Schreuder over afwezigen: "Gaat beter, maar nog niet in training"

Alfred Schreuder in stadion De Vliert
Alfred Schreuder in stadion De Vliert Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder zag in een korte tijd de ziekenboeg van Ajax flink vollopen. Woensdagavond tegen FC Den Bosch kan de oefenmeester niet beschikken over maar liefst negen spelers.

Zo waren Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus ook al afwezig tegen NEC. "Het gaat wel wat beter met die jongens, maar ze zijn nog niet bij ons in training", zegt Schreuder voor de camera van ESPN. De oefenmeester zag later ook Jurriën Timber en Edson Álvarez ziek afhaken. "We hopen dat misschien één of twee jongens het toch gaan halen, maar we moeten echt morgen (donderdag, red.) en vrijdag afwachten."

De twee laatstgenoemden speelden zondag nog wel, maar hebben nu dezelfde verschijnselen als Berghuis, Bergwijn en Kudus. "Vreemd eigenlijk, maar het lijkt toch dat veel WK-gangers wel wat problemen hebben. Misschien toch een verlaagde weerstand. Ik stel natuurlijk ook die vraag: 'Hoe kan het dat van de zieken het merendeel de WK-gangers zijn?'"

Gerónimo Rulli is wel aanwezig. De Argentijn staat meteen in de basis, die de plek van Remko Pasveer heeft overgenomen onder de lat. "Natuurlijk vindt Remko dat nooit leuk, maar we hebben een super volwassen gesprek gehad. Hij is een superprof, dus dat is voor Ajax alleen maar goed. Er was een mogelijkheid om deze jongen te halen en dat vinden wij een enorm goede keeper", aldus Schreuder.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand