Schreuder krijgt geen bijval van spelers: "Pijnlijk en veelzeggend"

Alfred Schreuder langs de lijn in de Johan Cruijff ArenA
Alfred Schreuder langs de lijn in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Ajax kreeg dinsdagavond een verschrikkelijke draai om de oren van Napoli. De Italianen droogden de Amsterdammers met maar liefst 1-6 af, waarna het functioneren van trainer Alfred Schreuder en het transferbeleid van Ajax veelvuldig werden besproken.

"Tadic en Schreuder wezen in een verklaring voor het verval op de vele mutaties in het elftal", schrijft Johan Inan van het Algemeen Dagblad. "Dat excuus gaat alleen niet op als je je na honderd miljoen aan investeringen laat martelen door een club die met minder geld wel meteen een nieuwe aanvalsmachine smeedde. En dat moet Schreuder, die weliswaar was voorgehouden dat Lisandro Martínez en vooral Antony niet zouden vertrekken, zich aanrekenen."

"De gerenoveerde groep oogde na de Deadline Day-soap tegen Rangers en Heerenveen nog Champions League-proof, maar bleek tegen Liverpool, AZ en Napoli vooral getransformeerd tot aangeschoten wild", vervolgt Inan. "Weer viel de ploeg om toen de opponent druk ontketende."

Alfred Schreuder en Dusan Tadic
Alfred Schreuder en Dusan Tadic Foto: © Orange Pictures

"Van de driehoek waarmee Ajax rond de middencirkel vaak masterclasses initieerde, is niets over", gaat Inan verder. "Keeper Pasveer, eerder figurant in balbezit, wordt nu continu gezocht en gedwongen tot de lange bal, die niet langer oplossing biedt bij de vertrokken Haller en falende Tadic."

"Opnieuw werd duidelijk dat Ajax achterin flink heeft ingeboet op voetballend vermogen, luchtkracht en grinta", gaat de journalist verder. "Schreuder weet dat niet te camoufleren. Niet met zijn startformatie en ook niet met zijn wisselbeleid. Dat hij tegen Napoli pas ingreep toen zijn schip al te ver was gezonken, was ook niet nieuw."

"Pijnlijk, nieuw en veelzeggend bij Ajax was ook dat trotse spelers als Bergwijn en Timber hun coach, die bij zijn rentree in Amsterdam nog stelde de Champions League te willen winnen, niet wensten bij te vallen in diens conclusie dat Ajax niet kan concurreren met Napoli en Liverpool", aldus Inan.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
Bekijk de hele stand