Salah-Eddine: "Voelde dat ik me bij Ajax meer kon ontwikkelen"

Anass Salah-Eddine speelt dit seizoen op huurbasis bij FC Twente, maar is eigendom van Ajax. De twintigjarige linksback speelde in het verleden echter in de jeugdopleiding van AZ, maar besloot daar na drie jaar te vertrekken.

"Ik voelde dat ik me bij Ajax toch meer kon ontwikkelen dan bij AZ", vertelt Salah-Eddine tegenover FC Twente TV. "Achteraf is gebleken dat die stap ook goed is. Als je bij Ajax speelt, sta je toch hoger in de picture. Ik heb in het Nederlands elftal tot onder 17 gespeeld. Toen kwam corona en ben ik niet meer opgeroepen. Voor je land uitkomen is het mooiste wat er is. Dat zijn toch internationale topwedstrijden. Ik heb zelf een EK onder 17 gespeeld, die hebben we ook gewonnen. En een WK in Brazilië, daar zijn we vierde geworden."

Salah-Eddine speelde vorig seizoen 21 wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. "Daar heb ik veel geleerd. Het is heel anders voetballen, veel fysieker. In de jeugd was je toch altijd de beste, omdat je tegen leeftijdsgenoten speelde. Als je dan tegen mannen van dertig gaat spelen, die gewoon voor hun brood voetballen, is dat in het begin wel wennen. Maar ik pas me wel snel aan. Na een paar wedstrijden wist ik al wat er van me werd verwacht", aldus de linksback.

Later mocht hij ook aansluiten bij het eerste elftal van Ajax. "Dat was toch spannend. Het zijn toch grote jongens, waar je altijd op tv naar keek en langs zag lopen op de gang. Maar dan sta je samen met hen op het veld. Dat was een mooi moment, ik was ook nog jong", beseft Salah-Eddine, die vorig seizoen in de laatste wedstrijd zijn debuut mocht maken in het eerste. "Dat was echt wel mijn jongensdroom. Ik heb altijd gedroomd om in Ajax 1 te spelen. Dat het vorig seizoen in de laatste wedstrijd toch mocht gebeuren, was echt heel mooi voor mij en mijn omgeving. Een hele mooie beloning."

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand