RvC beschikt al over Mislintat-rapport: "Ajax wilde het klein houden"

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

De Raad van Commissarissen van Ajax zou volgens Het Parool al beschikken over het rapport over eventueel geknoei van Sven Mislintat bij de afgelopen Ajax-transfers. De RvC zou in de laatste fase zitten van het 'trekken van conclusies', zo wordt er geschreven.

De vragen 'werd met opzet te veel betaald voor nieuwe spelers? En zo ja, wie profiteerde daarvan?' staan centraal in het onderzoek. Het rapport is echter nog steeds niet klaar en dat zorgt voor onrust bij supportersverenigingen en leden van de Vereniging Ajax. "Hoe langer de bekendmaking van de conclusies op zich laat wachten, hoe meer het gaat zoemen over wie daar belang bij heeft", zegt een ingewijde.

De directeur van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB), Gerben Everts, herkent de onvrede bij de aandeelhouders: "Ik hoop dat het zo lang duurt vanwege de vragen die wij en anderen hebben gesteld over de diepgang van het rapport. Mijn indruk is dat Ajax het onderzoek aanvankelijk klein wilde houden, waarbij het niet over alle elf transfers van Mislintat ging en ook de rol van andere bestuurders en toezichthouders niet ter sprake zou komen. Maar ik denk dat verbreding van het onderzoek de reden is voor de vertraging, en dat is goed te billijken. Al wordt het nu weleens tijd."

Mocht Mislintat daadwerkelijk geld hebben verdiend aan transfers, kan dat tot juridische stappen van Ajax leiden. De conclusie kan dan ook zijn dat de aandacht volledig gericht moet zijn op de wederopbouw van Ajax. "Nu in Mislintats kielzog coach Maurice Steijn, directeur Maurits Hendriks en de commissarissen Jan van Halst en Pier Eringa zijn vertrokken, heeft zich met de komst van onder anderen Kroes, rvc-lid Danny Blind en directeur voetbal Marijn Beuker al een grondige vernieuwing in de top van de club voltrokken."

Lees meer:
0 reacties