Schreuder krijgt geen bijval van spelers: "Pijnlijk en veelzeggend"

Alfred Schreuder langs de lijn in de Johan Cruijff ArenA
Alfred Schreuder langs de lijn in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Ajax kreeg dinsdagavond een verschrikkelijke draai om de oren van Napoli. De Italianen droogden de Amsterdammers met maar liefst 1-6 af, waarna het functioneren van trainer Alfred Schreuder en het transferbeleid van Ajax veelvuldig werden besproken.

"Tadic en Schreuder wezen in een verklaring voor het verval op de vele mutaties in het elftal", schrijft Johan Inan van het Algemeen Dagblad. "Dat excuus gaat alleen niet op als je je na honderd miljoen aan investeringen laat martelen door een club die met minder geld wel meteen een nieuwe aanvalsmachine smeedde. En dat moet Schreuder, die weliswaar was voorgehouden dat Lisandro Martínez en vooral Antony niet zouden vertrekken, zich aanrekenen."

"De gerenoveerde groep oogde na de Deadline Day-soap tegen Rangers en Heerenveen nog Champions League-proof, maar bleek tegen Liverpool, AZ en Napoli vooral getransformeerd tot aangeschoten wild", vervolgt Inan. "Weer viel de ploeg om toen de opponent druk ontketende."

Alfred Schreuder en Dusan Tadic
Alfred Schreuder en Dusan Tadic Foto: © Orange Pictures

"Van de driehoek waarmee Ajax rond de middencirkel vaak masterclasses initieerde, is niets over", gaat Inan verder. "Keeper Pasveer, eerder figurant in balbezit, wordt nu continu gezocht en gedwongen tot de lange bal, die niet langer oplossing biedt bij de vertrokken Haller en falende Tadic."

"Opnieuw werd duidelijk dat Ajax achterin flink heeft ingeboet op voetballend vermogen, luchtkracht en grinta", gaat de journalist verder. "Schreuder weet dat niet te camoufleren. Niet met zijn startformatie en ook niet met zijn wisselbeleid. Dat hij tegen Napoli pas ingreep toen zijn schip al te ver was gezonken, was ook niet nieuw."

"Pijnlijk, nieuw en veelzeggend bij Ajax was ook dat trotse spelers als Bergwijn en Timber hun coach, die bij zijn rentree in Amsterdam nog stelde de Champions League te willen winnen, niet wensten bij te vallen in diens conclusie dat Ajax niet kan concurreren met Napoli en Liverpool", aldus Inan.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand