Schreuder onthult: Feyenoord-revelatie was in beeld bij Ajax

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft tegenover Voetbal International onthuld dat een aantal spelers die het goed doen ook in beeld waren bij Ajax.

Het zou hier onder andere gaan om verdediger Thomas Beelen, die nu bij Feyenoord furore maakt. Ook werd er gekeken naar een eventuele komst van verdediger Micky van de Ven. Uiteindelijk werd in de zomerse transferperiode van 2022 Ahmetcan Kaplan gehaald van Trabzonspor. “Hij was en is een groot talent waar toen veel interesse in was. We haalden hem voor de toekomst omdat we in Calvin Bassey een speler zagen die snel voor veel geld verkocht kon worden aan een club in de Premier League.”

Daarna vertelt Schreuder dat ze ook Beelen wilden halen voor de toekomst. “Die konden we in de winterstop overnemen van PEC Zwolle omdat de kans groot was dat Jurriën Timber weg zou gaan. We hebben gepusht voor Thomas, maar uiteindelijk is dat niet gelukt.” Op dat moment was de broer van Schreuder, Dick Schreuder, de trainer van de Zwollenaren en hij had de toenmalige Ajax-trainer over zijn speler getipt.

Beelen kwam uiteindelijk niet naar Ajax, maar Kaplan kwam wel naar Amsterdam. Dat was echter nog wel afhankelijk van een eventuele transfer van Perr Schuurs. “Vanwege zijn perspectief bij Ajax wilde hij graag de stap naar Torino maken en daar had ik begrip voor. Met het geld dat we voor Perr kregen, konden we Kaplan kopen. Hij is een jongen die er ook heel goed op stond bij andere Europese clubs. Andere opties waren toen niet beschikbaar voor ons. We hadden bijvoorbeeld interesse in Micky van de Ven, maar die bleek te duur,” aldus Schreuder.

Lees meer:
0 reacties