Schreuder over afwezigen: "Gaat beter, maar nog niet in training"

Alfred Schreuder in stadion De Vliert
Alfred Schreuder in stadion De Vliert Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder zag in een korte tijd de ziekenboeg van Ajax flink vollopen. Woensdagavond tegen FC Den Bosch kan de oefenmeester niet beschikken over maar liefst negen spelers.

Zo waren Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus ook al afwezig tegen NEC. "Het gaat wel wat beter met die jongens, maar ze zijn nog niet bij ons in training", zegt Schreuder voor de camera van ESPN. De oefenmeester zag later ook Jurriën Timber en Edson Álvarez ziek afhaken. "We hopen dat misschien één of twee jongens het toch gaan halen, maar we moeten echt morgen (donderdag, red.) en vrijdag afwachten."

De twee laatstgenoemden speelden zondag nog wel, maar hebben nu dezelfde verschijnselen als Berghuis, Bergwijn en Kudus. "Vreemd eigenlijk, maar het lijkt toch dat veel WK-gangers wel wat problemen hebben. Misschien toch een verlaagde weerstand. Ik stel natuurlijk ook die vraag: 'Hoe kan het dat van de zieken het merendeel de WK-gangers zijn?'"

Gerónimo Rulli is wel aanwezig. De Argentijn staat meteen in de basis, die de plek van Remko Pasveer heeft overgenomen onder de lat. "Natuurlijk vindt Remko dat nooit leuk, maar we hebben een super volwassen gesprek gehad. Hij is een superprof, dus dat is voor Ajax alleen maar goed. Er was een mogelijkheid om deze jongen te halen en dat vinden wij een enorm goede keeper", aldus Schreuder.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Go Ahead Eagles
12:15
Ajax
zo
9/04
Ajax
16:45
Fortuna Sittard
zo
16/04
Ajax
20:00
FC Emmen
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Ajax
21:00
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand