Schöne blikt terug op dieptepunten: "Ik was klaar met voetbal"

Lasse Schöne
Lasse Schöne Foto: © BSR Agency

Lasse Schöne heeft in gesprek met Trouw teruggeblikt op zijn voetbalcarrière. Hierbij worden ook de minder leuke dingen die hij heeft meegemaakt belicht.

De Deense middenvelder was regelmatig getuige van ploeggenoten die te maken kregen met hartproblemen. Zo was hij erbij toen Abdelhak Nouri een hartstilstand kreeg en daardoor zwaar hersenletsel opliep. Ook stond hij in het veld toen zijn ploeggenoot Bas Dost afgelopen oktober naar de grond ging en later een ontstoken hartspier bleek te hebben. Ook zijn oud-ploeggenoten Christian Eriksen en Daley Blind kregen problemen aan hun hart.

Zelf noemt Schöne die momenten de dieptepunten in zijn loopbaan. “Als je het na AZ-uit vroeg, wist ik het wel. Ik was klaar met voetbal. Het heeft grote impact gehad, maar ook voor verbondenheid in het team gezorgd. Dan stuurde Bas weer een foto met zijn zoontje op de bank in een NEC-shirt. Hij heeft het heel zwaar, maar dat vrolijke hoofd van hem helpt ons wel.”

Door al deze incidenten is de NEC’er ook aan zijn eigen hart gaan twijfelen. Daarom zocht hij contact met Eriksen. Daar kon Schöne altijd zijn ei kwijt. “De gebeurtenissen spelen natuurlijk wel een rol in mijn carrière en leven, maar niet meer in mijn beslissing om wel of niet te stoppen”, besluit de Deen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand