Sam Hendriks blikt terug: "Supergrote selectie, balans klopte niet"

Sam Hendriks
Sam Hendriks Foto: © Pro Shots

Sam Hendriks speelde tussen 2013 en 2016 voor Ajax. Via Go Ahead Eagles kwam hij in 2018 bij het Belgische OH Leuven terecht.

De Belgische competitie was volgens hem fysiek. "Voor een spits een enorme uitdaging. We begonnen heel slecht aan het jaar", blikt Hendriks terug in gesprek met ELF Voetbal. "We hadden een supergrote selectie. 33 jongens, als ik me niet vergis. De balans klopte niet."

In de winterstop werd Hendriks verhuurd aan SC Cambuur, maar na drie maanden ging het compleet mis. In de wedstrijd tegen FC Den Bosch scheurde hij zijn kruisband. "Tien maanden stond ik aan de kant. Een hamstring is ingebracht als nieuwe kruisband."

In de tweede helft van het seizoen 2019/20 werd de aanvaller wederom verhuurd aan SC Cambuur, om daar het laatste deel van zijn revalidatie af te werken. "Begin maart had ik net mijn rentree gemaakt bij Jong Cambuur en zou ik de vrijdag daarna voor het eerst weer bij de selectie van het eerste elftal zitten. Ik zou op de bank beginnen."

Dat feest ging echter niet door: "Een dag eerder maakte minister-president Mark Rutte tijdens een persconferentie bekend dat vanwege de Covid 19-situatie alle sportwedstrijden werden verboden. De competitie werd stilgelegd", baalt Hendriks. "Gelukkig bleef ik het vertrouwen houden van Henk de Jong. Een geweldige man. Een knuffelopa. Iemand die met zijn houding en mentaliteit precies bij me past."

Lees meer:
0 reacties