Schöne: "Heeft me geholpen aan het mooiste jaar in m'n carrière"

Lasse Schöne
Lasse Schöne Foto: © Orange Pictures

Lasse Schöne kan zondag op bezoek bij 'zijn' Ajax geschiedenis schrijven. Als de 37-jarige middenvelder in actie komt in de Johan Cruijff ArenA, is het zijn 434e optreden in de Eredivisie.

Daarmee streeft de speler van NEC Hans Vonk voorbij als buitenlandse speler met de meeste duels in de Eredivisie. Schöne beseft dat zijn carrière ten einde loopt, maar heeft nog geen besluit genomen over wanneer hij gaat stoppen. "Mijn lichaam doet het nog goed en kan het nog aan."

"Dat dit jaar of volgend jaar de laatste is, dat is wel duidelijk. Maar op een gegeven moment moet je er wel een punt achter zetten. Ik zet er het liefst een punt achter als ik nog voorop kan lopen", aldus Schöne in gesprek met ESPN. Daarbij blikt de Deen ook terug op zijn hoogtepunten bij Ajax.

Hij speelde de Europa League-finale en bereikte met Erik ten Hag als trainer de halve finale van de Champions League. "Echt een fantastische trainer. Hij heeft me geholpen aan het mooiste jaar uit mijn carrière. We hadden een fantastische groep en alles klopte dat jaar", blikt Schöne terug.

Lees meer:
0 reacties