Schildkamp haalt uit: "Toch het schoolvoorbeeld van idioot beleid"

Vincent Schildkamp
Vincent Schildkamp Foto: © Pro Shots

Ajax verkocht Francisco Conceição deze week officieel aan FC Porto. Het vertrek van de Portugese aanvaller zorgt voor gemengde gevoelens bij de analisten van ESPN.

Volgens Anco Jansen heeft Ajax 'financieel een geweldige deal' gedaan. "Alleen zijn potentieel en wat hij nu laat zien, dat heeft hij bij Ajax niet helemaal laten zien", zegt hij in het programma Voetbalpraat. "Als hij wat langer de tijd had gekregen, dan had hij dat hier misschien ook wel gekund."

Vincent Schildkamp snapt niet dat Ajax de Portugees nu alweer laat gaan. "Het is toch het schoolvoorbeeld van idioot beleid als je geld betaalt voor een jongen waar je potentie in ziet, die toen al jeugdinternational van Portugal was. Het was niet eens een hele dure aankoop."

"Als hij Portugees international wordt, dan had Ajax daar toch jarenlang plezier van kunnen hebben? Of Ajax had er in ieder geval heel veel geld aan kunnen verdienen", aldus de commentator. "Er wordt gewoon niet genoeg over zo'n warmbloedige Zuid-Europeaan, wiens vader toch ook aardig kon voetballen, nagedacht", zo is zijn oordeel.

Schildkamp vervolgt: "Zo'n jongen gaat met verwachtingen naar Amsterdam, zijn vader is een absolute topspeler geweest, die zet je niet vier keer achter elkaar op een gure maandagavond in tegen TOP Oss en Jong AZ. Daar gaat zo'n jongen zich totaal niet beter van voelen."

Volgens hem heeft Ajax gegokt en verloren met Conceição. "Zij dachten: laten we zo maar doen, zus maar doen en dan kijken we wel of het wat wordt. Maar nu is de situatie natuurlijk anders. Nu moeten ze zuiniger beleid voeren en zullen ze dit soort trucs niet zo snel meer uithalen", verwacht Schildkamp.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand