Rulli eerlijk: "Dit was mijn slechtste ervaring als voetballer"

Geronimo Rulli
Geronimo Rulli Foto: © BSR Agency

Wat een heuglijk moment moest worden na een pikzwart jaar, werd juist het grootste dieptepunt uit de loopbaan van Geronimo Rulli. Ajax werd in De Kuip met 6-0 vernederd door Feyenoord. Na het uitvallen van Ramaj mocht Rulli eindelijk weer eens keeper, maar toen ging het dus mis in Rotterdam.

"Dit was mijn slechtste ervaring als voetballer, absoluut", zegt Rulli tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb ook nog nooit in mijn leven zes goals tegen gehad. Het was wij alleen tegen 40.000 mensen. Ik zag verloren, schamende teamgenoten. Ik probeerde ze nog wat kracht te geven, want we moesten nog even." Rulli zou na de wedstrijd ontzettend kwaad zijn geworden in de kleedkamer. "Nee, ik was eerder verdrietig." 

De keeper vervolgt: "Ik zei: ‘dit is onacceptabel jongens. Besef heel goed welke club, kleuren en logo je vertegenwoordigt. En van hoeveel mensen je het humeur bepaalt. Hun leven is Ajax. Wat wij laten zien, heeft niets met het dna van Ajax te maken. Dat moet het meest pijn doen. Niet eens die 6-0. Maar dat je het momenteel niet waard bent dit shirt te dragen."

De shock kwam later, toen hij de afstraffing uit moest leggen aan zijn Argentijnse vrienden. "Zo een derby verliezen is onmogelijk in Argentinië. Dat noemen ze grinta. Voor ons is het niet alleen een potje voetbal. Wij geven ons leven als we het veld op gaan. In de kleedkamer heb ik vaak gezegd dat ik bij geen andere club met zulke goede spelers heb gespeeld." 

"Maar als team presteren we niet. Je moet wel vol op elkaar kunnen vertrouwen, alles tegen elkaar kunnen zeggen en vol voor elkaar door het vuur gaan om grote dingen te bereiken. Daar mist Ajax ook ervaring voor", aldus Rulli. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand