"Schreuder moet Ajax in volgend tijdperk naar nieuwe successen leiden"

Alfred Schreuder langs de lijn
Alfred Schreuder langs de lijn Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder staat bovenaan de kandidatenlijst om Erik ten Hag op te volgen als trainer van Ajax. Clubwatcher Freek Jansen ziet dat de 49-jarige coach van Club Brugge de gewenste trainer is van de Amsterdamse club.

"Schreuder weet wat het is om te presteren onder druk, bij clubs die om de prijzen spelen en waar een tegenvallende serie fataal kan zijn", schrijft Jansen van Voetbal International. "Het is een soort spanning die ook altijd bij Ajax voelbaar is."

Jansen vervolgt: "In Amsterdam moet elke wedstrijd worden gewonnen, anders neemt de kritiek toe. De invloeden vanuit Duitsland, Spanje en België hebben Schreuder in de voorbije jaren verder gevormd en die moeten hem extra bagage geven om bij Ajax de grote erfenis van Ten Hag in te gaan vullen."

Schreuder maakt momenteel nog niets kenbaar over een terugkeer naar Ajax. Jansen: "Het is het bekende spel en dat valt te begrijpen, maar net als Manchester United zal Ajax op de achtergrond de zaken wel op orde willen krijgen."

"De club heeft het huiswerk gedaan en de prioriteiten gesteld. Met Alfred Schreuder als trainer, die de gewenste kenmerken heeft om Ten Hag op te volgen. Hij moet Ajax in een volgend tijdperk naar nieuwe successen leiden", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand