Schöne: "Als ik een glaasje wijn wil bij het eten dan drink ik dat"

Lasse Schöne
Lasse Schöne Foto: © Orange Pictures

Lasse Schöne staat komend weekend met NEC in de bekerfinale tegenover Feyenoord. In gesprek met Trouw blikt hij terug op hoe hij zijn carrière heeft ingevuld.

De Deense middenvelder is één van de oudste spelers bij de Nijmegenaren. Hij heeft deze week dan vooral gezorgd om de zenuwen van de jongelingen in de ploeg te temperen. “Dan zeg ik dat ze vooral lol moeten blijven maken, dat kan prima in combinatie met hard werken. Ik wilde niet te veel serieuze gezichten op de training zien. De druk ligt bij Feyenoord. Wij moeten genieten van deze bijzondere week.”

Dat is een manier waarop Schöne altijd naar zijn voetballoopbaan heeft gekeken. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook nooit gewerkt met een sportdiëtist. “Het is niet zo dat ik vier keer per week bij de McDonald's at, maar ik heb wel altijd gegeten en gedronken waar ik zin in had. Als ik een glaasje wijn bij het eten wilde, dan dronk ik dat. Ik heb altijd kunnen loskoppelen van het voetbal, zonder dat mijn vetpercentage steeg. Waarom zou zoiets tegenwoordig niet meer kunnen? Ik snap dat niet.”

Hij moest zich dan ook fijn voelen, anders kon hij niet presteren op het veld. “Ik moest niet alleen met voetbal bezig zijn, dan werd ik gek. Als ik wegreed bij de club liet ik de voetballer Lasse daar. Dan vond ik het fijn alleen nog papa Lasse te zijn, een gewone vader van twee kinderen”, aldus de profvoetballer.

Lees meer:
0 reacties