Schmidt feliciteert Ajax: "Dan is het lastig om kampioen te worden"

Roger Schmidt lacht ontspannen
Roger Schmidt lacht ontspannen Foto: © Pro Shots

Roger Schmidt heeft woensdagavond Ajax bedankt na het kampioenschap. PSV maakte nog een minieme kans op de titel, maar dat zat er dus niet in door de overwinning van de Amsterdammers.

"Nee, het is geen teleurstelling. Het lag niet meer in onze handen. Ajax is een heel goed team, ze hebben hun kwaliteit laten zien. Gefeliciteerd aan Ajax. Je moet realistisch zijn. Als je in een competitie zit met Ajax, is het heel lastig om kampioen te worden. We hebben ons best gedaan en hebben veel punten gepakt. Maar dat geldt ook voor Ajax", zegt Schmidt voor de camera van de NOS.

De trainer is trots op het feit dat het lang spannend is gebleven. "Ajax heeft de beste voorwaarden om kampioen te worden, wij zitten niet op dat niveau. Toch hebben we een goed seizoen gehad, ik ben trots op de spelers", aldus Schmidt, die in de zomer vertrekt uit het Philips Stadion. "Ik heb mij hier altijd goed gevoeld en ben trots dat ik twee jaar onderdeel ben geweest van PSV. Het is een geweldige club."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties