Ryan Gravenberch: "Ik heb loopoefeningen gedaan, niet normaal…"

Ryan Gravenberch
Ryan Gravenberch Foto: © Pro Shots

Ryan Gravenberch is blij dat hij Gery Vink heeft gehad als trainer in de jeugdopleiding van Ajax. Hij heeft ervoor gezorgd dat de middenvelder inmiddels keihard werkt.

"Ik had een nonchalante houding. Ik ging wel aanvallen, maar niet verdedigen. Toen ik bij Vink kwam, heeft hij mij op mijn kop gegeven en zei dat ik moest werken", vertelt Gravenberch, die in de Onder-17 met de trainer te maken kreeg. "Daarna is het wel goed gegaan en ben ik hard gaan werken. Ik heb loopoefeningen gedaan, niet normaal…"

Het was een belangrijke stap in zijn carrière. De middenvelder haalde uiteindelijk het eerste elftal van Ajax en maakt na meer dan honderd wedstrijden de overstap naar Bayern München. "Ten Hag zei: 'Daar ga je werken. Je gaat rennen, jongen.' Dat was wel mooi", vertelt Gravenberch voor de camera van ESPN. Hij bouwde een goede band op met hem.

"Ik ben blij dat ik hem als trainer heb gehad. Hij heeft me vooral geleerd rustig te blijven. Toen ik net bij het eerste kwam, wilde ik echt graag minuten maken, maar hij zei: 'Dat komt wel. Eerst betrouwbaar worden in Jong. Daarna ga je minuten maken'. Uiteindelijk is het zo gegaan."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand