Schreuder verschilt van Ten Hag: "Bij mij kan dat anders""

Alfred Schreuder langs de lijn
Alfred Schreuder langs de lijn Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder staat voor een grote taak bij Ajax. De trainer wil met de Amsterdammers landkampioen worden. Hij ziet zichzelf binnen de spelersgroep als een verbinder.

"En iemand die graag samenwerkt. Als aanvoerder van NAC wilde ik dat de spelers die nieuw bij de club kwamen – of het nou de Hongaren, de Brazilianen of de Marokkanen waren – zich op hun gemak voelden. En als je die warmte geeft, kun je ook veel eisen", zo stelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Hij heeft ook een gestructureerde werkwijze. "Zeg je vanaf dag één: het gaat zo, zo en zo hier. En kijk je niet naar hem om, dan werkt het niet. Investeer je in de mens achter de speler, dan heb je meer kans van slagen. Dat is ook een beetje hoe ik in elkaar zit."

"Er ligt hier bij Ajax een goede structuur en manier van werken", stelt Schreuder content. "De grote lijn van de afgelopen vierenhalf jaar willen we doortrekken, maar ik leg misschien andere accenten dan Erik ten Hag. Dat is logisch, en als trainer moet je daarin ook doen waar jij je prettig bij voelt."

Hij geeft voorbeelden. "Ik ben bijvoorbeeld gewend om in het begin lange besprekingen te houden over mijn gewenste manier van spelen. Maar op het moment dat het loopt, zullen mijn besprekingen korter zijn. Bij Erik waren alle besprekingen lang, en dat doen meer trainers. Dat is niet goed of slecht, het past bij de trainer. Bij mij kan dat anders."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand