Seedorf blikt vooruit op benefietduel: "Dat willen we uitdragen"

Clarence Seedorf
Clarence Seedorf Foto: © Pro Shots

Clarence Seedorf nodigde allerlei beroemde oud-voetballers uit voor een benefietwedstrijd. Eén appje was genoeg om ze te overtuigen, vertelt hij in gesprek met de NOS.

Didier Drogba, Claude Makélélé en Christian Karembeu staan zaterdagavond allemaal namens BIF All Stars tegenover de Ajax Legends in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Seedorf wil zich hier graag bij inzetten tegen racisme. Daarom vertelt hij een verhaal over Nelson Mandela.

De oud-voetballer geeft aan dat sport ook belangrijk is geweest in het werk van Mandela. “ij heeft sport gebruikt om een heel land weer bij elkaar te brengen, om te verenigen. Wij willen die kracht van sport ook gebruiken. Je kunt mensen bij elkaar brengen die dezelfde passie hebben, namelijk het voetbal. We hebben veel meer gemeen met elkaar dan dat er verschillen zijn. En daar zou de focus op moeten liggen. Dat willen we uitdragen, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.”

Het is voor hem dan ook bijzonder om met deze spelers te gaan voetballen. “Het komt niet vaak voor dat je met zoveel goede oud-voetballers op een veld staat. Veel van hen zijn goeie vrienden. Maar ik kijk het meest uit naar de mensen die komen kijken. We spelen zaterdag op een plek waar ik internationaal mijn debuut heb gemaakt voor Ajax. Dus er zit ook nog wat emotionele waarde aan vast voor mij, maar ook voor veel Ajax Legends natuurlijk.”

In het team van de Ajax Legends zullen onder meer Jari Litmanen, Edgar Davids, Michael Reiziger en Frank en Ronald de Boer nog een keer in het Ajax-tenue spelen. Die spelers speelden samen met Seedorf grote wedstrijden in Champions League tegen onder anderen AC Milan, Bayern München en Real Madrid.

Lees meer:
0 reacties