over-te-halen FC Barcelona gaat heel ver voor de komst van Frenkie de Jong. De club heeft zaakwaarnemer Rob Jansen benaderd om Ajax over te halen mee te werken aan een transfer.

Dit meldt El Mundo Deportivo zondag. Jansen bezorgde FC Barcelona in een eerder stadium al Ibrahim Afellay, Henrik Larsson, Phillip Cocu en Marc Overmars. Mogelijk is De Jong de volgende. Niet Jansen, maar Ali Dursun is echter de zaakwaarnemer van De Jong.

Jansen heeft echter veel invloed binnen Ajax, meldt de krant. Eerder deze week meldde de krant al dat een persoonlijk akkoord tussen FC Barcelona en De Jong bijna rond is. Ajax wil naar verluidt vijftig miljoen euro ontvangen.

]]>
Sun, 17 Jun 2018 18:56:46 +0200
Fischer bloeit op in Denemarken: ''Dan kan hij een mooie transfer maken'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174196/fischer-bloeit-op-in-denemarken-dan-kan-hij-een-mooie-transfer-maken https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174196/fischer-bloeit-op-in-denemarken-dan-kan-hij-een-mooie-transfer-maken Viktor Fischer heeft na zijn vertrek bij Ajax de grote beloftes nooit in weten te lossen. In de winterstop deed de aanvaller een stap terug en keerde terug in de Deense competitie. Hierdoor is hij opgenomen in de WK-selectie van Denemarken.

"Het was een stapje terug voor hem, maar hij doet het erg goed", vertelt oud-ploeggenoot Christian Poulsen in een interview met Ajax Showtime. "Hij heeft het weer naar zijn zin, hij krijgt zijn vertrouwen terug. Het WK kan voor hem een mooi podium zijn om zich weer te laten zien aan Europa."

Volgens Poulsen kan de stap naar Denemarken goed uitpakken. "Je kunt het hopelijk vergelijken met Nicolai Jørgensen. Hij was het ook kwijt in Duitsland, keerde terug naar Denemarken, kreeg zijn vertrouwen terug en maakte de stap naar Feyenoord. Ik denk dat Fischer hetzelfde kan doen. Ik denk dat hij nog een jaar bij Kopenhagen blijft en dan kan hij een mooie transfer maken. Hij is nog steeds erg jong (24)."

 

 

]]>
Sun, 17 Jun 2018 18:06:00 +0200
''Als Eriksen geen Deen zou zijn geweest, dan was Schöne onze key player'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174157/als-eriksen-geen-deen-zou-zijn-geweest-dan-was-schoene-onze-key-player https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174157/als-eriksen-geen-deen-zou-zijn-geweest-dan-was-schoene-onze-key-player Ook dit WK maakt Lasse Schøne weer deel uit van de Deense selectie. De 32-jarige Ajacied heeft afgelopen seizoen veel indruk gemaakt op bondscoach Åge Hareide, maar kan desondanks niet rekenen op een vaste basisplek in het Deense elftal.

"Op zijn positie hebben we nu fysiek sterke en defensieve spelers, zoals William Kvist", legt oud-Ajacied en voormalig Deens international Christian Poulsen uit aan Ajax Showtime. "Hij is een beetje onze Nigel de Jong of Mark van Bommel. Maar wanneer het team iets extra's nodig heeft, denk ik dat Schöne erin zal komen. In het geval er een betere passer op zes nodig is bijvoorbeeld. Ik denk dat wanneer Denemarken niet goed speelt, hij erin komt."

Volgens Poulsen heeft Schøne afgelopen seizoen prima gepresteerd. "Ik ben erg onder de indruk van zijn spel in het laatste jaar. Hij wordt er elke keer naast gezet, jonge spelers krijgen dan de kans, maar uiteindelijk komt Schöne toch weer in het elftal. Schöne is ook een echte leider. Toen hij met Ajax tegen FC Kopenhagen speelde, was hij de key player. De jonge spelers vertrouwden hem de bal toe. Ik vind het eigenlijk wel jammer dat hij zijn niveau van Ajax nog niet heeft weten te halen bij het Deense elftal."

Dat is ook niet zo gek, aldus Poulsen. "Wij hebben natuurlijk hier Eriksen, de grote ster van het elftal. Toen Eriksen bij Ajax vertrok, was er voor Schöne ook meer ruimte om zich te excelleren. Denk alleen al aan de vrije trappen. Als Eriksen geen Deen zou zijn geweest, zou Schöne zeker onze key player zijn geweest."

]]>
Sun, 17 Jun 2018 17:18:00 +0200
'Transfer Magallán dichterbij door Amerikaans transferspel' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174095/transfer-magallan-dichterbij-door-amerikaans-transferspel https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174095/transfer-magallan-dichterbij-door-amerikaans-transferspel De transfer van Lisandro Magallán naar Ajax lijkt een stapje dichterbij te zijn gekomen. De Argentijn, die nu nog onder contract staat bij Boca Juniors, heeft in Amsterdam al een medische keuring achter de rug, maar zijn huidige club wil eerst een vervanger in huis hebben gehaald.

Die laatste voorwaarde is nu bijna ingelost. Volgens de Argentijnse journalist Luis Fregossi heeft de Argentijnse club bijna een nieuwe verdediger in huis. Carlos Izquierdoz is volgens de journalist bijna speler van is Boca Juniors.

Het is echter nog niet helemaal zeker, want de werkgever van Izquierdoz heeft dezelfde vorwaarde gesteld als Boca zelf: ze willen eerst een vervanger hebben voor de mandekker mag vertrekken. Santos Laguna hoopte Lema aan te trekken, maar hij is op weg naar Benfica. Nu hoopt men Saul Salcedo van Olimpia aan te trekken en deze transfer zou nu dichtbij zijn.

Wanneer die transfer afgerond is, kan Izquierdoz vertrekken naar de Argentijnse topclub. In dat geval kan Magallán eindelijk vertrekken naar Ajax. 

 

]]>
Sun, 17 Jun 2018 16:10:00 +0200
''Ik vroeg mijzelf af: wil ik dit wel? Ben ik dit wel? Verdien ik dit wel?'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174168/ik-vroeg-mijzelf-af-wil-ik-dit-wel-ben-ik-dit-wel-verdien-ik-dit-wel https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174168/ik-vroeg-mijzelf-af-wil-ik-dit-wel-ben-ik-dit-wel-verdien-ik-dit-wel Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald speelden in 2015 nog de sterren van de hemel bij Ajax. Een paar maanden later belandde het trio op de reservebank en vertrokken ze één voor één naar buitenlandse clubs. 

Tete nam in juli 2017 afscheid bij Ajax en vertrok naar Olympique Lyon. "Het team liep niet, eigenlijk al heel de voorbereiding niet. De trainer ging wisselen en daar ben jij de dupe  van. Om bepaalde redenen valt alles in elkaar; speel je niet meer bij Ajax en zit je niet meer bij Oranje', zegt Tete tegenover FOX Sports. 'Ik ben blij dat ik een extra kans heb gekregen. Ik voelde zoveel vertrouwen (van Lyon, red.), dat wil ik graag terugbetalen.

Bazoer keerde de club een halfjaar eerder al de rug toe, nadat de middenvelder geen zicht meer had op een basisplek. "Vertrouwen is het belangrijkst. Dan kan je het goed doen, maar ook minder. Ik dacht: ik ga er nooit meer uit, maar zo snel kan het gaan. Als ze (Wolfsburg, red.) dan twaalf miljoen euro voor je neerleggen, denken spelers wel: is hij dat echt waar? Mijn doel is om nu bij Wolfsburg een belangrijke pion te worden en vanuit daar weer bij het Nederlands elftal te komen. Hopelijk sta ik dan op het WK met Oranje."

Riedewald nam net als Tete afgelopen zomer afscheid. De Crystal Palace-verdediger maakte een moeilijke periode door.  "In de jeugd heb ik weinig op de bank gezeten. Ik uit mijzelf niet met woorden, zo'n iemand ben ik niet. Ik vroeg mijzelf af: wil ik dit wel? Ben ik dit wel? Verdien ik dit wel? Ik ben twintig (nu eenentwintig) en wil wekelijks op het veld staan. Ik dacht: wat is het juiste plan voor mij? Het antwoord was moeilijk. In mijn hoofd was ik al weg, maar ik wilde ook graag bij Ajax blijven."

]]>
Sun, 17 Jun 2018 15:05:00 +0200
Tagliafico trots op WK-selectie: ''Voor mijn familie geldt dat nog meer'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174158/tagliafico-trots-op-wk-selectie-voor-mijn-familie-geldt-dat-nog-meer https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174158/tagliafico-trots-op-wk-selectie-voor-mijn-familie-geldt-dat-nog-meer Voor Nicolas Tagliafico wordt deze zomer een droom werkelijkheid. De Ajax-verdediger speelt met Argentinië op het WK. Daar komt ook spanning bij kijken, geeft hij toe tegenover NOS.

"Ik probeer me voor de wedstrijd goed te concentreren op de wedstrijd en probeer niet aan andere dingen te denken. Alleen aan de wedstrijd", aldus Tagliafico. "Of ik zenuwachtig ben? Ja, voor elke wedstrijd. Bij een WK nog meer."

Die spanning hoeft niet persé slecht te zijn, volgens de Ajacied. "Je moet altijd zenuwachtig zijn en spanning voelen. Dat is heel belangrijk. Ik wil eigenlijk zo snel mogelijk het veld op, zodat ik niet een kwartier voor de wedstrijd zenuwachtig hoeft te wachten."

Als Tagliafico over zijn WK-selectie praat, vult zijn lichaam zich met een gevoel van trots. Dat gevoel is bij zijn familie nog sterker, zegt de Argentijn. "De eerste keer dat ik bij de selectie zat, waren ze al heel blij. Dat is echt onvoorstelbaar. Het is voor mij al verrassend en groots, maar voor mijn familie geldt dat nog meer."

]]>
Sun, 17 Jun 2018 14:13:00 +0200
''Er was wel wat twijfel: gaat hij wel of niet mee naar het WK?'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174150/er-was-wel-wat-twijfel-gaat-hij-wel-of-niet-mee-naar-het-wk https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174150/er-was-wel-wat-twijfel-gaat-hij-wel-of-niet-mee-naar-het-wk Kasper Dolberg is ongetwijfeld een van de grootste talenten binnen de Deense nationale selectie. Toch had het weinig gescheeld of de Ajax-spits moest het WK aan zich voorbij laten gaan. Dat zegt oud-Ajacied en voormalig Deens international Christian Poulsen. 

"Het was moeilijk voor hem", begint Poulsen, die tussen 2012 en 2014 uitkwam voor Ajax, tegenover Ajax Showtime. "Hij was erg goed bezig en is nog altijd de spits voor de toekomst, maar nu was er wel wat twijfel: gaat hij wel of niet mee naar het WK? Of zou het toch Bendtner, die goed speelde bij Rosenborg BK, ook in de Europa League tegen Ajax, worden?."

Niklas Bendtner leek aanvankelijk de voorkeur te krijgen boven Dolberg. "In de Deense media was er dan ook een discussie. Bendtner raakte echter onlangs geblesseerd en ik weet het niet zeker of dat de reden is, maar Dolberg zit nu wel in de selectie."

Een basisplaats is volgens Poulsen echter nog iets te hoog gegrepen. "Maar hij is sterk, kan de bal vasthouden en is goed in het samenspel. Hij zal een goede kans hebben om een goed WK te spelen. Wat de coach wil is dat de spelers fit zijn en voor het team willen vechten. De nieuwe manier van spelen is dan ook om te strijden en niet eens per se om het hebben van skills."

]]>
Sun, 17 Jun 2018 13:21:00 +0200
'Portugese topclub hengelt naar diensten Ajax-spelmaker' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174128/portugese-topclub-hengelt-naar-diensten-ajax-spelmaker https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174128/portugese-topclub-hengelt-naar-diensten-ajax-spelmaker Volgens De Correio da Manha is ook Benfica in de markt om Hakim Ziyech in te lijven. Hoewel de topclub uit Lissabon eerst zijn plan A wil uitwerken alvorens men overschakelt naar plan B.

De spelmaker werd eerder al in verband gebracht met AS Roma, Borussia Dortmund, Olympique Lyon en Liverpool. Over interesse hoeft de middenvelder dus niet te klagen, die momenteel met Marokko deelneemt aan het WK in Rusland. De spelmaker van Ajax zou al een tijdje worden gevolgd door scouts van de Portugese topclub.

Echter zou Benfica van de chaos bij buurman Sporting Lissabon willen profiteren door Gelson Martins en Bruno Fernandes over te nemen. Mocht dit niet lukken dan zou O Glorioso zijn pijlen richten op Ziyech.

 

]]>
Sun, 17 Jun 2018 12:27:00 +0200
''Iedereen weet dat Ziyech voor Marokko heeft gekozen, omdat hij zich onheus bejegend voelde'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174169/iedereen-weet-dat-ziyech-voor-marokko-heeft-gekozen-omdat-hij-zich-onheus-bejegend-voelde https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174169/iedereen-weet-dat-ziyech-voor-marokko-heeft-gekozen-omdat-hij-zich-onheus-bejegend-voelde Khalid Sinouh is ervan overtuigd dat Hakim Ziyech voor het Nederlands Elftal had gekozen, mits hij anders behandeld werd door de toenmalige technische staf. Dat heeft de oud-goalie met Marokkaans bloed gezegd bij Voetbal Inside.

"Het gaat om verschillende factoren: trots, geloof en familie. Het speelt allemaal een rol", vertelt Sinouh. "Als Ziyech anders behandeld werd, had hij gewoon voor Oranje gekozen. Dat weet ik honderd procent zeker. Ziyech heeft gewoon gezegd: jullie hebben mij laten zitten, dat pik ik niet. Daarom koos hij voor Marokko."

Aan Marco van Basten, die tegen de media heeft gezegd dat Hakim Ziyech gewoon met zijn hart heeft gekozen, heeft Sinouh geen boodschap. "Dat is ook koppigheid. Het heeft ook met trots te maken. Iedereen weet dat Ziyech voor Marokko heeft gekozen, omdat hij zich onheus bejegend voelde."

]]>
Sun, 17 Jun 2018 12:00:00 +0200
''Ik denk dat hij nu al zo high rated is dat hij naar elke club op de wereld kan'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174160/ik-denk-dat-hij-nu-al-zo-high-rated-is-dat-hij-naar-elke-club-op-de-wereld-kan https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174160/ik-denk-dat-hij-nu-al-zo-high-rated-is-dat-hij-naar-elke-club-op-de-wereld-kan Christian Eriksen laat zich bij Tottenham Hotspur al jaren van zijn beste kant zien. De oud-Ajacied heeft zich in Londen in korte tijd ontpopt tot dirigent op het middenveld en heeft zich daardoor in de kijker gespeeld bij de absolute Europese top. Oud-Ajacied Christian Poulsen vindt dat Eriksen klaar is voor een volgende stap.

"En dat niet alleen bij een goed WK. Ik denk dat hij nu al zo high rated is dat hij naar elke club in de wereld kan", zegt Poulsen tegenover Ajax Showtime. "Ik denk dat een transfer naar FC Barcelona het beste zou zijn. Die stijl past bij hem. Eriksen vindt het leuk om te scoren, maar geeft net zo graag een assist. Dat tekent zijn persoonlijkheid."

Poulsen is van mening dat zijn oud-ploeggenoot zich in Engeland stormachtig heeft ontwikkeld. "Eriksen wil altijd nieuwe doelen behalen. Meer doelpunten, meer assists en belangrijk zijn voor het team. Bij Tottenham heeft hij echt stappen gemaakt. Als je zijn groei vergelijkt met die van Özil sinds de zomer van 2013 is Eriksen wel meer gegroeid in de tussentijd. Ik denk zelfs dat Eriksen nu beter is dan Özil."

]]>
Sun, 17 Jun 2018 11:00:00 +0200
'Younes mogelijk betrokken in ruildeal' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174122/younes-mogelijk-betrokken-in-ruildeal https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174122/younes-mogelijk-betrokken-in-ruildeal Younes wordt mogelijk in een ruildeal met OGC Nice betrokken. In ruil daarvoor ziet SSC Napoli graag Jean Michel Seri naar Italië komen.

Dat meldt de Italiaanse journalist Gianluca di Marzio vrijdag. De kans dat Younes ooit speelminuten gaat maken in Napels lijkt met de dag kleiner te worden. Volgens de berichten heeft Younes een contract getekend bij Napoli, maar hij zelf heeft aangegeven een avontuur in Italië niet meer te zien zitten. Per 1 juli staat hij officieel onder contract in Napels, terwijl hij liever voor een andere club speelt.

Napoli wil zijn middenveld graag van een kwaliteitsimpuls voorzien en heeft daarbij zijn oog laten vallen op Seri en hoopt hiermee andere gegadigden af te troeven. De Italiaanse topclub verwacht dat Nice door Younes als ruilmiddel te gebruiken, de deal sneller kan worden beklonken. Of Younes zelf oren heeft in een Franse transfer is niet duidelijk.

]]>
Sat, 16 Jun 2018 22:45:00 +0200
Schöne en Dolberg langs Peru in eerste WK-wedstrijd https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174127/schoene-en-dolberg-langs-peru-in-eerste-wk-wedstrijd https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174127/schoene-en-dolberg-langs-peru-in-eerste-wk-wedstrijd Lasse Schöne en Kasper Dolberg hebben de eerste wedstrijd op het WK gewonnen van Peru. In een wedstrijd waar Peru zeker de betere was, won Denemarken met 1-0. 

In de openingsfase was het Peru wat gevaarlijk was. Echter leverden de kansen niet veel op. Na ruim 20 minuten begonnen de kansen groter te worden voor beide teams. Schoten misten wel de juiste precisie. Kort na het halfuur mocht Lasse Schöne, die op de bank begon, alsnog aantreden. Middenvelder William Kvist kreeg een knietje van oud-PSV’er Jerson Farfán. Schöne kreeg gelijk een kans nadat de vrije trap van oud-Ajacied Christian Eriksen in de muur belandde. Kort voor rust kreeg Peru een strafschop nadat de scheidsrechter de beelden langs de lijn bekeek. Echter vloog de penalty van Cueva de tribunes in.

In de tweede helft was het, tegen de verhouding in, Denemarken wat op voorsprong kwam. Christian Eriksen zette aanvaller Yusuf Poulsen vrij voor de goal en rondde deze beheerst af. Een hele rits kansen volgde voor Peru. Weer misten het gros van de schoten precisie en bleef de score op 1-0 staan. Kasper Dolberg kwam niet meer in actie. 

]]>
Sat, 16 Jun 2018 20:20:00 +0200
Eriksen maakt indruk: ''Ik zou graag de formule weten'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174092/eriksen-maakt-indruk-ik-zou-graag-de-formule-weten https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174092/eriksen-maakt-indruk-ik-zou-graag-de-formule-weten Christian Eriksen is een van de oud-eredivisiespelers die op het wereldkampioenschap te bewonderen is. De middenvelder brak door bij Ajax en is nu uitgegroeid tot superster bij Tottenham Hotspur. 

De middenvelder was er op het vorige mondiale eindtoernooi ook al bij, maar toen was hij nog niet zo ervaren als nu. ''De vorige keer bij het WK was ik de jongste speler met weinig ervaring. Binnen een halfjaar had ik mijn debuut bij Ajax en in het nationale team gemaakt en ging ik naar het WK. Het ging zo snel. Er is een groot verschil met nu, omdat ik veel meer ervaring heb'', vertelt hij tegenover de NOS.

Dit seizoen is de Deen echt uitgegroeid tot een van de beste spelers uit de Premier League en het is dus niet gek dat hij in verband wordt gebracht met Real Madrid en FC Barcelona. Hoe hij ineens zo goed kan zijn, weet hij zelf ook niet. ''Ik zou graag de formule weten, want dan zou ik die aan veel mensen kunnen verkopen. Maar het lijkt erop dat het werkt vanwege mijn ervaring.''

]]>
Sat, 16 Jun 2018 19:00:00 +0200
Tagliafico maakt goede indruk maar remiseert met Argentinië tegen IJsland https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/174117/tagliafico-maakt-goede-indruk-maar-remiseert-met-argentinie-tegen-ijsland https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/174117/tagliafico-maakt-goede-indruk-maar-remiseert-met-argentinie-tegen-ijsland Nicolás Tagliafico heeft een goede indruk gemaakt in zijn eerste wedstrijd op het WK in Rusland. De linksback van Ajax speelde een solide wedstrijd maar kon niet voorkomen dat Argentinië maar één punt overhield aan het duel met IJsland. Het duel tussen beide ploegen eindigde in 1-1.

In het Spartak Stadium bracht Sergio Aguero de Argentijnen na goed wegdraaien op een 1-0 voorsprong. Oud-Heerenveen speler Alfred Finnbogason wist enkele minuten later de gelijkmaker op het scorebord te zetten door van dichtbij alert binnen te tikken.

Ajacied Tagliafico speelde de gehele wedstrijd en deed dat op solide wijze. Maar het spel van zijn ploeg liet nog te wensen over. La Albiceleste zal zich echter moeten oprichten om nieuw puntverlies te voorkomen. 21 juni staat het duel tegen Kroatië op het programma.

]]>
Sat, 16 Jun 2018 17:45:00 +0200
'Napoli heeft 35 miljoen over voor oud-Ajacied' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174103/napoli-heeft-35-miljoen-over-voor-oud-ajacied https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174103/napoli-heeft-35-miljoen-over-voor-oud-ajacied Napoli wil zijn selectie voor aankomend seizoen flink versterken en heeft daarbij zijn oog laten vallen op oud-Ajacied Stanislav Lobotka. 

Lobotka ziet een avontuur in Napels wel zitten maar wilde er nog niet teveel over kwijt. "We onderhandelen nog altijd", vertelt Lobotka in gesprek met Pravda. "Totdat alles op papier staat, zeg ik er niets meer over. Maar ik zou graag naar Napoli gaan. Het is een fantastische club met een uitstekende trainer (Carlo Ancelotti, red.). Ze spelen in een mooie competitie en spelen altijd Europees voetbal."

Napoli zou al een akkoord hebben bereikt met het management van Loboka. In zijn contract staat een minimale afkoopsom van zo'n veertig miljoen euro, maar een slordige vijfendertig miljoen zou genoeg zijn om de middenvelder los te weken bij Celta de Vigo.

]]>
Sat, 16 Jun 2018 17:32:00 +0200
Van der Vaart gaat door: ''Zolang ik de bal kan neerleggen waar ik wil'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174099/van-der-vaart-gaat-door-zolang-ik-de-bal-kan-neerleggen-waar-ik-wil https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174099/van-der-vaart-gaat-door-zolang-ik-de-bal-kan-neerleggen-waar-ik-wil Rafaël van der Vaart wil blijven voetballen. Hoewel hij zijn laatste seizoenen in Denemarken bij FC Midtylland en in Spanje bij Real Betis bijna niet speelde, wil hij echt nog niet stoppen. 

Hij wil spelen "zolang ik de bal kan neerleggen waar ik wil'', vertelt hij in het programma NH Radio Sportcafé. De middenvelder die bij Ajax doorbrak wil sowieso nog een jaar doorspelen, maar daar zitten wel bepaalde voorwaarden aan. "Zolang het lichaam het toelaat natuurlijk".

De kans is groot dat hij in Denemarken blijft spelen omdat zijn gezin daar woont. De technicus is al druk aan het onderhandelen. "De kans is vrij groot dat dat binnen een week of twee rond is.''

 

]]>
Sat, 16 Jun 2018 15:43:00 +0200
Basisplaats voor Tagliafico in WK-duel Argentinië https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/174104/basisplaats-voor-tagliafico-in-wk-duel-argentinie https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/174104/basisplaats-voor-tagliafico-in-wk-duel-argentinie Nicolás Tagliafico heeft een basisplek toebedeeld gekregen van bondscoach Jorge Luis Sampaoli. De linksback van Ajax begint om 15.00 uur met Argentinië aan het WK-duel met IJsland. 

Lionel Messi, Sergio Agüero en Ángel di María vormen de aanvalslinie bij de Argentijnen. Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala moeten genoegen nemen met een plaats op de bank.

"We zijn klaar om ons de komende maand te tonen als één van de sterkste landen ter wereld", zei Sampaoli op de persconferentie vrijdag.

Opstelling Argentinië: Caballero, Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico, Mascherano, Biglia, Mesa, Messi, Di Maria en Agüero.

 

]]>
Sat, 16 Jun 2018 14:30:00 +0200
''Als je veel spelers uit eigen opleiding voortbrengt, moet je gecompenseerd worden'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/174090/als-je-veel-spelers-uit-eigen-opleiding-voortbrengt-moet-je-gecompenseerd-worden https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/174090/als-je-veel-spelers-uit-eigen-opleiding-voortbrengt-moet-je-gecompenseerd-worden Jong Ajax werd afgelopen seizoen kampioen van de eerste divisie, maar dat riep veel weerstand op. Edwin van der Sar baalt hiervan en vindt juist dat Nederland meer in moet zetten op talentontwikkeling. 

Van der Sar zag dat de weerstand van veel supporters en trainer leidde tot nieuwe regels voor beloftenteams. ''Er worden regels aangegeven, waaraan clubs zich weer moeten houden. De Jupiler League krijgt met veranderingen te maken. Maar we moeten wel oppassen dat we zaken die we goed op orde hebben, zoals de ontwikkeling van talenten, niet vergooien.

De oud-keeper ziet dat de middelgrote voetballanden allemaal baat hebben bij het opleiden van talenten. ''Als je veel spelers uit eigen opleiding voortbrengt, moet je daarvoor ook worden gecompenseerd. Daarom mag het transfersysteem niet verdwijnen. De distributie van transfergeld is voor Nederlandse clubs belangrijker dan inkomsten uit commercie en televisie'', vertelt hij in zijn column bij De Telegraaf

In Nederland worden dus veel spelers opgeleid, maar dat betekent dat er ook veel spelers vertrekken. Deze spelers gaan allemaal naar een topclub. ''Voor de grote clubs, die meer spelers kopen dan opleiden, is het van belang dat de spelers die instromen van hoog niveau zijn.''

]]>
Sat, 16 Jun 2018 13:35:00 +0200
'De Ligt moet talent vervangen bij Italiaanse grootmacht' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174094/de-ligt-moet-talent-vervangen-bij-italiaanse-grootmacht https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/174094/de-ligt-moet-talent-vervangen-bij-italiaanse-grootmacht Matthijs de Ligt wordt al een paar weken in verband gebracht met de grootste clubs van Europa, maar daar komt nu een nieuwe club bij. Italiaanse media melden nu dat de mandekker kan verkassen naar de Serie A.

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt moet namelijk bij Juventus de opvolger worden van Daniele Rugani. De Italiaanse verdediger staat in de belangstelling van het Engelse Chelsea en de topclub wil daar een goede vervanger voor terug halen. 

Volgens Football Italia is Juventus niet de enige ploeg die belangstelling heeft voor de jeugdexponent van de Amsterdammers. ''Wanneer Rugani verkocht wordt, moet De Ligt hem opvolgen bij Juventus. Ook vanuit Engeland is er belangstelling, namelijk van Manchester United en Arsenal.''

]]>
Sat, 16 Jun 2018 12:51:00 +0200
Ajacied kijkt ogen uit tijdens wereldkampioenschap: ''Hij is een geweldige man'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174074/ajacied-kijkt-ogen-uit-tijdens-wereldkampioenschap-hij-is-een-geweldige-man https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174074/ajacied-kijkt-ogen-uit-tijdens-wereldkampioenschap-hij-is-een-geweldige-man Nicolás Tagliafico kwam afgelopen winter van Argentinië naar Nederland, om zich beter in de kijker te spelen voor de bondscoach van zijn land. Dat is gelukt, want de Argentijn heeft waarschijnlijk een basisplaats op het wereldkampioenschap in Rusland. 

Dit betekent dus dat hij samen met Lionel Messi mag spelen. De eerste keren dat hij de superster voor het eerst zag, maakte het wel indruk op de verdediger. "In het begin was het ongelooflijk. Je voelt je, hoe leg je dat uit, geïntimideerd. Maar gelukkig kan ik nu met hem omgaan alsof hij een gewone ploeggenoot is, want dat is hij in feite ook. Ik heb nog geen vriendschap met hem opgebouwd, maar ik leer hem steeds beter kennen en hij is een geweldige man'', vertelt hij aan de NOS.

In Barcelona wordt Messi gezien als god, maar in Argentinië is er wel eens kritiek op de dribbelaar. Volgens de Ajacied is dat niet terecht. "Argentinië met of zonder Messi. Dat is op alle vlakken een wereld van verschil. Zowel op het veld als daarbuiten. De invloed die Messi op het Argentijnse elftal heeft is van onschatbare waarde."

]]>
Sat, 16 Jun 2018 11:55:00 +0200
Argentinië verandert systeem voor Ajacied: ''De vaste man op de linkerflank'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174076/argentinie-verandert-systeem-voor-ajacied-de-vaste-man-op-de-linkerflank https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174076/argentinie-verandert-systeem-voor-ajacied-de-vaste-man-op-de-linkerflank Hoewel Nederland niet naar het wereldkampioenschap gaat, is Argentinië er wel bij. Dat betekent dat de mensen die de eredivisie volgen een bekende op het veld zullen zien. Nicolas Tagliafico is er namelijk bij met de Zuid-Amerikanen. Hij krijgt zelfs een basisplaats.

Guillermo Tagliaferri is journalist van de Argentijnse krant Clarín en hij kent de verdediger nog heel goed. Bij Ajax heeft hij echter wel een andere rol dan in zijn vaderland. "Hij is een multifunctionele linksback. Hij heeft vooral als centrale verdediger en controleur op het middenveld gespeeld, maar als opkomende vleugelverdediger is hij erg belangrijk voor het team. Dat zie je nu ook bij Ajax'', vertelt hij aan de NOS

Bij Ajax veroverde hij meteen een basisplaats en ook de Argentijnse bondscoach, Jorge Sampaoli is gecharmeerd van de opkomende verdediger. Volgens de journalist heeft de trainer zijn hele elftal omgegooid voor Tagliafico. "Het vertrouwde 3-4-3 gooit Sampaoli in de prullenmand. Hij ziet meer potentie in een viermansverdediging, met Tagliafico als vaste man op de linkerflank."

]]>
Sat, 16 Jun 2018 10:50:00 +0200
Van der Sar baalt van media: ''Hoe zij zijn neergezet vind ik onrechtvaardig'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/174065/van-der-sar-baalt-van-media-hoe-zij-zijn-neergezet-vind-ik-onrechtvaardig https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/174065/van-der-sar-baalt-van-media-hoe-zij-zijn-neergezet-vind-ik-onrechtvaardig Het seizoen is afgelopen en het toetje daarvan is het wereldkampioenschap. Voor clubs is het nu dus even rustig en in de afgelopen weken werden alle seizoenen afgesloten. Dit gebeurde ook bij Ajax tijdens de uitreiking van de Abdelhak Nouri-trofee. 

Edwin van der Sar vond het een geweldige dag. ''Vorige week sloten we het seizoen van de jeugd af en veranderden we de jaarlijkse prijs van Talent van de Toekomst in de Abdelhak Nouri-trofee. Een bijzonder moment, ook vanwege de aanwezigheid van de vader en broer van Abdelhak. Sinds juli zitten zij samen met Appie en de rest van de familie in een situatie, die niet in woorden is uit te drukken. Wij voelen de pijn en leven bij Ajax allemaal met hen mee'', vertelt hij in zijn column in De Telegraaf.

De oud-keeper denkt niet alleen aan Nouri en zijn familie, maar ook aan de andere mensen die bij dit drama betrokken waren. ''Onze teamarts en fysiotherapeut hebben het, weliswaar niet te vergelijken met de familie Nouri, ook zwaar.'' Van der Sar baalt van de ophef over deze mensen. ''Hoe zij de afgelopen periode in de media zijn neergezet vind ik erg onrechtvaardig, temeer daar zij zich vanwege hun beroepsgeheim niet kunnen verdedigen tegen deze publieke aantijgingen.''

]]>
Sat, 16 Jun 2018 09:54:00 +0200
Ajax oefent in aanloop op nieuwe seizoen tegen Duitse club https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174022/ajax-oefent-in-aanloop-op-nieuwe-seizoen-tegen-duitse-club https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/174022/ajax-oefent-in-aanloop-op-nieuwe-seizoen-tegen-duitse-club Ajax heeft een nieuwe tegenstander uit de voorbereiding bekendgemaakt. De Amsterdammers oefenen op 26 juni op het trainingskamp in Duitsland achter gesloten deuren tegen SC Preußen Münster, een club uit de 3e Bundesliga. 

De wedstrijd wordt afgewerkt op het trainingscomplex in Klosterpforte. Het trainingskamp wordt enkele dagen later afgesloten met een oefenwedstrijd. Wie dan de tegenstander is, is nog onbekend. Meer details daarvoor volgend naar verwachting in de komende dagen. 

]]>
Fri, 15 Jun 2018 23:00:00 +0200