Schöne over Deense teamgenoten Ajax: "Was niet zozeer een voordeel"

Nicolai Boilesen, Christian Poulsen, Lasse Schöne en Lucas Andersen
Nicolai Boilesen, Christian Poulsen, Lasse Schöne en Lucas Andersen Foto: © Pro Shots

Lasse Schöne speelde van 2012 tot en met 2019 bij Ajax. De Deense middenvelder heeft genoten van zijn tijd in Amsterdam. Schöne vond het in zijn beginperiode bij de club ook fijn dat hij veel Deense teamgenoten had, waaronder Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Lucas Andersen. Ook Christian Poulsen was een gewaardeerde teamgenoot. 

"Ajax was een fantastische tijd", begint Schöne bij Voetbal International. "Ik kwam binnen als een transfervrij jongen van NEC." Schöne krijgt een foto te zien van een kampioensschaal, die hij samen met zijn drie eerder genoemde Deense teamgenoten vasthoudt. "Dit was een van mijn twee landstitels die ik onder Frank de Boer meemaakte, volgens mij werd ik hier ook als speler van het jaar verkozen." 

"Een hele eer, en in al die jaren bij Ajax heb ik veel Deense ploeggenoten gehad. Landgenoten zijn altijd leuk, maar ik was destijds ook al flink vernederlandst, sprak de taal vloeiend, dus het was niet zozeer een voordeel. Bij Ajax heb ik verschillende tijdperken meegemaakt. Met veel successen en sowieso bijzondere momenten. Het was een super mooie tijd", aldus Lasse Schöne. 

Lees meer:
0 reacties