Schöne blikt terug op Ajax-periode: "Was niet altijd makkelijk"

Lasse Schöne
Lasse Schöne Foto: © BSR Agency

Lasse Schöne heeft teruggeblikt op zijn tijd bij Ajax. De NEC'er vertelde daar meer over in de Football is Life podcast.

De Deense middenvelder kwam in 2012 transfervrij over van NEC. De middenvelder werd eigenlijk als twaalfde man gehaald, maar speelde zich al snel in de kijker in Amsterdam. Hij bleef tot 2019 bij Ajax spelen maar moest zich in die jaren vaak opnieuw bewijzen. "Ik dacht wel eens: het zal toch niet weer het geval zijn?", vertelt Schöne.

Hij geeft dan ook aan dat dit vaak gebeurde. "Er waren een paar seizoenen dat het niet het geval was, maar meestal wel. Ik kwam natuurlijk transfervrij over van NEC, dus de echte aankopen moesten wel even de kans krijgen. Ik heb er nooit echt moeite mee gehad. Ik hou er wel van om mezelf elke keer weer te moeten bewijzen en om niet de handdoek in de ring te gooien. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk was. Tuurlijk baalde ik. Aan de andere kant is het wel zo dat je er sterk van wordt."

Uiteindelijk was het een wisseling van positie die goed uitpakte voor Schöne. "Het gaat tegenwoordig veel meer om snelheid en kracht. Ik denk dat mensen in mijn tijd bij Ajax zagen dat ik misschien wat snelheid tekortkwam voor de posities waar ik toen op speelde, op tien en rechtsbuiten. Toen ben ik op een gegeven moment meer een controleur geworden, dat beviel mij heel erg. Ik kwam namelijk nog meer aan de bal", aldus de ex-Ajacied.

Lees meer:
0 reacties