Nieuws - AjaxFanatics.nl - Ajax Nieuws https://www.ajaxfanatics.nl/rss/nieuws AjaxFanatics Jong Ajax wint, maar is nog niet kampioen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165372/jong-ajax-wint-maar-is-nog-niet-kampioen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165372/jong-ajax-wint-maar-is-nog-niet-kampioen Jong Ajax heeft vanavond gewonnen van FC Volendam met 1-2. Omdat Fortuna en NEC ook wonnen, was het nog niet genoeg voor het kampioenschap. Dat kan volgende week worden behaald tegen MVV. 

In de openingsfase waren er voor beide teams niet echt grote kansen. Nunnely was eens dichtbij en ook Dani de Wit kon de score openen. Hij deed dat wel in de 35e minuut. Helaas kon de voorsprong niet worden vastgehouden tot de rust. Het werd op slag van rust 1-1 via Vlak. 

In de tweede helft ging Jong Ajax verder op zoek naar de 1-2. Cassiera kwam 1-op-1 met de Volendamse doelman, maar kreeg de bal niet achter hem. Ook Sidoel probeerde het, maar ook zijn inzet miste het doel. Uiteindelijk werd het de ingevallen Kaj Sierhuis die de bevrijdende 1-2 maakte. Helaas was het niet genoeg voor het kampioenschap, want het Fortuna van Perr Schuurs won bij Jong FC Utrecht en NEC won thuis van Jong AZ. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 22:10:00 +0200
Vertrek Ziyech onvermijdelijk: ''De club rest niets anders hem in de zomer te verkopen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165326/vertrek-ziyech-onvermijdelijk-de-club-rest-niets-anders-hem-in-de-zomer-te-verkopen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165326/vertrek-ziyech-onvermijdelijk-de-club-rest-niets-anders-hem-in-de-zomer-te-verkopen Er is niets meer wat een vertrek van Hakim Ziyech uit Amsterdam in de weg lijkt te staan. Het voortdurende conflict tussen de Ajax-middenvelder en de supporters van de Amsterdammers bereikte afgelopen weekend zijn absolute hoogtepunt, toen Ziyech een duw ontving van een Ajax-fan. 

De kans dat Ziyech komende zomer aanblijft in Amsterdam is volgens Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen nihil. "Na al deze gebeurtenissen met het belagen van Ziyech als dieptepunt had Ajax als vanzelfsprekend een statement moeten maken", schrijft de journalist in zijn column bij de Telegraaf.

"Intern werd de affaire goed opgepakt door de leiding van de club, maar naar buiten toe heerste een oorverdovende radiostilte. De club vergat openlijk z'n afkeuring uit te spreken over het incident", vervolgt Driessen. "Intussen wordt Ajax door alle incidenten rond Ziyech en de aankondiging van de Marokkaanse international zelf dat hij zijn horizon na dit seizoen wil verbreden, ongewild steeds verder met de rug tegen de muur gezet.'

Door de omstandigheden is een vertrek van Ziyech volgens Driessen onvermijdelijk geworden. "De club rest niets anders dan hem in de zomer te verkopen. Ondanks zijn specifieke kwaliteiten, twee mooie Amsterdamse seizoenen en het WK in Rusland voor de boeg met Marokko gaat dit ongetwijfeld niet voor de hoofdprijs gebeuren. Zo zijn er uiteindelijk alleen maar verliezers in deze almaar voortetterende affaire te noteren. Wat diep triest is voor alle partijen."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 21:23:00 +0200
Ekkelenkamp debuteert: ''Ik ben wel een rustige jongen, maar ik ben zeker heel blij'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165367/ekkelenkamp-debuteert-ik-ben-wel-een-rustige-jongen-maar-ik-ben-zeker-heel-blij https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165367/ekkelenkamp-debuteert-ik-ben-wel-een-rustige-jongen-maar-ik-ben-zeker-heel-blij Jurgen Ekkelenkamp maakte donderdagavond tegen VVV-Venlo voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van Ajax. De 18-jarige middenvelder is blij met zijn debuut.

"Het kan snel gaan en dat is mooi. Ik ben wel een rustige jongen, maar ik ben zeker heel blij", zegt Ekkelenkamp tegenover NH Nieuws. "Jammer dat ik geen goaltje mee heb kunnen pikken. Ik was er nog dichtbij, maar het mocht niet zo zijn, helaas. Balen, maar toch mooi dat ik mijn debuut mag maken."

Ekkelenkamp ontbreekt vrijdagavond bij de eventuele kampioenswedstrijd van Jong Ajax. "Ik speel zaterdag met de A1 (O19 -1) tegen PSV, dus ik ga sowieso niet mee met Jong Ajax morgen. De A1 kan ook kampioen worden, dus dat is ook een mooie wedstrijd", besluit de debutant.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 20:34:00 +0200
Van de Beek stellig: ''Als je geen plezier hebt, kun je beter binnen blijven'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165359/van-de-beek-stellig-als-je-geen-plezier-hebt-kun-je-beter-binnen-blijven https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165359/van-de-beek-stellig-als-je-geen-plezier-hebt-kun-je-beter-binnen-blijven Donny van de Beek is blij met het door Ajax behaalde resultaat in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De Ajax-middenvelder benadrukt tegenover AT5 dat er nog altijd iets voor de Amsterdammers op het spel staat.

Op de vraag of hij nog wel zin had om te spelen, reageert Van de Beek dan ook verbaasd. "Ik denk dat je altijd plezier moet hebben op het veld. Als je dat niet hebt, kun je beter binnen blijven denk ik", zegt de middenvelder. "We hebben geprobeerd er wat van te maken. Maar laten we eerlijk zijn, we moesten ook gewoon winnen om de tweede plek veilig te stellen. Het is niet makkelijk, maar het zal wel moeten."

Van de Beek en zijn ploeggenoten beleefden een hectische afgelopen paar dagen. Het 'bus-incident' waarbij supporters de spelersbus van Ajax stopten om verhaal te halen bij de spelers werd in de media breed uitgemeten. "Er zijn dingen gezegd en met Hakim is het wat uit de hand gelopen. Dat is in het kort wat er gebeurd is", zegt Van de Beek, die vindt dat er grenzen aan het gedrag van supporters zitten. "Je mag alles zeggen, maar aanraken niet. Er was ook iemand die wat tegen mij zei. Dat mag, vind ik. Het hoeft allemaal niet positief te zijn, maar het klopt wel dat ik ben uitgescholden. Ik lig daar overigens niet wakker van."

Tijdens de wedstrijd met VVV-Venlo bleken de Ajax-supporters verdeeld over Hakim Ziyech. Het ene deel van het publiek floot hem uit, terwijl hij door een ander deel toegejuicht werd.  "We horen wel wat gefluit en mensen die ons toejuichen. Daar moeten we het ook over hebben, zo hoort het ook", vindt Van de Beek. "Ik heb Ziyech er zelf niet over gesproken. Ik denk dat het nooit prettig is als mensen je uitfluiten, maar hij is er goed mee omgegaan denk ik."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 20:04:00 +0200
MATCHDAY | Jong Ajax op jacht naar de titel in Volendam https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165364/matchday-jong-ajax-op-jacht-naar-de-titel-in-volendam https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165364/matchday-jong-ajax-op-jacht-naar-de-titel-in-volendam Jong Ajax kan zich vrijdagavond tegen Volendam tot kampioen van de Jupiler League kronen. De ploeg van Michael Reiziger heeft daarbij zelf een overwinning en een slecht resultaat van de concurrenten nodig.

Jong Ajax heeft met nog twee wedstrijden te gaan één punt voorsprong op nummer twee Fortuna Sittard. Nummer drie N.E.C. Nijmegen staat op drie punten van de Amsterdammers. Als Jong Ajax zich vrijdagavond tot de kampioen van de Jupiler League wil kronen, dan moet er door Jong Ajax gewonnen worden en door N.E.C. en Fortuna Sittard worden verloren. 

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Orejuela, Doekhi, Bergsma, Sanniez; Matusiwa, Bijleveld, D. De Wit; Nunnely, Cassierra, Johnsen.

Wissels: Leeuwenburgh, Sidoel, Kühn, Flemming, Sierhuis, Boultram, Dekker, Pasquali, Schouten

 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 19:26:00 +0200
Schøne prijst mentaliteit Ziyech: ''Hij stond te trappelen om te laten zien wat hij kan'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165356/schone-prijst-mentaliteit-ziyech-hij-stond-te-trappelen-om-te-laten-zien-wat-hij-kan https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165356/schone-prijst-mentaliteit-ziyech-hij-stond-te-trappelen-om-te-laten-zien-wat-hij-kan De gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo is volgens Lasse Schøne illustratief voor het seizoen van Ajax. De Amsterdammers kwamen donderdagavond op achterstand, maar wisten de wedstrijd om te keren om vervolgens uit te lopen naar een ruime score.

"We hebben dit seizoen vaak iets nodig gehad om ons op gang te krijgen. Dat is vaak een tegengoal", zegt Schøne na afloop tegenover Voetbal Inside. "De eerste helft was het slap. Na de tegengoal pak je het op, maak je er snel twee en na rust ben je doorgegaan. Toen hebben we heel veel kansen gecreëerd, we hadden meer goals moeten maken."

In de Johan Cruijff Arena was tijdens de wedstrijd nog altijd veel te merken van de grote teleurstelling die de Ajax-supporters afgelopen weekend te verwerken hebben gekregen. "In de eerste helft heerste er een aparte sfeer. Dat merkte je aan alles. In de tweede helft was dat weer anders. Misschien is het ook wel logisch, iedereen is zwaar teleurgesteld."

Schøne vond dat Ziyech zich na de gebeurtenissen van afgelopen zondag volwassen opstelde. "Hakim is een prof, een liefhebber. Hij stond te trappelen om te laten zien wat hij kan. Ik denk dat het bij vlagen heel erg genieten was."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 18:57:00 +0200
''Als er dingen geschreven worden in de media, dan kan het twee dingen zijn'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165344/als-er-dingen-geschreven-worden-in-de-media-dan-kan-het-twee-dingen-zijn https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165344/als-er-dingen-geschreven-worden-in-de-media-dan-kan-het-twee-dingen-zijn Erik ten Hag zou niet goed in de groep liggen bij de Ajax-selectie. Dat meldden diverse media na de nederlaag van de Amsterdammers tegen PSV. Volgens Matthijs de Ligt is daar echter niets van waar.

"Mijn mening daarover? Als er dingen geschreven worden in de media, dan kan het twee dingen zijn. Of het is waar of het is lariekoek", zegt de verdediger tegen NOS. "Wij weten met z'n allen wat wij weten, en wat er in de media staat daar letten wij totaal niet op."

"Wij hebben het daar ook helemaal niet over gehad, het is voor ons helemaal niet belangrijk", voegt de jongeling daar aan toe. "Wij focussen ons op de komende wedstrijden."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 18:17:00 +0200
'Manchester City-duo op de tribune voor Ajacied; megabod in de maak' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165340/manchester-city-duo-op-de-tribune-voor-ajacied-megabod-in-de-maak https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165340/manchester-city-duo-op-de-tribune-voor-ajacied-megabod-in-de-maak Ajax kon donderdagavond in de eigen Johan Cruijff Arena rekenen op hoog bezoek uit Engeland. Het competitieduel tegen VVV-Venlo werd bijgewoond door de technisch directeur van Manchester City Txiki Bergiristain en zijn assistent Gary Worthington.

Reden voor het bezoek was de interesse uit Manchester voor Ajax-talent Matthijs de Ligt, zo meldt The Guardian.  Het duo Bergiristain en Worthington wou de gewilde verdediger met eigen ogen in actie willen zien. De Ligt maakte tegen VVV-Venlo de gehele negentig minuten vol.

Volgens The Guardian is de interesse van Manchester City voor de Ligt telkens serieuzer aan het worden. De Engelse grootmacht zou bereid zijn zestig miljoen neer te tellen voor de tiener om daarmee de concurrentie te slim af te zijn. 

 

 

 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 17:36:00 +0200
Aparte situatie omtrent Ziyech: ''De supporters die hem uitfloten werden meteen door de rest gecorrigeerd'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165339/aparte-situatie-omtrent-ziyech-de-supporters-die-hem-uitfloten-werden-meteen-door-de-rest-gecorrigeerd https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165339/aparte-situatie-omtrent-ziyech-de-supporters-die-hem-uitfloten-werden-meteen-door-de-rest-gecorrigeerd Ajax wist zich dinsdagavond in het gewonnen uitduel met VVV-Veno prima te herstellen van de pijnlijke nederlaag tegen PSV afgelopen weekend. VI-journalist Freek Jansen zag twee spelers uitblinken in het competitieduel.

"Hakim Ziyech en David Neres waren de hoogtepunten van de avond", vertelt Jansen tegenover Voetbal International. "Zoals vaker had Ajax het weer lastig in de eerste helft. Na rust speelde Ajax een prima wedstrijd. Maar er heerste een hele rare sfeer in het stadion. Toen de 0-1 viel had je het gevoel dat, als VVV deze stand kon behouden tot aan de rust, dat er een hele rare avond kon ontstaan."

Het verliep echter anders. "Dit gebeurde niet, Ajax liep er voor rust nog over heen. Vervolgens deed VVV ook niet zo veel meer. Uiteindelijk was het een soevereine overwinning van Ajax. De situatie omtrent Ziyech was erg apart, er waren echt maar een paar supporters die hem uitfloten, en die werden ook meteen door de rest gecorrigeerd."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 17:23:00 +0200
De Jong blikt terug op Ajax-periode: ''Je kon daar gewoon mee wegkomen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165323/de-jong-blikt-terug-op-ajax-periode-je-kon-daar-gewoon-mee-wegkomen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165323/de-jong-blikt-terug-op-ajax-periode-je-kon-daar-gewoon-mee-wegkomen Nigel de Jong, die op het moment voor het Duitse FSV Mainz uitkomt, kan terugkijken op een glansrijke carrière. De 33-jarige middenvelder speelde voor onder andere Manchester City en AC Milan. Het begon voor De Jong echter allemaal in de jeugd van Ajax. 

"We voelden wel dat we een stapje verder waren dan de rest", vertelt De Jong over John Heitinga, Wesley Sneijder en hemzelf. "Voor mij ging het vooral om de mentaliteit en het doorzettingsvermogen. De wil om te slagen was bij ons drie zo groot. Wij moesten daar in die Arena belanden. Het stadion dat we elke dag vanaf de Toekomst zagen liggen."

"Iedere training gingen we voluit en we lieten niets aan het toeval over", vervolgt De Jong op de clubsite van Ajax. De 81-voudig international stond met veel plezier op het trainingsveld. "We waren ook de clowns van de groep, het was nog niet de tijd van de social media, dus je kon er nog mee wegkomen. We hebben veel dingen uitgehaald, maar dat ga ik allemaal niet opnoemen, want daar krijg ik misschien nog de rekening van gepresenteerd, haha! Wanneer we op het veld stonden was het weer serieus, en alles met 100%."

Toen De Jong voor de hoofdmacht van Ajax uitkwam, was Heini Otto de trainer in Amsterdam. "Een heel serieuze man, maar een echte Amsterdammer, hij hield ons bij elkaar", beschrijft De Jong zijn toenmalige coach. "Heini kon heel goed aanvoelen wat bepaalde jongens nodig hadden. Hij kon goed inschatten of iemand niet lekker in zijn vel zat en even een extra arm om zijn schouder nodig had. Een man met humor, een soort vaderfiguur."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 16:15:00 +0200
''Ongelooflijk jammer, Hakim is een buitengewoon talent en een prima mens'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165306/ongelooflijk-jammer-hakim-is-een-buitengewoon-talent-en-een-prima-mens https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165306/ongelooflijk-jammer-hakim-is-een-buitengewoon-talent-en-een-prima-mens Riemer van der Velde werkte in het verleden bij SC Heerenveen samen met Hakim Ziyech en de oud-voorzitter vindt het jammer dat de aanvallende middenvelder onder een vergrootglas ligt bij Ajax. De creatieve linkspoot werd zondag zelfs belaagd door een 'supporter'.  

"Ik vind het ongelooflijk jammer dat er zó over Hakim werd gesproken en hij werd uitgefloten”, vertelt Van der Velde in gesprek met de Telegraaf. "Hakim is een buitengewoon talent en een prima mens. Hakim maakt soms een ongeïnteresseerde indruk. Maar dat is uiterlijke schijn, want ik weet dat hij als geen ander met voetbal bezig is, altijd. En hij kijkt misschien niet zo vrolijk", beseft hij.

"Dat betekent niet dat hij onvriendelijk is. Integendeel", benadrukt Van der Velde. "In de elftallen, waarin hij in de jeugd speelde, in het tweede en het eerste van SC Heerenveen vind je niemand die hem een vervelende kerel vindt. Dat weet ik zeker. En over zijn geweldige kwaliteiten hoeven we niet te discussiëren. Er is geen voetballer in Nederland die zó veel goede ballen geeft", constateert hij.

"Per wedstrijd zijn er vijf tot tien passes waar de klasse vanaf straalt", vervolgt Van der Velde. "En dat is een verademing, want ik word gek van al die neutrale balletjes breed in Nederland. Dan lees ik dat een verdediger 75 van de 80 risicoloze ballen goed heeft gegeven. Gefeliciteerd. Dat zou zelfs een 77-jarige oud-horeca-leverancier uit Langweer kunnen. Maar Hakim is écht goed", besluit hij enthousiast. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 15:53:00 +0200
Topper voor Ajax Vrouwen: ''Dat geeft aan wat voor wedstrijden het zijn'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/165276/topper-voor-ajax-vrouwen-dat-geeft-aan-wat-voor-wedstrijden-het-zijn https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/165276/topper-voor-ajax-vrouwen-dat-geeft-aan-wat-voor-wedstrijden-het-zijn Vanavond staat er een heel belangrijk duel in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen op het programma. In Amsterdam treft neemt nummer twee Ajax Vrouwen het op tegen koploper FC Twente. Het gat tussen beide ploegen is slechts één punt.

"Het zijn mooie wedstrijden, dus je leeft er altijd met gezonde spanning naartoe", zegt Ajax-trainer Benno Nihom tegenover Ajax TV. "Maar we schieten niet in de stress, want het is gewoon een van de wedstrijden. We moeten nog twee keer tegen elkaar en het verschil is één punt. Het kan echt nog alle kanten op. Maar het zijn wel de wedstrijden waar het omgaat en je moet laten zien dat je beter bent."

Misschien is Nihom ook wel tevreden met een punt tegen FC Twente. "We gaan altijd voor de winst en als je wint, zet je een hele goede stap. Maar je moet ook realistisch zijn en als het gelijk wordt, heb je het nog steeds in eigen hand. Omdat je nog een keer tegen elkaar moet", aldus de oefenmeester, die weet dat de verschillen tussen beide ploegen klein zijn.

"Enorm klein", geeft Nihom. "Sterker nog: de laatste acht keer is het zes keer 1-1 geworden. Dat geeft ook aan wat voor wedstrijden het zijn. De laatste twee keer zijn wij op voorsprong gekomen en maakten zij in de eindfase gelijk. Dat geeft vertrouwen, maar aan de andere kant weet je dat het vaak gelijk wordt en het niveau is niet zo groot. Deze wedstrijden worden op details beslist."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 15:17:00 +0200
Ajax bevestigt: Veltman mist voorbereiding op nieuwe seizoen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165293/ajax-bevestigt-veltman-mist-voorbereiding-op-nieuwe-seizoen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165293/ajax-bevestigt-veltman-mist-voorbereiding-op-nieuwe-seizoen Joel Veltman heeft een ernstige knieblessure opgelopen, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. De aanvoerder van de club uit Amsterdam mist daardoor in ieder geval de resterende wedstrijden én de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Ajax komt volgende week met een nieuwe update. "Komende week wordt een vervolg aan het onderzoek gegeven om de aard en de omvang van de blessure te kunnen vaststellen", legt men uit. "Vandaag werd al wel duidelijk dat het ernstig knieletsel betreft en dat Veltman voor langere tijd uitgeschakeld is." 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 14:42:45 +0200
KNVB-voorzitter distantieert zich van wangedrag Ajax-supporters https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165220/knvb-voorzitter-distantieert-zich-van-wangedrag-ajax-supporters https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165220/knvb-voorzitter-distantieert-zich-van-wangedrag-ajax-supporters Michael van Praag heeft via Twitter zijn ongenoegen geuit over de supporters van Ajax die donderdagavond Hakim Ziyech uitfloten tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

De KNVB-voorzitter reageerde op een tweet van zijn neef Chiel van Praag: "Ik ook." Hij sloot zich daarmee aan op de woorden van zijn neef Chiel van Praag. "Als echte supporter van Ajax bied ik mijn oprechte excuses aan Hakim Ziyech aan", schreef Chiel.

"Distantieer mij van het wangedrag van zichzelf supporters noemende bezoekers van de ArenA vanavond (VVV thuis, 4-1 zege, red)", vervolgt hij. "Gelukkig waren er ook een aantal die datzelfde doen. Geniet altijd van je manier van voetballen."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 14:15:00 +0200
Nieuwe aanwinst Bandé sluit volgende week al aan bij Ajax https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165271/nieuwe-aanwinst-bande-sluit-volgende-week-al-aan-bij-ajax https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165271/nieuwe-aanwinst-bande-sluit-volgende-week-al-aan-bij-ajax Hassane Bandé meldt zich na het weekend al in Amsterdam. De negentienjarige aanvaller traint maandagmiddag mee bij Ajax, dat meldt het Nieuwsblad.

Bandé zal maandag zijn eerste groepstraining bij Ajax afwerken. De aanvaller uit Burkina Faso werd in december al vastgelegd door Ajax, maar maakte het seizoen af bij KV Mechelen. Mechelen is nu al uitgespeeld, waardoor Bandé naar Amsterdam kan verkassen.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 13:27:00 +0200
''Daarmee steunde het grootste gedeelte van het publiek Ziyech en Ajax'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165223/daarmee-steunde-het-grootste-gedeelte-van-het-publiek-ziyech-en-ajax https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165223/daarmee-steunde-het-grootste-gedeelte-van-het-publiek-ziyech-en-ajax Hakim Ziyech werd donderdagavond uitgefloten door een deel van de Ajax-aanhang. De rest van het publiek reageerde snel met een massaal applaus voor de spelmaker.

"Uiteindelijk is het goed dat het overstemd werd", zegt trainer Erik ten Hag tegen FOX Sports. "Het is reuzeknap wat Hakim deed: dat hij onverstoorbaar is, dat hij een goede prestatie op de mat legt en dat hij een geweldige goal maakt. Maar buiten dat had hij ook weer een aantal andere hoogstandjes. Daarvoor kom je denk ik als liefhebber naar het stadion."

Ten Hag is blij dat de Ajax-supporters reageerde op het gefluit van de andere fans. "Het gejuich en het geklap overstemde duidelijk het gefluit. Daarmee steunde het grootste gedeelte van het publiek Hakim Ziyech en daarmee ook Ajax", aldus Ten Hag.

De oefenmeester zag wel dat Ajax in de beginfase moeite had tegen VVV. "Natuurlijk heeft dat met vertrouwen te maken. Zondag had toch een impact op zo'n jonge ploeg, door het verlies en wat daarna gebeurde. We zijn met goede bedoelingen aan de wedstrijd begonnen, maar dan mis je de strafschop en dat doet toch ook wat. Ik moet de weerbaarheid prijzen, we hebben het goed opgepakt."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 12:42:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: Ajax wint met ruime cijfers van VVV-Venlo https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165174/video-samenvatting-ajax-wint-met-ruime-cijfers-van-vvv-venlo https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165174/video-samenvatting-ajax-wint-met-ruime-cijfers-van-vvv-venlo Ajax heeft na de zeperd in Eindhoven vanavond VVV-Venlo ruim aan de kant gezet. In de Arena werd het 4-1. David Neres was erg belangrijk met twee doelpunten en een assist.

Al vroeg in de wedstrijd had Ajax een buitenkansje om op 1-0 te komen. Schöne mocht na 8 minuten aanleggen vanaf 11 meter, maar de doelman van VVV hield de bal uit zijn doel. Kansen bleven daarna komen voor Ajax, maar doelpunten vielen niet. Na een dik halfuur kreeg Veltman een flinke tik en moest het veld verlaten, Kristensen was zijn vervanger. Een paar minuten voor rust kwam VVV er eens door en dat resulteerde gelijk in een doelpunt. Kluivert verdedigde niet goed uit en Seuntjes kon hard uithalen en scoren. Gelukkig reageerde Ajax snel. Neres was op slag van rust 2 maal trefzeker en boog hoogstpersoonlijk de achterstand om. 

In de tweede helft voerde Ajax het tempo op en had VVV niet veel meer in te brengen. Huntelaar en Wöber waren dichtbij, maar hun inzetten gingen naast en op de lat. Kort voor het uur werd het alsnog 3-1. Huntelaar was van dichtbij trefzeker. Een kwartier voor tijd bepaalde Ziyech de stand op 4-1 met een afstandsschot. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 12:00:00 +0200
Overmars: ''Er is echt wel kwaliteit en er staat enorm veel kapitaal op het veld'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/165225/overmars-er-is-echt-wel-kwaliteit-en-er-staat-enorm-veel-kapitaal-op-het-veld https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/165225/overmars-er-is-echt-wel-kwaliteit-en-er-staat-enorm-veel-kapitaal-op-het-veld Marc Overmars is er dit seizoen niet in geslaagd om een kampioensselectie samen te stellen bij Ajax. Velen zeggen dat Ajax de beste selectie van Nederland heeft, maar het was dit seizoen niet voldoende. En dus kijkt de directeur spelersbeleid in de spiegel.

"Natuurlijk kijk ik naar mezelf en een honderd procent score lukt niemand: er zit wel eens een missertje tussen", zegt Overmars tegenover FOX Sports. "Maar als je kijkt naar de kwaliteit in het elftal, die is echt wel aanwezig. Het is er alleen niet uitgekomen."

Overmars krijgt vaak het verwijt dat het kapitaal bij Ajax op de bank staat. "Maar er staat enorm veel kapitaal op het veld", reageert Overmars, die vindt dat ook de jeugd de kans moet krijgen. "Maar dat kan je ook punten kosten. Daar moet je altijd kritisch naar kijken. Misschien moeten we meer ervaring in huis halen, al zegt dat ook niet alles."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 11:37:00 +0200
''Ajax speelde om ons geen kampioen te laten worden, dat is een verschil'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165216/ajax-speelde-om-ons-geen-kampioen-te-laten-worden-dat-is-een-verschil https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165216/ajax-speelde-om-ons-geen-kampioen-te-laten-worden-dat-is-een-verschil Ajax kan sinds afgelopen weekend de titel in de Eredivisie vergeten. Door de 3-0 nederlaag bij PSV werden de Eindhovenaren landskampioen.

PSV-trainer Phillip Cocu zag een duidelijk verschil in mindset, waardoor hij al snel rustig op de bank kon gaan zitten. "Vooraf zei ik tegen de groep: 'Wí­j kunnen kampioen worden. Daar spelen wij voor. Wí­j gaan vandaag het veld op om iets positiefs te bereiken.' Ajax speelde om ons geen kampioen te laten worden", aldus Cocu in het Algemeen Dagblad.

"Zij gingen het veld op om het voor hen negatieve scenario te vermijden", vervolgt de oefenmeester. "Dat is nogal een verschil in je hoofd, in het mentale. Als je zag hoe wij begonnen: met zoveel power, zoveel energie. Dan weet je op de bank: dit gaat niet meer fout."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 10:50:00 +0200
De Boer spreekt 'lompe' Seuntjens toe: ''Ja oké, maar het was niet bewust'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165194/de-boer-spreekt-lompe-seuntjens-toe-ja-oke-maar-het-was-niet-bewust https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165194/de-boer-spreekt-lompe-seuntjens-toe-ja-oke-maar-het-was-niet-bewust Ajax lijkt voorlopig niet meer te kunnen beschikken over Joël Veltman. De verdediger van de Amsterdammers moest met een brancard van het veld na een botsing met VVV-spits Ralf Seuntjens.

Seuntjens ging hard door op Veltman, die een op het oog zware knieblessure opliep. De spits van VVV-Venlo wilde Veltman niet blesseren. "Ik wil die bal blokken en dan duw je een beetje door", reageerde hij na afloop bij FOX Sports. "Ik raak wel zijn schouder, maar ik ga voorbij aan zijn knie."

Ronald de Boer, die als analist aanwezig was in de Amsterdam ArenA, vond het duel van Seuntjens onnodig. "Ik snap dat je hem niet wilde blesseren, maar het was wel een beetje lomp. Ik denk dat zijn kruisband of zijn binnenband weg is. In zo'n duel is hij zijn balans volledig kwijt en staat alle druk op zijn knie", aldus De Boer. "Ja oké, maar het was niet bewust", besluit Seuntjens.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 09:59:00 +0200
Vertrek Ziyech nog geen uitgemaakte zaak: ''Laten we het op fifty-fifty houden'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165171/vertrek-ziyech-nog-geen-uitgemaakte-zaak-laten-we-het-op-fifty-fifty-houden https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165171/vertrek-ziyech-nog-geen-uitgemaakte-zaak-laten-we-het-op-fifty-fifty-houden Marc Overmars gaat ervan uit dat middenvelder Hakim Ziyech na dit seizoen vertrekt bij Ajax, maar volgens de directeur spelersbeleid bestaat er nog een kans dat Ziyech blijft. Verder hoopt Overmars dat hij Matthijs de Ligt, André Onana en Donny van de Beek kan behouden voor Ajax.

"Je moet reëel zijn dat Ziyech een van de kanshebbers is die een keer een stap wil maken. Hij heeft zes jaar in Nederland gespeeld. Dan snap ik zijn gedachten", vertelde Overmars tegen FOX Sports. "We moeten het gaan zien. De juiste club moet komen en het bedrag moet goed zijn. Maar hij is 25, dat is tegenwoordig al oud. Laten we het op fifty-fifty houden. Ik kan het wel heel goed begrijpen."

Overmars hoopt echter vooral dat Onana, De Ligt en Van de Beek niet vertrekken. "Er zitten een paar heel grote clubs achter een aantal spelers aan. Maar wij hebben ook tegen hen gezegd: eerst even de titel binnen halen gezamenlijk. Dat is onze doelstelling. Dus mijn antwoord is duidelijk: wij willen die jongens niet zien vertrekken."

]]>
Fri, 20 Apr 2018 09:05:00 +0200
'PSV en Viergever hebben mondeling akkoord; Ajacied vertrekt naar Eindhoven' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/165181/psv-en-viergever-hebben-mondeling-akkoord-ajacied-vertrekt-naar-eindhoven https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/165181/psv-en-viergever-hebben-mondeling-akkoord-ajacied-vertrekt-naar-eindhoven Nick Viergever speelt na de zomer bij PSV. Dat stelt het Eindhovens Dagblad. De Ajacied heeft een contract tot komende zomer en is daarna transfervrij. 

Al maanden zingt de naam van de Ajacied rond in Eindhoven en omstreken. Ook in het kamp van de speler wil niemand iets bevestigen, maar volgens het ED is er al sprake van een mondeling akkoord. 

Viergever heeft een aflopend contract bij Ajax en mag dus sinds januari met nieuwe clubs onderhandelen. PSV ontkent niet dat er contact is. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 08:10:53 +0200
Ziyech over steun van supporters na incident: ''Ik praat niet over randzaken'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165178/ziyech-over-steun-van-supporters-na-incident-ik-praat-niet-over-randzaken https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/165178/ziyech-over-steun-van-supporters-na-incident-ik-praat-niet-over-randzaken Hakim Ziyech heeft er geen moment aan gedacht om niet met Ajax in actie te komen tegen VVV-Venlo. De middenvelder kreeg afgelopen zondag na afloop van PSV - Ajax (3-0) een duw van een supporter, terwijl de spelersbus bij de ArenA werd opgewacht. 

"Zo zit ik niet in elkaar. Dan ken je me niet", aldus Ziyech, geciteerd door het ANP. "Ik heb me gewoon omringd met vrienden en familie de afgelopen dagen. Zoals ik dat altijd doe." Ziyech kreeg tijdens de wedstrijd tegen de Limburgers veel steunbetuigingen. Maar: "Ik praat niet over randzaken."

Tegen VVV-Venlo werd het 4-1 en het goede gevoel is weer een beetje terug. "Het enige wat we moesten doen was winnen en dat hebben we gedaan. Voor de rest valt er weinig goed te maken want we hebben geen prijs dit seizoen. Dit zijn geen fijne wedstrijden om te spelen", aldus Ziyech. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 07:17:00 +0200
''Erik gaat hartstikke goed, daar blijven we achter staan'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165168/erik-gaat-hartstikke-goed-daar-blijven-we-achter-staan https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165168/erik-gaat-hartstikke-goed-daar-blijven-we-achter-staan Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax, staat achter trainer Erik ten Hag. De coach werd mede op voorspraak van Overmars in de winterstop weggekocht bij FC Utrecht, maar er is veel kritiek op het functioneren van Ten Hag. Overmars twijfelt echter niet aan Ten Hag.

"Een trainer is altijd een eerste aanspreekpunt die de supporters aanspreken. Daarna komen ze misschien bij mij. Erik gaat hartstikke goed. Je moet hem de tijd geven om hem zijn eigen elftal te laten bouwen. Dat heeft hij hiervoor (bij FC Utrecht, red.) ook goed gedaan en het gaat hem ook lukken met onze steun.

Overmars ging verder in op wat algemeen directeur Edwin van der Sar eerder zei. Van der Sar zei toen dat hij zijn eigen toekomst zou laten afhangen van het functioneren van Ten Hag. "Ik weet niet precies hoe die uitspraak precies gedaan is. Je zegt dan zoiets op een trainingskamp, en dan staat het op alle sites. De vraag is altijd hoe je zoiets dergelijks zegt, in wat voor een setting. Misschien was het wel een grappig iets. We hebben iets gedaan voor de lange termijn met Erik, en daar blijven we achter staan", aldus Overmars.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 22:15:00 +0200
Overmars: ''Je moet wel eerlijk zijn, dus een mislukt seizoen'' https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165165/overmars-je-moet-wel-eerlijk-zijn-dus-een-mislukt-seizoen https://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/165165/overmars-je-moet-wel-eerlijk-zijn-dus-een-mislukt-seizoen Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft donderdag tekst en uitleg gegeven over de huidige onrust bij Ajax. De ploeg verspeelde afgelopen zondag definitief de landstitel nadat PSV met 3-0 won. Voor die wedstrijd was het echter ook al onrustig in Amsterdam.

"Roerige dagen? Je mag best zeggen roerige weken of maanden. Natuurlijk, de spanning zat in het einde. We hoopten nog dichterbij te komen, maar dan verlies je kansloos bij PSV. Dat is natuurlijk pijnlijk. Je mag eigenlijk niet verliezen bij PSV omdat het de laatste kans is om iets te bereiken", vertelde Overmars bij FOX Sports.

"Het was een collectieve offday. Dan is het voor jezelf ook een dramatische gevoel. Je moet wel eerlijk zijn dat het zeker geen geslaagd seizoen is, dus een mislukt seizoen. We zijn echt niet te beroerd om in de spiegel te kijken van hé: wat is er fout gegaan, wat hebben wij fout gedaan en wat moet beter?", vervolgde Overmars.

Ajax is nu al vier seizoenen geen landskampioen geworden, maar Overmars wilde wel een nuance benoemen. "Men vergeet misschien dat we vorig jaar een Europa League-finale hebben gespeeld. Ik denk dat wij heel veel goodwill in Europa gekweekt hebben. Na Europese wedstrijden hebben we veertien punten verloren. Het is geen excuus, maar misschien hadden we anders wel de titel binnen gehaald."

]]>
Thu, 19 Apr 2018 21:32:00 +0200