"Rulli heeft elke bal naar de tegenstander of over de lijn geschoten"

Manfred Ugalde scoort de 1-1, Geronimo Rulli kijkt toe
Manfred Ugalde scoort de 1-1, Geronimo Rulli kijkt toe Foto: © Pro Shots

Ajax verloor afgelopen zondag vrij kansloos van FC Twente. In Enschede werd het matige seizoen afgesloten met een pijnlijke nederlaag waarin Ajax niet tot het spel kwam dat het voor ogen heeft. Journalist van de TC Tubantia snapt niet dat Ajax het strijdplan na een kwartier niet omgooide en is ook van mening dat Ajax het niet mocht geven op het 'slechte veld', hetgeen Klaassen na afloop deed.

In de podcast De Ballen Verstand gaat Ten Voorde in op de grasmat in Enschede. "Er glijden best veel spelers uit. Ik heb het er nog met de grasmeester over gehad, maar spelers vinden het een prima veld. Alleen het heeft dan met de aanhechting te maken en ook met graszoden. Dan gaan we heel erg in de details. Maarja, ze zijn niet ontevreden over het veld. Als je als speler van Ajax gaat klagen dat het aan het veld lag... De opbouw van Ajax had niks met het veld te maken hoor."

Vooral over de opbouw had Ten Voorde forse kritiek: "Rulli die elke bal naar de tegenstander heeft geschoten en over de lijn schoot... Hato was ook heel onzeker, Alvarez was nog met zijn gedachten dat Dortmund geen kampioen was geworden. Waarom grijpen ze bij Ajax niet in na een kwartier? Er moet een moment komen dat je na een kwartier ziet dat die opbouw gaat hem vandaag niet meer worden. Twente zet goed druk, wij zijn onzeker. Het piept en kraakt bij ons. De keeper heeft zijn doos vandaag om de schoenen zitten, wij gaan voor de lange bal op Brobbey, want die zat goed in de wedstrijd. Daar had Twente het lastig mee. Zoek dan iets anders en blijf niet opbouwen, de hele ploeg blijft er onzeker door en Twente kan profiteren", aldus Ten Voorde.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand