Samenvatting: Ajax-speelsters boeken zege met OranjeLeeuwinnen

De OranjeLeeuwinnen hebben dinsdagavond de interlandperiode afgesloten met een klinkende overwinning op Oostenrijk. Na een eerdere 2-1 nederlaag revancheerde de ploeg van bondscoach Andries Jonker zich: 4-0. Ajax-speelsters Sherida Spitse en Romée Leuchter vielen in.

Ten opzichte van vrijdag voerde Jonker één wijziging door in zijn opstelling: Lineth Beerensteyn begon als spits, Fenna Kalma zat niet bij de wedstrijdselectie. De OranjeLeeuwinnen begonnen sterk en werden al na zes minuten gevaarlijk. De aanval werd echter afgefloten wegens buitenspel. Niet veel later was het alsnog raak. Oranje zette goed druk en via Lieke Martens belandde de bal bij de vrijstaande Beerensteyn, die simpel binnen kon tikken.

Diezelfde Beerensteyn, die zich dinsdag goed liet zien, werd daarna wederom gevaarlijk. De spits lobde de bal ditmaal echter net over het doel. De OranjeLeeuwinnen creëerden daarna nog een aantal mogelijkheden, maar verdubbelde de marge pas vlak voor rust. Martens schoot een vrije trap schitterend binnen en maakte daarmee de mooiste treffer van de avond. De nummer 11 van Oranje zorgde daarmee tevens dat Oranje met een comfortabele voorsprong aan de thee kon.

In de tweede helft leken de Leeuwinnen het wat moeilijker te hebben met Oostenrijk. De ploeg van Jonker had wat minder grip op de Oostenrijkers, maar herstelde zichzelf wel. Beerensteyn en Esmee Brugts, die dinsdag wederom als linksback fungeerde, kregen wat kansen. Zij zorgden uiteindelijk voor de laatste Oranje-goals. Een corner van invalster Sherida Spitse kwam via Stefanie van der Gragt en de paal bij Beerensteyn, die binnen kon werken.

Het slotakkoord kwam op naam van Brugts. Na een goede actie van Beerensteyn belandde de bal bij Brugts, die op de goede plek stond en de 4-0 maakte. Uiteindelijk was het voor Oranje een avond waarin het vrijwel niet in de problemen kwam en ditmaal wel het net wist te vinden.

OranjeLeeuwinnen 4-0 Oostenrijk
13' 1-0
Lineth Beerensteyn
41' 2-0 Lieke Martens
73' 3-0 Lineth Beerensteyn
74' 4-0 Esmee Brugts

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Domselaar, Casparij (79' Wilms), Van der Gragt, Janssen, Brugts (79' Dijkstra), Egurrola (59' Spitse), Groenen, Van de Donk (87' Bayings), Martens (87' Jansen), Beerensteyn (79' Leuchter), Pelova.

Opstelling Oostenrijk: Kresche (46' Pal), Wenger (46' Wenninger), Naschenweng (75' Hanshaw), Puntigam, Schasching, Kolb (46' Höbinger), Kirchberger, Georgieva, Feiersinger (46' Zadrazil), Dunst, Billa (65' Campbell).

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand