SC Heerenveen shopt bij Ajax: "We raakten al snel overtuigd"

Het logo van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion
Het logo van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen heeft een nieuwe Hoofd Akademy. De 38-jarige Bote Talsma start op 1 juli aan zijn uitdaging in Friesland. De Fries komt over van Ajax.

Talsma was eerder twaalf seizoenen werkzaam bij FC Groningen. In 2021 maakte hij de overstap naar Ajax waar hij naast trainer/coach ook actief was als coördinator talentontwikkeling- en begeleiding bij de onder- en middenbouw. Eerder behaalde Talsma zijn papieren om als Hoofd Opleiding te kunnen werken.

"Tijdens de gesprekken die we hebben gevoerd, raakten we al snel overtuigd van de manier waarop Bote over opleiden denkt", geeft Ferry de Haan, algemeen directeur, aan op de clubwebsite. "Bij de Akademy hebben we de behoefte naar het aanbrengen van structuur en stabiliteit. Gezien zijn achtergrond en ervaring denken we dat we met Bote de juiste persoon hebben gevonden om hier leiding en sturing aan te geven. Samen met hem willen we ervoor zorgen dat de Akademy weer een nieuw gezicht krijgt", aldus De Haan.

"Ik kijk enorm uit om deze uitdaging samen met de collega's aan te gaan", reageert Talsma op zijn overstap. "Voordat ik hier tekende heb ik uitgebreid met zowel Ferry de Haan als Foppe de Haan gesproken. Gaandeweg werd ik steeds enthousiaster over een mogelijke samenwerking. De visie die zij hebben met het oog op een duurzame opleiding spreekt mij aan."

"De Akademy heeft in het verleden bekend gestaan als één van de betere van Nederland. Samen gaan we ons inzetten om dit in de toekomst opnieuw te realiseren", zegt Talsma.

Lees meer:
0 reacties