Samenvatting: Ajax sluit 2021 met vijfklapper af tegen Fortuna Sittard

Tijdens de laatste wedstrijd van 2021 kwam Fortuna Sittard op bezoek in Amsterdam. Ajax kende niet bijster veel moeite met de Limburgers en sloot 2021 af met een vijfklapper.

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers, maar heel veel problemen kende Ajax niet tegen Fortuna Sittard. Daley Blind opende binnen het kwartier de score, op aangeven van Dusan Tadic. Even leek het erop dat de bal al over de achterlijn was geweest, maar het doelpunt werd toegekend. Antony zorgde in de 22e minuut al voor de 2-0, waarna de wedstrijd al zo goed als gespeeld leek.

Het leek er lange tijd niet naar dat Ajax nog tot vijf goals zou komen, aangezien de 3-0 van Devyne Rensch pas viel in de 82e minuut. Slordig balverlies in het centrum van Fortuna was de aanleiding tot een, terecht, gegeven penalty, na een overtreding op Kenneth Taylor. De penalty werd benut door spits Sébastien Haller. In blessuretijd zorgde diezelfde Haller voor het slotakkoord: 5-0.

Ajax - Fortuna Sittard 5-0 (2-0)