Sam Hendriks: "Ik ben achteraf gezien niet geslaagd bij Ajax"

Sam Hendriks krijg aanwijzingen van Frank de Boer vlak voor zijn debuut
Sam Hendriks krijg aanwijzingen van Frank de Boer vlak voor zijn debuut Foto: © Pro Shots

Sam Hendriks heeft in gesprek met ELF Magazine teruggeblikt op zijn tijd bij Ajax. Ook gaat hij in op de stappen die hij daarna heeft gezet.

Hendriks geeft aan dat hij vroeger niet echt fan was van een club. “Als kind was ik nooit specifiek voor een club, maar Ajax heeft natuurlijk een groot aanzien, nationaal en internationaal. Ik ben dankbaar voor die kans, maar slagen is niet voor elke speler weggelegd. Daarvoor moet je exceptionele kwaliteiten hebben. Ajax had in die tijd gigantisch goede spelers. Niet voor niets werd de club vier jaar op rij kampioen. Achteraf moet ik eerlijk zeggen dat ik niet ben geslaagd. Ik mocht gelukkig wel mijn debuut maken.

In een wedstrijd bij Vitesse in het seizoen 2015/16 mocht Hendriks zijn debuut maken. Hij viel tien minuten voor tijd in voor Viktor Fischer. Ook deed hij het voorbereidende werk bij de 1-3 van Lasse Schöne. “Mijn debuutshirt tegen Vitesse met rugnummer 29 heb ik ingelijst. Aan het einde van het seizoen heb ik mijn contract laten ontbinden.

Daarna deed de aanvaller een stapje terug en dat pakte goed voor hem uit. “Bij Go Ahead Eagles, dat net naar de Eredivisie was gepromoveerd, kon ik mijn carrière een nieuw leven inblazen. Ik maakte in mijn eerste jaar acht doelpunten en in mijn tweede jaar zestien.” Dit leverde Hendriks een mooie transfer op.

De aanvaller ging na die twee seizoenen naar België, om precies te zijn naar Oud-Heverlee Leuven. “Een club uit een leuke, mooie stad, een jaar eerder overgenomen door King Power, de Thaise investeringsgroep die ook eigenaar is van Leicester City”, aldus Hendriks.

Lees meer:
0 reacties