Sandler blikt terug: "Dan had je nog Bergwijn, Nouri en Mazraoui"

Philippe Sandler
Philippe Sandler Foto: © BSR Agency

Philippe Sandler speelde in de jeugd van Ajax in een talentvolle lichting, maar wist zelf niet door te breken in Amsterdam. Via PEC Zwolle speelde hij zich in de kijker van Manchester City, maar na een aantal blessures én verhuurperiodes speelt hij nu bij NEC.

"We hadden een leuk team", blikt Sandler in De Telegraaf terug op zijn Ajax-tijd. "Gino Dekker, die was goed, Bergwijn ook. Dan had je nog Nouri, Mazraoui en Fosu-Mensah. Carel Eiting deed vaak mee, net als Dilrosun."

Een doorbraak zit er niet in, maar PEC ziet wel wat in hem. Het blijkt een schot in de roos, want daarna vertrekt hij naar City. "De stap was natuurlijk al immens groot, maar die werd door die blessure nóg groter. Het was moeilijk om er mijn draai te vinden, ik had in Manchester ook geen familie en vrienden om op terug te vallen."

Inmiddels staat hij, na meerdere verhuurperiodes, onder contract bij NEC. Hij is fit en maakt al maandenlang een uitstekende indruk. "Ik denk dat ik op dit moment aardige sprongen maak, ook al ben ik al wat ouder. Natuurlijk kan je op je 27e nog beter worden. Neem Jamie Vardy, die werd pas op zijn 25e prof en is best een aardige spits geworden. Voetbal zit soms gek in elkaar."

Lees meer:
0 reacties