Schreuder moet zich bewijzen: "Afbreukriscio liegt er ook niet om"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen vindt het een verstandige keuze van Ajax om Alfred Schreuder aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. De journalist ziet veel pluspunten bij de trainer, maar is niet helemaal overtuigd.

"Hij is een Nederlander, bekend met Ajax, nationaal en internationaal op het hoogste niveau hoofdtrainer en assistent-trainer geweest. Tactisch staat de Barnevelder bekend als sterk, z'n veelzijdige oefenstof en persoonlijke benadering valt in de smaak bij spelers en hij kan goed omgaan met toppers en lastige klanten", schrijft Driessen in De Telegraaf.

Wat een extra voordeel is, is dat de trainer Engels, Duits en Spaans spreekt. "In een spelersgroep met een keur aan nationaliteiten een extra pré", stelt Driessen, die ook een nadeel heeft bij de nieuwkomer: zijn prijzenkast als hoofdtrainer is volgens de journalist 'nog maagdelijk wit'. Alleen als assistent-trainer won hij meerdere keren eremetaal.

"Het afbreukriscio voor de trainer liegt er ook niet om, maar tegen Ajax zeg je geen ’nee’. Verknalt Schreuder de loodzware expeditie in de Johan Cruijff ArenA, dan zal hij voor eeuwig door het leven gaan als ideale assistent die te licht is voor het hoofdtrainerschap van een topclub", besluit Driessen.

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties